Adolescent bănuit de răpirea unui automobil. Riscă o amendă de 27 000 de lei

Un adolescent de 17 ani a fost reţinut de ofiţerii de investigaţii ai sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind bănuit de răpirea unui Mercedes din curtea unui bloc de locuit din comuna Vatra. Proprietarul în vârstă de 43 ani a alertat Poliţia Capitalei în dimineaţa zilei de 20 martie curent, când a depistat lipsa automobilului din curtea casei.

separator

Potrivit proprietarului, microbusul ar fi fost răpit pe parcursul nopţii, întrucât l-ar fi parcat seara în jurul orei 20.30. În urma acţiunilor speciale de investigaţii desfăşurate poliţiştii au depistat automobilul pe teritoriul unei întreprinderi. Bănuitul ar fi declarat că scopul a fost doar să se plimbe, iar în microbuz a pătruns prin acces liber. Actualmente el este cercetat penal pentru răpirea mijlocului de transport şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 11 600 lei la 27 000 lei sau  închisoare de la 1 la 3 ani.

Poliţia Capitalei a sporit activităţile de prevenire a răpirilor de automobile şi recomandă următoarele:

  • DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă pe bază de sensori ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;
  • VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
  • NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);
  • Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Procuratura Anticorupție anunță că Igor Dodon, soția acestuia și un medic sunt bănuiți în cadrul unui nou dosar penal, privind „deținerea și folosirea unui document medical fals”

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că vineri, 3 februarie, procurorii au dispus recunoașterea și audierea în calitate de bănuiți a ex-președintelui R. Moldova, Igor Dodon, soției acestuia, Galina Dodon, și a medicului care a confecționat „documentul medical fals”, în baza căruia Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a permis ieșirea din țară a fostului șef de stat și a soției acestuia, transmite Ziarul de Gardă.

De ce a fost chemată la audieri Galina Dodon, soția lui Igor Dodon. Cum se  implică CNA-ul în acest caz

„Astfel, medicul este bănuit de confecționarea și deținerea documentelor oficiale false, care acordă drepturi. În același timp, ex-președintele R. Moldova împreună cu soția sa, sunt bănuiți în deținerea și folosirea documentului oficial fals care acordă drepturi”, anunță PA.

În baza documentului menționat, Igor Dodon a solicitat Judecătorilor Curții Supreme de Justiție sa îi încuviințeze să părăsească țara, aceeași solicitare fiind înaintată de către Galina Dodon.

Procuratura Anticorupție precizează că la 26 ianuarie 2023 a pornit urmărirea penală pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute la art. 361 alin.(2) lit.b) din Codul penal – „Confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ștampilelor sau sigiliilor false, acțiuni săvârșite de două sau mai multe persoane”.

Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat pe 26 ianuarie că a înaintat un demers la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), prin care a solicitat înlocuirea măsurii obligării de a nu părăsi țara cu arest la domiciliu în privința lui Igor Dodon, în contextul în care, potrivit PA, medicul care a semnat actul ce ar confirma necesitatea deplasării lui Igor Dodon peste hotare a declarat că „nu-i este cunoscut pacientul menționat și că ar fi aplicat ștampila pe Trimiterea-Extras la rugămintea unei colege”.

PA a transmis că medicul a declarat, în cadrul audierilor, că „solicitarea a parvenit de la colega sa care examinează mereu familia Dodon și care se află în relații apropiate cu aceștia, fiind soția unui consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, membru al fracțiunii partidului din care a făcut parte” Igor Dodon.

Între timp, fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, care urma să plece în România, în perioada 28 ianuarie 2023 – 05 februarie 2023, a anunțat că și-a anulat plecarea.

„Din cauza interdicției din partea procurorului pe caz ca soția să ne însoțească, dar și a presiunilor și persecutărilor la adresa medicilor care au eliberat prescripția pentru reabilitate, am decis să renunțăm la această deplasare. Vom căuta soluții alternative de tratament în țara noastră”, a explicat Dodon.

La 19 ianuarie 2023, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a admis cererea apărătorilor lui Igor Dodon, privind încuviințarea de a părăsi R. Moldova, în perioada 28 ianuarie 2023 – 05 februarie 2023, pentru a asigura un tratament de reabilitare post Covid-19, în România, a fiului fostul președinte. Potrivit PA, avocații fostului președinte au anexat un șir de acte ce ar confirma necesitatea deplasării peste hotare, fiind prezentată și Trimiterea-Extras nr. 0163158 din 18 ianuarie 2023.

Pe 6 ianuarie 2023, judecătorii CSJ au admis demersul procurorului privind prelungirea termenului măsurii preventive – obligarea de a nu părăsi țara pentru alte 60 de zile, în privința lui Igor Dodon, învinuit de comiterea infracțiunii de corupere pasivă, organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei „organizații criminale”.

Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu prin decizia Curții Supreme de Justiție (CSJ) din 18 noiembrie. Fostul șef de stat a fost plasat atunci sub control judiciar pentru 60 de zile, având interdicția de a părăsi țara.

Ambuteiaje kilometrice în Capitală, în urma unui accident violent la sensul giratoriu de pe bulevardul Renașterii Naționale

Un accident violent produs în această seară, în jurul orei 18:30, la sensul giratoriu din apropierea Circului din Chișinău, a creat ambuteiaje masive în această zonă a capitalei.

Potrivit informațiilor preliminare, două autoturisme au intrat în coliziune.

Deocamdată, nu se cunosc detalii despre victime. Vom reveni cu detalii.

Un român care ar fi omorât un bărbat peste Prut și se ascundea la noi în țară a fost reținut de polițiștii moldoveni

Un cetățean român, suspectat că ar fi împușcat un bărbat în România-reținut în Republica Moldova.

Astăzi, 3 februarie 2023, polițiștii moldoveni au reținut pe teritoriul Republicii Moldova un cetățean român, pe numele căruia a fost eliberat mandat de căutare internațională la data de 2 februarie, fiind bănuit de tentativă de omor.

Bărbatul de 30 ani, domiciliat în mun. Iaşi din România, este bănuit că la 1 februarie curent, aflându-se în autoturism ar fi împuşcat o persoană cu care avea un conflict de mai mult timp.

Suspectul, folosind un Audi A5, a fugit de la faţa locului, totodată părăsind țara vecină și intrând în R. Moldova prin PCTF Sculeni.

Acesta a fost reținut în mun. Chișinău împreună cu prietena sa.

În cadrul audierii, suspectul a comunicat unde a fost ascunsă arma după comiterea infracțiunii. În baza acestei informații polițiștii români au reușit să o găsească.

La moment, bărbatului urmează să-i fie aplicată procedura de extrădare în România.

Acțiunile de reținere au fost realizate datorită intervenției ofițerilor Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului național de investigații, cu suportul Direcției analitică a INI, în cooperare cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Menționăm faptul că în toată această perioadă, polițiștii moldoveni au avut o colaborare continuă cu omologii români, fiind efectuat în permanență schimbul de informații în vederea localizării și reținerii suspectului.

Natalia Gordienko a lansat videoclipul la piesa „Cheia”, scrisă de Irina Rimes
Articolul anterior
VIDEO Află totul despre mamografie, metoda eficientă care poate detecta 85 % din tumorile sânului
Articolul următor