Singura viețuitoare care are 9 creiere, iar oamenii se tem de ea

Un animal unic în lume, caracatița gigantică din Pacific, este cunoscută pentru caracteristicile sale fascinante și înfricoșătoare: are 3 inimi, 9 creiere și sânge albastru. Deși este o creatură impresionantă, oamenii tind să se țină la distanță de ea din cauza aspectului său și a abilităților sale neobișnuite, scrie realitatea.net.

Caracatița gigantică din Pacific: caracteristici și dimensiuni

Caracatița gigantică din Pacific deține recordul pentru dimensiuni impresionante, cu un specimen ajungând la 30 de picioare în diametru și cântărind peste 240 de kilograme. Aceasta este cea mai mare și cea mai longevivă specie de caracatiță, trăind până la patru ani. Atât masculii, cât și femelele mor la scurt timp după reproducere. Femelele își dedică ultimele luni din viață îngrijirii ouălor, perioadă în care nu se hrănesc și, de obicei, mor după eclozarea acestora.

Caracatițele gigantice din Pacific sunt recunoscute pentru capetele lor mari și bulboase, având de obicei o culoare maro-roșiatică. Acestea utilizează celule pigmentare speciale în piele pentru a-și schimba culoarea și textura, adaptându-se perfect la mediul înconjurător și amestecându-se cu modelele complexe de corali, plante și roci.

Dieta și obiceiuri de vânătoare

Aceste caracatițe vânează în principal noaptea, consumând creveți, scoici, homari și pești. De asemenea, sunt cunoscute pentru atacurile asupra rechinilor și păsărilor, folosindu-și ciocurile ascuțite pentru a perfora și rupe carnea prăzii.

Caracatițele gigantice din Pacific sunt extrem de inteligente. Ele pot deschide borcane, imita alte caracatițe și rezolva labirinturi în teste de laborator. Deși numărul populației lor nu este cunoscut și nu sunt considerate pe cale de dispariție, aceste creaturi sunt sensibile la condițiile de mediu și pot suferi din cauza poluării.

Anatomia unică a caracatiței gigantice din Pacific

Caracatițele gigantice din Pacific au trei inimi: două pompează sângele către branhii, iar cea de-a treia circulă sângele în restul corpului. Acestea au nouă creiere: pe lângă creierul central, fiecare dintre cele opt brațe are un mini-creier care permite acțiuni independente și explorări eficiente. Sângele lor este albastru datorită hemocianinei, o proteină bogată în cupru, adaptată pentru a transporta oxigenul în apele reci și sărace în oxigen.

Caracatița gigantică din Pacific este un exemplu remarcabil de adaptare și complexitate biologică. Cu toate acestea, aspectul său neobișnuit și comportamentul său impresionant fac ca mulți oameni să prefere să păstreze distanța față de această creatură fascinantă.

Aproape 2.000 de locuri de muncă, disponibile, în acest moment, pentru cei care vor să lucreze în străinătate. Salarii până la 5.000 de euro

Peste 3.000 de locuri de muncă pentru străinătate au fost postate de la începutul verii și până acum, acestea reprezentând 8% din numărul total de joburi noi din această perioadă. Cele mai multe oferte vin din partea angajatorilor din Germania, Olanda, Arabia Saudită, Spania și Irlanda și caută candidați dispuși să lucreze în domenii precum transport, retail, industria alimentară, turism ori servicii, scrie unica.ro.

„Angajatorii din afara țării știu că principalul argument cu care pot atrage mai mulți candidați este cel salarial, motiv pentru care unul din două joburi postate are salariul afișat în anunțul de angajare. De altfel, și candidații au nevoie să știe exact cât ar putea să câștige în plus față de joburile din România pentru a fi convinși să facă un pas atât de important precum o relocare în afara țării, fie și pentru o perioadă determinată de timp”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing în cadrul eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.Citeşte întreaga ştire: Aproape 2.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, pentru cei care vor să lucreze în străinătate. Angajatorii oferă salarii care pleacă de la 700 de euro net și pot ajunge până la 5.000 de euro pe lună.

În multe cazuri, este vorba de salarii de trei sau patru ori mai mari decât cele din România, atât în cazul joburilor entry level sau pentru muncitorii calificați, cât și în cazul specialiștilor. Spre exemplu, un inginer software poate câștiga lunar, în Germania, 6.500 de euro net plus beneficii, în timp ce un muncitor în depozit, în Olanda, poate câștiga între 1.800 și 2.000 de euro pe lună plus beneficii. Salariul unui șofer de tir, pe curse internaționale, pleacă de la 2.500 de euro pe lună; un curier poate câștiga 2.000 de euro pe lună, în timp ce, pentru muncitorii necalificați, salariile pleacă de la 700 de euro pe lună. De la 1.000 de euro pe lună pornesc și salariile pe care le pot câștiga cei care vor să lucreze în servicii de curățenie.

