Situaţia din industria auto germană se deteriorează puternic

Situaţia actuală din industria auto germană s-a deteriorat puternic în luna august, comunică institutul german ifo.

Situaţia din industria auto germană se deteriorează puternic

În cadrul sondajului ifo, valoarea indicatorului a scăzut la minus 10 puncte, faţă de plus 7,5 puncte în iulie, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Cu toate acestea, aşteptările s-au îmbunătăţit într-o oarecare măsură, de la minus 4 puncte la zero. Este pentru prima dată din aprilie când climatul general a fost sub zero.

„Întunecarea generală a atmosferei din economie se reflectă şi în sectorul auto”, spune Oliver Falck de la Institutul ifo, „furnizorii fiind mult mai pesimişti decât producătorii”.

Climatul în rândul producătorilor s-a întors la minus 1,6 puncte, în scădere de la plus 5,8 puncte în luna precedentă.

Acest lucru vine după evaluările semnificativ mai pesimiste ale situaţiei actuale, cu minus 2,5 puncte, faţă de plus 18 puncte în luna precedentă. Pe de altă parte, aşteptările au crescut de la minus 5,8 puncte la minus 0,7 puncte.

În rândul furnizorilor, climatul de afaceri a scăzut până la minus 11,4 puncte, faţă de minus 4,9 puncte în iulie. Şi aici, companiile şi-au evaluat situaţia actuală ca fiind semnificativ mai proastă decât în luna precedentă.

Aşteptările nu au reuşit să compenseze acest pesimism, îmbunătăţindu-se doar uşor.

În acelaşi timp, companiile sunt mai reticente în ceea ce priveşte angajarea de personal. Acest indicator al planurilor de angajare din industrie s-a prăbuşit la minus 3,6 puncte, de la plus 9,5 puncte, la minus 3,6 puncte.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Preţurile mondiale la alimente au scăzut pentru a cincea lună consecutiv
Articolul anterior
Doliu în sportul moldovenesc. S-a stins Iurii Bașcatov, dublul vicecampion olimpic
Articolul următor