Sindicatele solicită Guvernului adoptarea de urgență a unor măsuri de protecție a cadrelor medicale

Confederaţia Naţională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și Federația Sindicală „Sănătatea” își exprimă îngrijorarea în legătură cu asigurarea insuficientă cu echipamente de protecție pentru personalul medical din sistemul de sănătate din Republica Moldova, îndeosebi, pentru cei care sunt implicați direct în tratarea pacienților infectați cu virusul COVID-19.

separator

Despre aceasta se arată într-un apel adresat miercuri, 25 martie curent, prim-ministrului Republicii Moldova, Ion Chicu, și ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

“Inspectoratul Muncii al Sindicatelor din cadrul CNSM a recepționat în aceste zile multiple adresări de la personalul medical din instituțiile medicale din localitățile urbane și rurale, care atenționează lipsa dotării personalului medical cu echipamentul de protecție necesar. Lipsa echipamentelor adecvate mărește probabilitate de infectare a personalului medical cu acest virus și expune unui risc sporit capacitatea instituțiilor medicale de a gestiona această criză corespunzător”, se arată în apel.

Totodată, sindicaliștii fac referință la recomandarea Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor conform căreia personalul medical care intră în contact cu pacienții infectați trebuie să ia măsuri de precauție la cel mai înalt nivel. Această recomandare presupune asigurarea cu echipamente de protecție a personalui medical, pentru a le asigura sănătatea lor, dar și pentru a evita infectarea întregii echipe de lucru, fapt ce poate sista activitatea sau diminua numărul lucrătorilor medicali aflați la dispoziția pacienților.

sursa: www.timpul.md

Scriitorul cu origini basarabene Paul Goma, a murit din cauza infectării cu coronavirus
Articolul anterior
Guvernul alocă 36 de milioane de lei din Fondul de Rezervă, pentru achiziționarea de echipamente speciale pentru medici
Articolul următor
Alte articole interesante