Sistemul de supraveghere video a traficului rutier va fi renovat și dezvoltat conform unui nou concept

Sistemul de supraveghere video a traficului rutier va fi dezvoltat conform unui nou concept. Acesta presupune extinderea sistemului la nivel național, revederea sistemelor vechi și stabilirea gestionării lor doar de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), fără implicare altor factori, scrie bizlaw.md.

separator
Totodată, va fi modernizat și sistemul de monitorizare existent în Chișinău. Potrivit autorităților, acest fapt va permite prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere și eliminarea actelor de corupție în procesul de documentare a încălcărilor.

În prezent, sistemul de monitorizare a traficului rutier în mun. Chișinău cuprinde 47 de puncte de interes, în 33 de intersecții, iar sistemul de monitorizare propus, ar putea fi integrat într-un sistem mai complex ”Oraș Sigur” (Safe City), care va aduce mai multe siguranță în stradă.

Noul concept presupune modernizarea infrastructurii existente și extinderea la nivel național în 4 etape. Durata realizării este de minim 3 ani și presupune investiții de aproximativ 237 milioane lei.

În 2019 au fost întocmite circa 163.000 de procese verbale, dintre care 54% au fost generate de sistemul automatizat. Suma amenzilor achitate este de aproape 56 milioane de lei.

O substanţă toxică, detectată în cantități mari de sateliţii meteo deasupra oraşului Wuhan, focarul coronavirusului
Articolul anterior
15 fotografii uimitoare care arată schimbările remarcate odată cu trecerea timpului
Articolul următor
Alte articole interesante