Astăzi, creștinii ortodocși de stil vechi îi cinstesc pe Sfânta Maria Magdalena şi pe marele Mucenic Foca

Creştinii ortodocşi de stil vechi îi celebrează, astăzi, pe Sfânta Maria Magdalena şi pe marele Mucenic Foca. Maria Magdalena era o femeie frumoasă, care ducea o viaţă în păcat, dar l-a cunoscut pe Hristos şi a crezut în El.

separator
sfanta_maria_magdalena_07148100

Sfântul Foca, potrivit tradiţiei, este cel care îi pedepseşte cu incendii şi arşiţă pe cei care nu respectă sărbătoarea.

Maria Magdalena s-a născut şi a crescut într-un sat de pescari, Magdala. În Evanghelia după Luca, ea este menţionată ca prima femeie vindecată de Iisus Hristos. De atunci, a devenit uceniţa Mântuitorului şi L-a însoţit pretutindeni, chiar şi în timpul patimilor.

sf-ilie-palie

După Învierea lui Iisus, Maria Magdalena a plecat la Roma, unde i-a dat împăratului Tiberiu un ou roşu, spunându-i „Hristos a înviat!”. Maria Magdalena a mai trăit 10 ani în Efes, însoţindu-l pe Ioan Evanghelistul. Acolo s-a încheiat viaţa pământească a sfintei şi tot acolo a fost înhumată. O parte din moaştele ei se află în Franţa, lângă Marsilia, unde, la poalele unui munte, în cinstea ei, a fost ridicat un frumos lăcaş de cult.

În Moldova, aproape 130 de mii de femei îi poartă numele.

Tot astăzi este sărbătorit şi marele Mucenic Foca. Bătrânii spun că Foca pedepseşte cu foc, arşiţă şi grindină dacă sărbătoarea nu se ţine cu sfinţenie. În această zi nu se lucrează, nu se aprinde focul şi nu se coace pâine în cuptor.

Se spune că, în trecut, au avut loc incendii mari în această zi, de aceea, oamenii nu lucrau, ca să-şi protejeze casele şi ogoarele.

O grădiniță din Capitală a fost grav afectată de furtună. Peste 65 de copaci rupți s-au prăbușit

În urma furtunii din 9 august, o grădiniță din Capitală a fost grav afectată. Circa 68 de copaci de pe teritoriul instituției au fost smulși din rădăcini sau rupți de vânt. 

Profesoară din Anglia acuzată că și-a ucis iubitul și l-a îngropat în grădină. Trupul acestuia a fost găsit după patru zile de săpături

O profesoară de școală primară din Northampton, Anglia, a pledat nevinovată pentru uciderea iubitului ei, care a fost găsit îngropat în grădina din spatele casei, după ce echipele de căutare ale poliției au petrecut patru zile săpând pentru a-l găsi.

Forensic officers remove the body from Beal and Mr Billingham's house in Moore Street, Northampton

O profesoară de școală primară din Northampton, Anglia, a pledat nevinovată pentru uciderea iubitului ei, care a fost găsit îngropat în grădina din spatele casei, după ce echipele de căutare ale poliției au petrecut patru zile săpând pentru a-l găsi, relatează Mirror, transmite Protv.ro.

Fiona Beal a fost acuzată de uciderea lui Nicholas Billingham, în toamna anului trecut. Nicholas Bilingham, în vârstă de 42 de ani, a fost găsit mort în grădina casei, acolo unde locuia cu Fiona Beal, pe Moore Street, zona Kingsley, din Northampton, în martie, după un efort de căutare al poliției.

Polițiștii legiști și echipele de specialitate de căutare, inclusiv un câine, au fost trimiși la adresă înainte de a fi făcută descoperirea.

Bărbatul a murit în urma unei răni la găt, provocată prin înjunghiere

Femeia a fost arestată la 321 de kilometri depărtare, la un hotel din Cumbria și, imediat, acuzată de crimă.Publicitate

Pe 12 august, inculpata, în vârstă de 48 de ani, a vorbit doar pentru a-și confirma numele și pledoaria de nevinovăție în timpul unei scurte audieri.

O examinare post-mortem a dezvăluit că Nicholas Billingham a murit după ce a fost înjunghiat în gât.

Fiona Beal preda la Academia Eastfield din Northampton înainte de arestare și, imediat după ce a fost arestată, a fost concediată.

„Era un copil minunat. A fost luat de lângă la noi mult prea devreme”

Într-un omagiu adus lui Nicholas Billingham, familia a declarat că: „Nick a fost luat de lângă la noi mult prea devreme și va rămâne întotdeauna în inimile noastre (…) Ne doare inima pentru Nick. Era un copil minunat și avem atât de multe amintiri dragi cu el de când a crescut și am fost atât de mândri de bărbatul care a devenise”.

Vecinii celor doi l-au descris pe Nicholas Billingham drept un „tip plăcut” și „un tip drăguț, fericit”.

Academia Eastfield din Northampton, unde a lucrat Fiona Beal înainte de arestarea ei, a spus că au fost „șocați și întristați” să audă de moartea lui Nicholas Billingham, descriind incidentul drept o „tragedie îngrozitoare care ne va zgudui comunitatea școlară”.

Fiona Beal a fost arestată preventiv și urmează să se prezinte în instanță pe 6 septembrie. Anterior, o dată stabilită pentru judecarea ei fusese anunțată pentru 12 septembrie.

Opt soldați ruși au murit, iar alți 18 sunt la terapie intensivă, după ce au mâncat plăcintă care conținea otravă pentru șobolani

Militarii ruși erau tratați într-un spital din Crimeea, provincie anexată de Rusia în 2004.

Opt soldați ruși au murit după ce au mâncat plăcintă care aveau otravă

Aceștia sunt victimele partizanilor ucraineni din Crimeea, care au livrat la spitalul din Sevastopol plăcintă contaminată cu otravă pentru șobolani, relatează publicația Obozrevatel, conform Protv.ro

Acesta nu este primul caz de acest gen. În martie, o bătrânică din Ucraina a ucis opt soldați ruși după ce le-a dat să mânânce plăcintă otrăvită.

De asemenea, în luna aprilie, Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina a relatat un episod petrecut în regiunea Izium, unde doi soldați din A 3-a Divizie de Puști Motorizate au murit, iar alți 28 au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind otrăviți tot cu plăcinte.

Ucrainenii au lichidat-o pe Olga Kachura, una dintre fondatoarele milițiilor separatiste din Donbas
Articolul anterior
Expert: Gazprom nu va sista livrările de gaz către Republica Moldova
Articolul următor