Situaţie fără precedent la Jocurile Olimpice: ceremonia în care Rusia urma să primească medaliile de aur nu va avea loc

Ceremonia de acordare a medaliilor pentru concursul pe echipe la patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, în cadrul căreia Kamila Valieva ar urma să primească medalia de aur rezervată Rusiei, „nu va avea loc”, a anunţat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), scrie digisport.ro.

Decizie fără precedent la JO: ceremonia de acordare a medaliilor nu va avea loc

„Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de luni privind participarea sa în continuare la Jocurile Olimpice 2022, precum şi problema ceremoniei de acordare a medaliilor în concursul pe echipe vor face obiectul unor discuţii suplimentare”, a declarat Mark Adams, purtătorul de cuvânt al CIO, în cursul unei conferinţe de presă.

Referitor la ceremonia de acordare a medaliilor, el a precizat că această chestiune „nu va fi probabil rezolvată în cursul Jocurilor şi este regretabil, dar trebuie să respectăm procedurile”. „Situaţia în care ne aflăm nu este deloc fericită”, a adăugat el.

De asemenea, în cazul în care Kamila Valieva se va clasa pe podium în proba individuală de patinaj, programată marţi, nu va exista o ceremonie de acordare a medaliilor, informează NBC.

Ceremoniile de acordare a medaliilor în probele în care va concura Kamila Valieva, amânate

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) va aştepta o decizie în legătură cu consecinţele controlului antidoping pozitiv al patinatoarei ruse Kamila Valieva pentru a organiza ceremoniile de acordare a medaliilor în probele în care aceasta va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing, a anunţat CIO.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a autorizat-o luni pe Valieva să continue Jocurile din capitala Chinei, unde urmează să participe marţi la concursul individual feminin, după ce a ajutat Rusia să cucerească titlul olimpic pe echipe, săptămâna trecută.

În ciuda deciziei TAS, Comitetul Internaţional Olimpic consideră că este „nepotrivit” să organizeze ceremoniile în timpul JO 2022 şi preferă să aştepte ca fondul cauzei să fie tranşat, ceea ce durează în general câteva luni.

 Kamila Valieva poate concura în continuare la JO 2022

Patinatoarea rusă Kamila Valieva, depistată pozitiv la o substanţă interzisă, la finele lunii decembrie, a fost autorizatî luni să participe la competiţia individuală de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, programată marţi, a anunţat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Instanţa sportivă a confirmat ridicarea suspendării provizorii dictate împotriva adolescentei în vârstă de 15 ani de către Agenţia rusă antidoping (RUSADA), considerând că privarea sa de competiţie, înainte de a fi examinat fondul acestei cauze, i-ar provoca prejudicii „ireparabile”.

Valieva, noua senzaţie a patinajului artistic, este considerată marea favorită a concursului feminin de marţi, după ce a ajutat Rusia să cucerească primul titlu olimpic pe echipe din istoria sa, săptămâna trecută. Ea poate deveni campioană olimpică la primul sezon la seniori, chiar dacă nimic nu o împiedică să fie sancţionată în câteva luni, riscând să-i fie anulate toate rezultatele, inclusiv cele de la Olimpiadă.

Un transgender din Moldova va fi deportat din Rusia pentru înșelăciune și estorcare de bani

Un transgender din Moldova a început relații cu mai multe fete din Rusia, pe care le-a estorcat de bani. În curând, ,,tânărul” va fi deportat din Rusia, transmite presa rusă.

Молдавского трансгендера депортируют из России после обвинений в мошенничестве. Коллаж: Point.md
foto: colaj www.point.md

O fată din Tver a aflat la șase luni de la nuntă că ,,soțul ei” este transsexual fraudator. Victima a luat împrumuturi pentru ea însăși, în timp ce soțul ei a jefuit-o și s-a întâlnit și cu alte rusoaice pentru banii lor, relatează gazeta.ru.

După ce publicarea poveștii a devenit virală pe rețelele de socializare, o altă victimă i-a scris fostei soții a transgenderului Serghei. Femeia a spus că l-a cunoscut pe internet și a încercat să scoată bani din ea prin manipulare. Noua cunoștință a lui ,,Sergey” și-a dat seama că era înșelată și a încetat să mai comunice cu el.