„Un interes crescut în această perioadă este pentru candidații cu experiență în sectorul turistic și HoReCa. Angajatorii din străinătate au avut peste 500 de joburi postate pentru cele două industrii în ultima lună și jumătate, iar salariile pe care le oferă încep de la 1.000 de euro pentru ospătari sau personal hotelier și pot ajunge până la 4.000 de euro dacă vorbim despre bucătari în restaurante de pe vase de croazieră sau mari lanțuri hoteliere”, mai spune Raluca Dumitra.

Un tânăr român înfiat de o familie din Italia își caută mama biologică: „Sper că o să citească aceste rânduri”

Un tânăr născut în România și abandonat ca bebeluș pe o stradă din Iași, în urmă cu 27 de ani, își caută familia biologică, după ce a fost adoptat în Italia și crescut de o familie iubitoare. Povestea sa a fost împărtășită recent pe o pagină de Facebook, scrie rotalianul.com.

Într-o postare emoționantă, Miron Cătălin, a relatat circumstanțele dramatice ale începutului său de viață.

La data de 7 august 1997, la puțin timp după ce s-a născut, a fost găsit abandonat pe strada Galata din municipiul Iași. În ciuda investigațiilor desfășurate de autorități, mama lui nu a fost niciodată identificată.

Primăria Iași i-a atribuit numele de Miron Cătălin și data nașterii de 7 august 1997.

După ce a fost găsit, Cătălin a fost internat la maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, iar ulterior, pe 29 septembrie 1997, a fost transferat la Centrul de Plasament Nr. 1.

Acum, la 27 de ani distanță de acel moment, Cătălin face un apel disperat pentru a-și găsi familia biologică:

„Deși am atât de puține informații eu tot sper că mama mea sau vreo rudā a mamei mele o să citească aceste rânduri și o să trimită aici un mesaj. Nu vreau să o judec absolut deloc, cu siguranță se afla în mare dificultate, de aceea cred că a decis să mă lase în acel loc”, a scris el.

Tânărul a subliniat că nu își dorește să judece pe nimeni, fiind convins că mama sa a fost în mare dificultate când a luat decizia de a-l lăsa în acel loc.

„Singura mea speranță sunteți voi, toți cei care sunteți mereu aici pentru a ajuta, de aceea vă rog din suflet să distribuiți cât mai mult posibil. Poate cineva își amintește de mine sau de măicuța mea când mă purta în pântec”, a adăugat Cătălin în mesajul său.

Această poveste impresionantă a fost împărtășită pe rețelele de socializare, în speranța că cineva din comunitatea online va putea oferi informații care să îl ajute pe Cătălin să își regăsească familia.

De asemenea, postarea a strâns numeroase mesaje de susținere și încurajare de la persoane care doresc să îl ajute în demersul său.

Cătălin își exprimă recunoștința față de toți cei care îl sprijină: „Este cea mai mare dorință a mea pe care o am în viață! Vă mulțumesc tuturor!”

Un angajat al IGSU a trecut în rezervă după o activitate de peste 20 de ani. Colegii i-au mulțumit pentru toate misiunile de salvare a vieților omenești

Un angajat IGSU a trecut în rezervă după o activitate de peste 20 de ani în cadrul serviciului, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului Generale pentru Situații de Urgență.

Recent, șeful de gardă al echipei de stingere la incendii a Direcției regionale căutare-salvare nr.2 municipiul Bălți, plutonierul-adjutant al serviciului intern Cușnir Vitalie, a trecut în rezervă după o dedicație în carieră de 20 de ani și 10 luni în cadrul serviciului de salvatori și pompieri.

Domnul Cușnir Vitalie și-a început activitatea în funcția de pompier în anul 2003 și pe parcursul anilor a avansat în diverse funcții, demonstrând profesionalism și dedicație în misiunile de serviciu.

Conducerea Direcției și colegii l-au felicitat cu acest prilej de mândrie și i-au adus sincere mulțumiri pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu în cadrul misiunilor de lichidare a consecințelor situațiilor de risc, dar și în misiuni de salvare a vieților omenești.

Pe parcursul activității, Domnul Cușnir Vitalie a fost menționat cu diverse medalii și distincții, printre care: Distincția MAI, Serviciu Impecabil gradul II și I, Distincțiile IGSU, Crucea pentru merit clasa II, Medalia pentru serviciu impecabil clasa II și Medalia comemorativă 30 de ani IGSU.

Abia se țineau pe picioare: Mai mulți soferi din Hâncești, beți criță la volan
Articolul anterior
Orașul din Europa unde se mănâncă cel mai bine. E preferat pentru un restaurant inedit
Articolul următor