Situație alarmantă în Rusia. Primarul Moscovei a decretat o săptămână de vacanţă dn cauza coronavirusului

Primarul Moscovei, Sergehi Sobianin, a decretat sâmbătă o săptămână de vacanţă pentru a frâna răspândirea coronavirusului în capitala rusă, în urma escaladării drastice a cazurilor de Covid-19, relatează AFP și Agerpres.

„Săptămâna aceasta, situaţia răspândirii coronavirusului s-a deteriorat net, numărul noilor cazuri atingând vârful de anul trecut”, notează Sobianin într-un comunicat.

Moscova a înregistrat sâmbătă 6.701 noi cazuri de COVID-19, un record pentru capitala rusă din decembrie anul trecut.

„Nu putem să nu reacţionăm în faţa acestei situaţii”, a subliniat Sobianin.

„Pentru a opri creşterea incidenţei şi a prezerva viaţa cetăţenilor, am semnat un decret ce prevede o săptămână de vacanţă între 12 şi 20 iunie”, a precizat el.

Primarul capitalei a ordonat totodată închiderea spaţiilor de joacă pentru copii şi a centrelor comerciale până la 20 iunie.

Sobianin a făcut totodată apel angajatorilor să privilegieze sistemul de telemuncă, pentru angajaţii care nu s-au vaccinat anti-COVID-19, şi a interzis restaurantelor din capitală să servească între orele 23:00 şi 06:00.

Rusia a înregistrat sâmbătă 13.510 noi cazuri de coronavirus şi 399 de decese, cifra totală a cazurilor recensate în întreaga ţară ajungând la 5.193.964 şi la 126.073 de decese.

Până în prezent, Rusia a vaccinat anti-Covid 9,8% din populație, iar 2,8 % din populație a primit prima doza de vaccin.

O avea aproape doar pe bunica. Plecată peste hotare, mama bloggerei de 24 de ani nu a reușit să ajungă la funeraliile fiicei sale
Articolul anterior
Peste 3 mii de teste Covid, efectuate în ultimele 24 de ore. Câte cazuri noi au fost confirmate?
Articolul următor
Alte articole interesante