Oamenii legii l-au reținut pe Serghei și i-au deschis un dosar în temeiul articolului privind încălcarea de către un cetățean străin a regulilor de aflare în Federația Rusă. Transgenderul a fost trimis într-un centru de detenție temporară până la pregătirea documentelor pentru deportare din țară.

Tânăra din Tver a cheltuit peste 5 milioane de ruble pentru nuntă, călătorii și alte cheltuieli care au căzut pe umerii săi, îm timp ce soțul a convins-o că chipul său feminin este rezultatul terapiei hormonale, precum și al operațiilor plastice sub supravegherea chirurgilor turci.

În același timp, transgendera a declarat deschis că a venit în Rusia și s-a „transformat” de dragul unui nou pașaport pentru a evita urmărirea penală în Europa. Mai târziu s-a dovedit că mai multe fete au suferit de pe urma ,,schemei de lucru” a așa-numitului ,,Serghei”.

Captură de stupefiante de 200.000 de lei. Liderul unor traficanți de droguri, reținut

Ofițerii Direcții investigații „Centru” a INI, cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS,   l-au reținut pe liderul grupului criminal organizat, a cărui activitate de trafic de droguri a fost deconspirată în februarie curent, anunță poliția.

În cadrul documentării, inclusiv prin contribuția agentului sub acoperire, ofițerii au stabilit că drogurile erau puse în vânzare în întreaga republică. O bună parte din acestea erau distribuite taximetriștilor, dintre care unii își injectau heroină chiar înainte să urce la volan. Suma totală a drogurilor depistate în februarie și acum se ridică la 200.000 de lei.

Bărbatul reținut acum are vârsta de 37 de ani și este domiciliat în Chișinău, iar anterior și-a ispășit pedeapsa cu închisoarea pentru 14 ani, pentru infracțiuni similare. În cadrul reținerii acestuia, oamenii legii au efectuat percheziții, unde au fost ridicate următoarele obiecte cu valoare probantă: un vas de sticlă în care se afla masă vegetală de culoare verde cafenie cu miros specific (marijuana de calitate superioară), zeci de  pastile „Subutex,” o seringă cu lichid de culoare cafenie (heroină), telefoane mobile, cântar electric, obiecte destinate preparării și consumului de droguri,  precum și alte bunuri  de preț.

Ulterior reținerii, la solicitarea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul a fost plasat în arest preventiv, pentru 30 de zile.

În ceea ce-i privește pe cei doi învinuiți reținuți în februarie, arestul acestora a fost prelungit, iar pe parcursul investigațiilor beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Un bărbat și o femeie, reținuți după ce s-au dezbrăcat parțial și au făcut sex sub privirile mai multor persoane într-o sală de jocuri de noroc din Pitești

Un bărbat și o femeie, ambii de 33 de ani, au fost reținuți, după ce s-au dezbrăcat parțial și au făcut sex sub privirile mai multor persoane. S-a întâmplat la sfârșitul lunii februarie, într-o sală de jocuri de noroc din Pitești. Momentul a fost filmat de un martor, iar imaginile sunt acum probă la dosar, scrie Ziarul Argeș citat de digi24.ro.

Protagoniștii scenelor fierbinți au 33 de ani. Bărbatul este din Olt, iar femeia din Pitești. În imaginile devenite publice se poate observa cum, inițial, cei doi mimează actul sexual, după care trec la fapte. Pe fundal se aud manele, dar și râsetele celor din jur.

Secvențele demne de filme porno au ajuns să fie văzute și de polițiști. Oamenii legii s-au autosesizat, iar pe 02 martie 2023 au deschis, pe numele celor doi, dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri. Ulterior, femeia și bărbatul au fost reținuți. „La data de 14 martie 2023, după administrarea probatoriului, cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând (…) să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, a transmis miercuri IPJ Argeş.

Andreea Marin, complet nemachiată. Fanii vedetei au rămas surprinși
Articolul anterior
Cleopatra Stratan și Edward Sanda au aniversat doi ani de relație. Mesajul emoționant al cântăreței pentru soțul ei
Articolul următor