Simona Halep a învins-o pe Serena Williams și câștigă finala Wimbledon 2019!

Simona Halep a jucat cu Serena Williams, în ultima finală feminină de la Wimbledon 2019, un meci istoric și fabulos!

separator

Simona Halep (locul 7 WTA) este prima româncă care câștigă grand slamului londonez. A fost o întâlnire între doi foști lideri mondiali. O victorie cu atât mai merituoasă cu cât a fost și categorică: 6-2, 6-2 în nici o oră de joc contra marii Serena Williams. Vezi video!

,,Este o zi minunată, care înseamnă foarte mult pentru mine, pentru familia mea și cred că pentru toți românii, a declarat Simona Halep într-un mini-interviu pentru Eurosport. Ea și-a exprimat speranța că această victorie îi va inspira pe copii, care se vor îndrepta mai mult spre tenis. Întrebată dacă aceasta este cea mai bună zi a vieții ei, Simona Halep a spus că nu uită nici victoria de la Roland Garros și le-a pus la egalitate, dar a explicat că o victorie la Wimbledon este una cu totul specială, mai ales că joci în fața familiei regale.Serena Williams a declarat că Simona a jucat incredibil.

„Când o jucătoare e la acest nivel, trebuie doar să îți scoți pălăria și să o feliciți pentru ceea ce realizează”, a declarat americanca, potrivit digi24.ro.

După ce şi-a văzut numele gravat alături de cel al celelalte campioane de la All England Club, românca a fost invitată în loja regală. Apoi, Simona Halep a fost condusă către balconul arenei, unde o aşteptau spectatorii care nu au putut asista la meci şi care au urmărit confruntarea cu Serena Williams pe un ecran gigantic. Simona a ridicat din nou preţiosul trofeu, Venus Rosewater Dish, în braţe, în ovaţiile celor prezenţi.

Un moment emoționant a fost atunci când Simona Halep a fost felicitată personal de ducesa de Cambridge, Kate, pe care sportiva din România mărturisea că o place foarte mult.

Simona Halep a ridicat deasupra capului trofeul de la Wimbledon, o imagine pentru istorie! 

Un ciclon de aer rece aduce maxime termice de numai +18 grade. Vezi cum va fi vremea în zilele următoare!
Articolul anterior
58 de capre și 10 oi au murit otrăvite la Edineț, după ce au păscut pe un lan de grâu
Articolul următor
Alte articole interesante