Aveți grijă la buzunare când vă porniți la cumpărăturile de Paști! Două femei au sustras dintr-o geantă peste 13000 de lei

Două femei, cu vârstele de 31 ani şi respectiv 37 ani, au fost reținute de poliție fiind suspectate de furturi din buzunare. Acestea s-au dovedit a fi din regiunea transnistreană și au mai fost anterior documentate pentru infracţiuni analogice. Conform Poliției Capitalei suspectele se aflau pe teritoriul şi adiacentul Pieţei Centrale și au sustras din geanta unei femei, cu vârsta de 37 ani, portmoneul cu bani în sumă de 1 300 lei, iar din geanta unei doamne de 44 ani – 13 000 lei şi actele de identitate.

separator

pungasie

Totodată poliţiştii au stabilit că cele două suspecte sunt căutate de către Inspectoratul de Poliţie a raionului Şoldăneşti pentru comiterea pungăşiilor pe parcursul anului 2013.

Actualmente bănuitele se află în arest pe un termen de 30 zile şi riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 4 ani şi amendă în mărime de la 11 000 lei la 27 000 lei.

Poliţia Capitalei a sporit activităţile specializate la combaterea acestui gen de infracţiuni, în contextul majorării fluxului de cetăţeni în ajunul Sărbătorilor Pascale. Astfel, cetăţenii sunt rugaţi să respecte următoarele recomandări:

  • Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.
  • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport.
  • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
  • În cazul în care nimeriţi în locuri publice aglomerate şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la persoanele din jur.
  • Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.
  • Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.
  • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Anunț! Mai multe localități din țară vor rămâne în zilele următoare fără lumină
Articolul anterior
Peste 50 de accidente în mun. Chișinău, în doar 24 de ore. Trei răniți
Articolul următor
Alte articole interesante