Accesul în birourile de serviciu ale judecătorilor, strict interzis

Accesul părților și al participanților la procesul de judecată în birourile de serviciu ale judecătorilor este strict interzis. Excepție sunt sălile de judecată și de audiență. Prevederile în acest sens se conțin într-un regulament aprobat de către Consiliul Superior al Magistraturii, transmite IPN.

Potrivit regulamentului, accesul reprezentanților mass-media în ședințele de judecată se va asigura printr-o înregistrare prealabilă la specialistul responsabil de relațiile cu publicul. Cererea se depune recomandabil cu 24 de ore înaintea vizitei, urmând să fie indicate cauzele, în care se solicită efectuarea înregistrărilor, cu anexarea actului de acreditare. Lista jurnaliștilor care s-au înregistrat pentru a participa în ședința de judecată se comunică președintelui ședinței de judecată până la începerea ședinței de judecată.

Accesul altor persoane, care nu sunt participanți la proces, dar care doresc să asiste la ședințele judiciare publice este permis de președintele ședinței, persoanele vizate urmând să solicite permisiunea printr-o cerere scrisă cu cel puțin 30 de minute înainte de deschiderea ședinței de judecată. Instanța va putea acorda permisiunea doar unui număr limitat de solicitanți, ținându-se cont de spațiul disponibil în sala de ședințe și ordinea formulării cererilor.

Totodată, accesul publicului în sala de ședințe și în sediul instanței judecătorești poate fi interzis de președintele sau vicepreședinții instanței și, respectiv, de președintele ședinței. Motivele luării acestei decizii se comunică întotdeauna în mod public.

„Din anumite motive de siguranță, când există un pericol real al perturbării ordinii publice în interiorul instanței judecătorești, personalul de pază va limita accesul în sediul instanței și în regim de urgență va acorda ajutorul necesar organelor competente, cu informarea imediată a administrației instanței judecătorești”, se arată în regulament.

În contextul examinării regulamentului, membra CSM, Livia Mitrofan, a declarat că aceste prevederi sunt necesare din motive de securitate a judecătorilor, a instanțelor, dar și pentru a asigura ordinea în instanță și buna desfășurare a ședințelor, atunci când sunt mulți doritori de a participa, fapt ce poate perturba modul de examinare a cauzelor. De asemenea, președintele instanței va putea asigura petrecerea ședinței într-o sală mai mare, cu participarea jurnaliștilor și a altor persoane.

Comedia numai bună de urmărit cu familia de Paște

Este un film care s-a lansat în anul 2023, însă acum a avut parte de o adevărată renaștere pe platforma de streaming Netflix. Acum, el se află pe locul doi în topul preferințelor din țara noastră, iar în alte patru țări a reușit să ajungă chiar pe primul loc!

„Nuntă a la grec 3” este o producție care s-a lansat în anul 2023, însă a devenit unul dintre cele mai populare filme de pe Netflix după ce a fost adăugat recent în catalogul platformei de streaming. 

Poze de la întâmpinarea luminii sfânte

Simbol al păcii, al credinței și al speranței, Lumina Sfântă a fost preluată pentru a fi dusă în bisericile din toată țara, unde va aprinde sufletele credincioșilor în Noaptea Învierii.

Să ne fie Lumina binecuvântare în Noaptea Învierii și în toate zilele vieții noastre. Hristos a înviat!

sursa: Chisinau International Airport

Lumina Sfântă a ajuns la Chișinău

Focul Haric a ajuns cu puțin timp în urmă și în Republica Moldova și este în aceste clipe împărțită credincioșilor, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău.

Lumina Sfântă s-a aprins astăzi la ora 14:36, la Sfântul Mormânt din Ierusalim, iar Patriarhul Ierusalimului a împărțit-o cu credincioșii. 

Pistele pentru cicliști din Chișinău măsoară peste 20 de kilometri
Articolul anterior
Traseul M-5, în preajma orașului Cupcini: Transportul este stopat până la intervenția autorităților
Articolul următor