Și bărbații plâng, uneori. Un tată, îngenuncheat în fața bolii, cere cu disperare ajutorul oamenilor

Ruslan Rotari, un bărbat de 36 de ani, nu își mai poate duce povara de unul singur și cere cu disperare ajutorul oamenilor pentru a putea duce la bun sfârșit tratamentul de care depinde viața lui. Aflați mai jos povestea lui prezentată de persoanele cu inima mare de la caritate.md, care îi sunt alături în aceste momente grele.

”Vrem să vă rugîm sa-l priviți pe Ruslan… pe acest tătic chinuit de boală care zilele acestea a facut 36 de ani… Noi astazi va rugam sa il ajutam pe acest tatic sa poata finisa tratamentul si sa invinga, pentru ca este in pragul disperarii… Are multe dureri nespuse familiei, stim ca isi ascunde lacrimile de familie si incearca sa fie tare… dar viata lui are un pret 99. 450 euro si pur si simplu sarmanul nu isi mai poate duce povara de unul singur… E prea mult pentru o viata de om, e prea mult pentru o familie cu copil mic…”, se arată în mesajul celor de la caritate.md.

Vedeți mai jos și mesajul lui Ruslan.

”Mă numesc Ruslan Rotari, am 35 de ani și lupt pentru viață.
Primăvara anului 2021 a devenit una dintre cele mai triste perioade din viața mea. Am fost diagnosticat cu o forma rară de cancer – Leiomiosarcom a intestinului subțire. Am fost supus intervențiilor chirurgicale în Republica Moldova, apoi în Germania , în Turcia, daR, cu părere de rău, fără succes până în prezent…
La moment, urmez tratament în Turcia, iar boala are un caracter progresiv cu multiple metastaze.

Din acest motiv, mi-au stabilit un tratament nou, care include minim 17 ședințe de imunoterapie. Pe lângă faptul ca este un tratament complicat, de lungă durată, este și foarte costisitor. Familia mea deja a cheltuit o suma impunătoare de bani, însă cu părere de rău, la moment nu mai putem face față sumei enorme pentru tratamentul stabilit.

Nu am tot timpul din lume la dispoziție, vreau să cred că mai există o șansă la viață și la posibilitatea de a-mi crește și educa copilașul de doar 1.5 ani.

Vă rog mult să mă ajutați – să donați și să distribuiți istoria mea oamenilor.
Am mare nevoie de ajutor în această luptă înverșunată pentru Viață!
Vă Mulțumesc pentru fiecare gest și gând bun al Dvs – acesta poate însemna o viață salvată!”

Cei care vor să îl ajute pe Ruslan, pot face o donație pe pagina creată special pentru Ruslan Rotari pe caritate.md.

Două românce, printre victimele incediului devastator din Valencia. Bilanțul a crescut la 10 morți

Două românce care locuiau în blocul din Valencia unde a izbucnit incendiul de proporții sunt de negăsit. Ministerul de Externe afirmă că autorităţile locale nu au confirmat până în prezent existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute.

Administratorul blocului din Valencia, Adriana Banu, a declarat pentru presa din România, că două românce locuiau în imobilul respectiv. 

„Am confirmat informaţia că în bloc erau două românce, în apartamentul numărul 95. Erau de aproape 2 ani, chiar deasupra apartamentului unde s-a generat incendiul. O tânără, o adolescentă, între 15 şi 18 ani, şi mama ei. Au confirmat 10 cadavre şi dacă se confirmă situaţia ar fi ele, dar deocamdată nu putem să stabilim că e o certitudine atâta timp cât trebuie să ţineţi cont că sunt nişte cadavre care au fost total calcinate şi atunci, ca să le identifice, o să mai întârzie. Portarul nu ne-a zis, în principiu, nu că erau în casă, ci că stau în apartamentul ăla, dar nu ştim dacă erau în casă. Cert nu ştim lucrul ăsta”, a afirmat Adriana Banu. 

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat duminică seară că nu sunt cetăţeni români printre persoanele dispărute în incendiul din Valencia. 

