Aplică la programul ,,Cu drag de acasă” și poți obține o bursă de 500 de dolari, dar și un bilet tur-retur la baștină!

Persoanele care doresc să împărtășească experiența acumulată peste hotare cu cei din localitatea natală, o pot face acum prin intermediul unui program lansat de PNUD Moldova, cu sprijinul financiar al Guvernului Elveției.

separator
midl83

Programul ,,Cu drag de acasă” poate fi accesat de migranții moldoveni, care au șansa să câștige o bursă de până la 500 dolari și un bilet tur-retur din orice colț al lumii pentru a reveni acasă și a contribui la transferul de bune practici pentru satul/orașul natal, să propună o soluție care să rezolve o problemă locală cu care se confruntă localitatea de baștină.

Bursele sunt oferite în cadrului Programului „Cu drag pentru acasă” și pot fi accesate de migranții din cele 25 localități partenere ale Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL), implementat de PNUD, cu sprijinul financiar al Guvernului Elveției.

„Scopul acestui Program este de a dezvolta localitățile din Moldova cu ajutorul conaționalilor din diasporă, care au acumulat peste hotare experiențe și cunoștințe noi, care ar putea fi utile locului lor de origine. Venirea acasă a acestor persoane cu scopul de a face transfer de bune practici și idei este binevenită și necesară în primul rând pentru comunitatea de acasă, deoarece ar aduce o valoare adăugată pentru satele și orașele din țară, și de ce nu, ar putea stimula viitoare proiecte locale de infrastructură, economice, culturale și sociale”, spune Oxana Maciuca, coordonator componenta migrație, proiectul MiDL.

Migranții moldoveni originari din aceste 25 de localități ar trebui să propună activități concrete și să demonstreze în ce mod aptitudinile și cunoștințele obținute de aceștia peste hotare ar putea ajuta primăria din satul sau orașul natal să rezolve o problemă locală prioritară.

Cei care sunt interesați de program, membrii diasporei, sunt invitați să completeze un formular pe care să-l expedieze la adresa oxana.maciuca@undp.org. Formularul, dar și mai multe detalii despre program pot fi accesate aici.

Potrivit coordonatorului de proiect, Oxana Măciucă, doritorii de a participa la acest concurs trebuie să se grăbească deoarece apelul a fost deschis la 1 aprilie curent, iar bursele se vor repartiza în limita fondurilor disponibile, conform principiului „primul venit, primul servit. Mai mulți originari din aceeași localitate pot beneficia de bursa „Cu drag pentru acasă”.

Ai mai multe idei despre modul în care ai putea schimba spre bine lucrurile de-acasă? Nu ezita! Aplică la program!

Secretele unei vieți îndelungate la bărbați!
Articolul anterior
Candice Swanepoel a pozat topless la doar câteva luni după ce a născut!
Articolul următor
Alte articole interesante