Situație critică: O localitate din Moldova ar putea intra în carantină totală

În orașul Hâncești se atestă mai multe focare de Covid-19 și o creștere progresivă a noilor cazuri de infecție.

Într-un mesaj publicat de către autoritățile locale, pe facebook, se menționează că localitatea ar putea intra în carantină totală, cu sistarea activității piețelor, cafenelelor și altor spații publice, în cazul în care numărul de noi infectați nu va regresa. În acest context, autoritățile îndeamnă oamenii să respecte măsurile de precauție și să evite contactele care nu presupun o urgență.

„În legătură cu Situația de criză din municipiul Hâncești, și faptul că, din păcate, numărul infecțiilor nu scade, venim cu apelul către dumneavoastră de a continua respectarea normelor de prevenire a infecției COVID-19:

  • – păstrați distanță socială oriunde mergeți – la cumpărături, la bancă, etc.;
  • – protejați-vă, purtând mască și mănuși;
  • – dezinfectați-vă mâinele cât des mai posibil;
  • – în cazul în care vă simțiți rău nu ezitați sa mergeți la medicul de familie.

Venim cu acest apel pentru că zilnic are loc agravarea situației, numărul de infectați crescând tot mai mult, totodată fiind înregistrate și decese din cauza virusului SARS-COV2.

Din aceste motiv, Autoritățile Publice Locale vor fi nevoite să convoace Comisia Situațiilor Excepționale, care vor recurge într-un final la închiderea piețelor, a centrelor funcționale, a cafenelelor și a barurilor, precum și a unor instituții”, spun reprezentanții Primăriei.

Peste 1.565 de locuitori din raionul Hâncești au fost testați pozitiv cu Covid-19 până astăzi. În raionul Hâncești, la moment, sunt 462 de cazuri active. 67 de persoane au decedat din cauza virusului Covid-19.

,,Bestia Estului”, valul de ger siberian, este așteptat să lovească Marea Britanie şi Europa
Articolul anterior
Compania germană BioNTech este pregătită să producă 2 miliarde de doze de vaccin, în anul 2021
Articolul următor
Alte articole interesante