“Reprezentanţii oficiului consular au întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile spaniole competente în vederea verificării informaţiilor cu privire la dispariţia a doi cetăţeni români. MAE precizează că, până la acest moment, autorităţile locale nu au confirmat existenţa unor cetăţeni români printre persoanele dispărute”, conform instituţiei.

MAE mai informează că, la nivelul oficiului consular, a fost primită o solicitare de asistenţă consulară din partea unei familii de cetăţeni români care locuia în clădirea afectată, în vederea eliberării unor noi documente de identitate, întrucât documentele vechi au fost distruse în incendiu.

”Reprezentanţii oficiului consular continuă dialogul cu autorităţile spaniole competente şi vor acorda asistenţă consulară, conform competenţelor legale”, au transmis reprezentanţii MAE 

Un incendiu de proporţii a cuprins, joi, o clădire de 14 etaje din cartierul Campanar din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute. În timpul incendiului, care s-a propagat extrem de rapid, ajutat de vântul puternic, mai multe persoane au rămas blocate pe balcoane încercând să scape din focul care ar fi izbucnit la etajul şapte şi în circa jumătate de oră a cuprins întreaga clădire.

O femeie de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania. Este mama a doi copii

O femeie în vârstă de 39 de ani, născută în Iran, a câștigat concursul Miss Germania, scrie DW. Este vorba despre Apameh Schönauer, care s-a mutat în Germania la vârsta de 6 ani. Apameh Schönauer este și mama a doi copii. 

Apameh Schönauer s-a născut la Teheran, iar la vârsta de 6 ani s-a mutat în Germania. Ea locuiește la Berlin și activează în calitate de arhitect. Apameh Schönauer este mama a doi copii.

În seara zilei de 24 februarie, Apameh Schönauer a obținut titlul de Miss Germania. În timpul competiției, Schönauer a subliniat de mai multe ori angajamentul ei în lupta pentru drepturile femeii, cu accent pe situația din Iran.

Câștigătoarea competiției Miss Germania va primi și o remunerare în valoare de 25 de mii de euro.

15 mii de femei au aplicat la concursul Miss Germania. În finală, Schönauer a reușit să învingă 8 concurente. De această dată, potrivit sursei, limita de vârstă la concurs a fost ridicată. Cea mai în vârstă finalistă a fost o femeie de 42 de ani.

Concursul Miss Germania în ultimii ani și-a schimbat conceptul. Anterior, participantele trebuiau să meargă pe podium în bikini. Din 2019 au fost puse în prim-plan calitățile femeilor. Totodată, câștigătoarea nu mai poartă o coroană, însă panglica peste umăr rămâne. 

Ucraina intenționează să invite Rusia la un summit de pace. Reacția Kremlinului

Ucraina şi partenerii săi străini ar putea invita Rusia la un viitor summit de pace pentru a discuta o încheiere a invaziei Moscovei în condiţiile Kievului, a indicat duminică Andrii Yermak, şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev.

Elveţia va găzdui un summit la care să se discute o viziune pentru pace a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care ar putea fi prezentată Rusiei la o a doua reuniune la o dată ulterioară, a spus Iermak, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

„Poate exista o situaţie în care noi împreună invităm reprezentanţi ai Federaţiei Ruse, unde li se va prezenta planul în cazul în care oricine reprezintă ţara agresoare la acel moment va dori în mod real să pună capăt acestui război şi să revină la o pace justă”, a spus el la Kiev într-o conferinţă televizată.

Zelenski şi-a anunţat prima dată formula de pace în noiembrie 2022, la un summit al G20. Aceasta reclamă restabilirea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi retragerea totală a trupelor ruse.

Kievul a afirmat constant că nu va discuta cu Moscova până când forţele ruse nu vor părăsi teritoriul ucrainean.

Kremlinul a declarat că în prezent nu există o bază de discuţii între Rusia şi Ucraina şi că planul de pace al Kievului este absurd dat fiind că exclude Rusia.

Moldova va dezvolta relații investiționale cu Portugalia
Articolul anterior
Mai multe dispozitive medicale, oferite gratuit de la 1 noiembrie pentru pacienții cu diabet
Articolul următor