5 sfaturi care te vor ajuta să înveţi mai uşor şi mai cu spor pentru BAC

Încep să te panichezi când te gândeşti că se apropie examenele de Bacalaureat? Desigur, doar cine crezi că stă să înveţe pentru BAC încă din primul an de liceu?! Pentru a nu lăsa garda jos şi a te simţi pregătit să dai nas în nas cu testările, îţi recomand să ţii cont de următoarele 5 sfaturi:

separator

bacalaureatok.jpg

1. Ai grijă să fii în formă la capitolul sănătate!

Nu uita de zicala: „O minte sănătoasă într-un corp sănătos“! Protejează-ţi sănătatea şi opreşte-te de mâncat pizza şi de băut cafea la nesfârşit. Mănâncă echilibrat şi nu uita că acum ai mai multă nevoie de vtamine ca niciodată. Până şi alimentaţia contează în procesul de memorare. De asemenea, poţi lua suplimente de vitamine, mai ales cele cu Magneziu, Calciu sau Vitamina Cbac2.

Nu-ţi scurta nopţile şi ai grijă să te odihneşti 8-10 ore pe zi. Păstrează-ţi ritmul obișnuit de lucru pentru a nu-ţi perturba ceasul biologic. Un alt element important este sportul! Jogging-ul te va ajuta să elibereazi endorfine: cele mai naturale medicamente antistres. Nu te suprasolicita! Fă pauze. Îţi poţi lăsa weekend-ul pentru distracţie şi ieşiri, iar în timpul săptămânii, pentru că oricum eşti la şcoală, să stai să înveţi.

 

2. Fă-ţi condiţii bune pentru a putea învăţa şi repeta subiectele

Dacă ai posibilitatea, încearcă să îţi decorezi camera, astfel încât să îţi facă plăcere să stai acolo, să înveţi. Poţi lipi pe pereţi citate motivaţionale sau îţi poţi pune muzică, dacă asta simţi să te ajută mai mult să înveţi. Trebuie ca mediul să fie unul plăcut, nu să te obosească şi mai tare decât informaţia în sine.

mesaje-inspirationale

Încearcă, atunci când repeţi, să o faci în locuri diferite. Un studiu a demonstrat că dacă schimbi locul de învăţare, acest lucru îţi poate îmbunătăţi considerabil capacitatea de concentrare şi memorare.

bac1

Foloseşte muuulte carioci şi markere pentru a sublinia informaţiile importante la fiecare materie. Dacă eşti o persoană cu memorie fotografică foarte bună, în timpul examenului s-ar putea să ai surpriza să îţi aduci aminte o informaţie anume, deoarece ai colorat-o aşa cum ai vrut şi a ieşit în evidenţă.

3. Întâlneşte-te cu prietenii tăi care dau Bac-ul

Învăţatul în grup ar putea să fie o altă soluţie pentru a reuşi şi a te simţi mai sigur pe cunoştinţele tale.. Întâlneşte-te cu prietenii tăi care dau Bac-ul şi, eventual, care sunt la acelaşi profil ca tine şi încercaţi să faceţi schimb de informaţii. Decât să-ţi petreci timpul pe  Facebook, Instagram sau alte site-uri de acest gen, mai bine întâlneşte-te faţă-n faţă cu unii colegi pentru a face schimb de idei şi de cărţi pentru disciplinile la care ai de dat BAC-ul.

4. Fă-ţi un plan cu ce ai de învăţat pentru fiecare disciplină

Un plan cu o listă de teme bine stabilite te poate ajuta să treci repede prin materie.Astfel îţi vei da seama cât mai ai de învăţat şi odată ce începi să tai de pe listă, vei începe să te simţi din ce în ce mai bine şi vei vrea să termini totul cât mai repede.

Dacă ai un text greoi, obositor, poţi încerca să pui pe fiecare paragraf, câte o bombonică preferată şi să te răsplăteşti. Da, nu face foarte bine la dietă şi se contrazice cu sfatul cu mâncatul sănătos, dar hei, măcar e o metodă să treci peste lecturile grele. (sau poţi înlocui bomboanele cu o variantă mai sănătoasă, nişte migdale)

5. Încearcă să nu te epuizezi psihic 

Nu-ţi spune că o să intri în depresie şi nu te gândi la lucruri sumbre. Adoptă o atitudine pozitivă. Vorbeşte zilnic cu prietenii, părinţii sau cu un psiholog, despre cum te simţi.

