Situație dramatică în Cehia. Crematoriile sunt la capacitate maximă din cauza morţilor de Covid-19

Majoritatea crematoriilor din Republica Cehă au ajuns la capacitate maximă din cauza numărului mare de decese din cauza Covid-19.

Anunțul a fost făcut miercuri ministrul ceh de interne Jan Hamacek după o şedinţă a comitetului central de criză Covid-19. Hamacek a spus că incinerările vor fi de acum coordonate la nivel naţional.

Situaţia cea mai gravă este în regiunea administrativă Moravia-Silezia unde limita a fost deja depăşită, 50 de cadavre fiind transportate pentru incinerare din oraşul Ostrava până în localitatea Hustopece, la 150 de kilometri distanţă, relatează Agerpres.

„Vom proceda şi în acest fel în alte cazuri”, a mai declarat Hamacek, adăugând că cea mai mare capacitate o are capitala Praga.

Infectările cu noul coronavirus se înmulțesc accelerat în Cehia, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 17.278 de cazuri.

Până miercuri, Cehia, care are o populație de 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat 776.967 de infecţii şi 12.436 de decese de la începutul pandemiei. 

Potrivit planului guvernamental de vaccinare împotriva coronavirusului, toate persoanele cu vârsta de peste 80 de ani, precum şi lucrătorii din domeniul sănătăţii vor fi primii vaccinaţi.

Chișinăuienii vor putea plăti cu cardul bancar călătoria cu troleibuzul sau cu autobuzul
Articolul anterior
Felicitarea Președintei Maia Sandu pentru toți cei care sărbătoresc astăzi Crăciunul!
Articolul următor
Alte articole interesante