Situație dramatică în provincia Bergamo din Italia. Liste de așteptare pentru înmormântări şi incinerări, întinse pe zece pagini

Situație dramatică în provincia Bergamo din Italia, acolo unde epidemia de coronavirus a lovit cel mai puternic. Crematoriul funcționează 24 de ore din 24, existând liste de așteptare pentru înmormântări şi incinerări. Au murit atât de mulţi oameni, încât rubrica de decese a ziarului local L’Eco di Bergamo a ajuns să se întindă pe 10 pagini.

separator
Editorul-șef al publicației, Alberto Ceresoli, spune că Italia se află în mijlocul unei „tragedii colective” și că virusul „decimează” locul în care trăiește. Un timp, s-a întrebat dacă secțiunea de decese și comemorări nu ar trebui să fie pusă în paginile finale ale ziarului, pentru a reduce efectul emoțional asupra persoanelor care citesc. Însă a decis că oamenii trebuie să vadă ce se întâmplă. Așa că numele morților au apărut la mijlocul publicației.

„Aceștia sunt bătrânii noștri care mor. Este profund de nedrept”, spune Ceresoli potrivit observator.tv, care citează The Washington Post și presa italiană.

În Bergamo, sicriele au umplut morgile a două spitale și a unui cimitir, iar secțiunea zilnică de decese a ziarului a crescut de la două la zece pagini, fapt comparat de editorul-şef cu un veritabil „jurnal de front”.

Bolnavii sunt luaţi cu ambulanţele şi aduşi în grabă la spital. Rudelor le este complet interzis accesul la pacienţii infectați cu coronavirus, aceștia fiind complet izolaţi în saloanele din spital închise ermetic.

Înmormântările au loc în prezenţa unui singur preot şi a unui angajat al pompelor funebre, pentru că familia nu are voie să fie prezentă. „Este mai rău decât la război”, a declarat Marta Testa, o italiancă de 43 de ani al cărei tată a murit săptămâna trecută de Covid-19, la vârsta de 85 de ani. Tânăra nu-și va putea conduce tatăl pe ultimul drum, pentru că este în auto-izolare.

Anunț pentru pacienții incluși în listele de așteptare pentru endoprotezare de genunchi/șold și alte intervenții programate
Articolul anterior
Ministerul Educației încurajează managerii instituțiilor de învățământ să organizeze procesul de studii la distanță
Articolul următor
Alte articole interesante