P.S: Chiar dacă nu o să ai rezultate foarte bune, nu te descuraja. Există şi adoua şansă, iar unele facultăţi te pot primi şi după a doua sesiune de Bacalaureat. 

O universitate din Republica Moldova, prezentă la reuniunea Consorțiului „Universitaria” din România

Reprezentanții Universității de Stat din Moldova participă, în perioada 19 – 21 aprilie, la reuniunea Consorțiului „Universitaria” din România. 

Evenimentul este organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și reunește peste 100 de reprezentanți de la 10 universități.

Printre aceste instituții de învățământ superior se numără Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea „Babeş-Bolyai”, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice, Universitătea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și Universitatea „Ovidius” din Constanța.

Universitatea de Stat din Moldova este reprezentată la eveniment de rectorul Igor Șarov și de prorectorii Sergiu Corlat și Violeta Cojocaru.

În cadrul reuniunii, se va discuta despre dezvoltarea programelor de cercetări științifice și transfer de cunoștințe, studiile doctorale, digitalizare și dezvoltarea relațiilor internaționale și parteneriate de studii, dezvoltarea managementului calității, strategie și dezvoltare instituțională, etc.

Consorțiul „Universitaria” a fost creat în 2009 și este cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România.

O delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a oferit ajutor pentru deținuții din Cahul

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a transmis joi, 18 aprilie, un ajutor umanitar pentru deținuții din penitenciarul din Cahul, Republica Moldova.

Donația constă în 60 de perechi de încălțăminte și 60 de cărți de rugăciune, care vor ajunge la persoanele private de libertare din penitenciarul Cahul.

Transportul umanitar a fost realizat de o delegație a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, formată din pr. Vlad Țuțurlan, inspector eparhial și pr. Cornel Iftimie, slujitor al parohiei Măgura II.

Reprezentanții Episcopiei Basarabiei de Sud au întâmpinat oaspeții din România la centrul eparhial, mulțumindu-le pentru darul și grija față de cei aflați în suferință.

Menționăm că această acțiune s-a desfășurat în baza parteneriatului dintre Episcopia Basarabiei de Sud și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

sursa

Republica Moldova va deține președinția Consiliului Global al Turismului Medical pentru următorii doi ani

Republica Moldova, reprezentată de Asociația de Turism Medical, va deține președinția Consiliului Global al Turismului Medical pentru următorii doi ani. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Adunării Generale a GHTC.

Potrivit Asociației de Turism Medical de la Chișinău, din cei trei candidați, Germania, Arabia Saudită și Republica Moldova, ultima a obținut majoritatea voturilor. La adunare au participat reprezentanți ai peste 50 de state ale lumii, dintre care 22 de state au avut drept de vot.

„Angajamentul nostru se bazează pe trei piloni: expansiune, inovație și accesibilitate. Ne propunem să construim un ecosistem global al turismului medical care să fie inclusiv, etic și sustenabil. La fel de important este să promovăm cele mai noi tehnologii și metode de tratament, să sprijinim cercetarea și dezvoltarea în domeniul medical”, a declarat Natalia Ciobanu, președintele Asociației de Turism Medical din R. Moldova.

„Funcția de președinte a GHTC este un pas important în promovarea turismului medical în Republica Moldova, dar și în creșterea vizibilității statului la nivel internațional. Statul nostru are un potențial uriaș în domeniul turismului medical, care trebuie să fie și un motor al dezvoltării economice a Republicii Moldova”, a subliniat Andrei Revenco, directorul executiv al Asociației de Turism Medical din R. Moldova.

Republica Moldova are patru domenii medicale pentru care este atractivă pacienților străini și apreciată la nivel internațional: stomatologia, Fertilizarea In Vitro, chirurgia plastică și cardiologia.

Asociația de Turism Medical din R. Moldova a fost fondată acum doi ani, întrunind mai multe clinici private, agenții de turism și facilitatori din domeniul turismului medical.

sursa

5 secrete pentru sâni fermi!
Articolul anterior
Testăm clătitele americane care vor fi gătite la „Mai Dulce”!
Articolul următor