Situaţie critică în România. OMS vine să-i ajute pe medicii români

Numărul cazurilor de infecții cu Covid a determinat Organizația Mondială a Sănătății(OMS) să vină în România. Țara noastră primește, deja, mai multe ajutoare din partea altor state, întrucât spitalele nu mai fac față pacienților cu forme severe de Covid.

Organizația Mondială a Sănătății vine în România, pentru a vedea în ce măsură poate fi ajutată în lupta cu pandemia. Numărul cazurior noi este în continuă creștere. Până în prezent, România a primit ajutor constând în echipamente sanitare și medicamente de la Danemarca, Italia și Ungaria.

Informația a fost confirmată și de medicul Alexandru Rafila, fost reprezentant al României la OMS.

”Da, am informații în acest sens. Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România. În ceea ce privește vaccinarea, luni va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS”, a declarat Rafila.

„Încercăm să vedem ce putem face ca să ajutam România. E devastatoare situația. Primul pas o sa fie o încercare de a vaccina pe toți cei care vor să se vaccineze. O să facem tot ce putem. Acum încercăm să găsim medicamente ca să le putem trimite în România”, a declarat doctorul Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

Incendiu devastator la o biserică românească din Italia. Pompierii n-au mai putut salva nimic
Articolul anterior
Natalia Gordienko și-a arătat, în premieră, tatăl. Cât de mult seamănă cei doi!
Articolul următor