Bebelușul vândut de părinți urma să ajungă victimă a traficului de organe

Una dintre versiunile înaintate de Procurorii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale este că micuța avea să fie implicată în trafic de organe.

separator
uuuu-9-768x434

Fetiţa din Bălţi de doar 12 zile a fost vândută de propriii părinţi pentru transplanturi de organe, este suspectarea oamenilor legii.

Aceştia susţin că tranzacţia era deja făcută, iar acum urmează să stabilească ce sumă a primit familia.

Cei patru suspecţi sunt acuzaţi de trafic de fiinţe umane şi riscă închisoare pe viaţă, informează publika.md.

Amintim că o femeie din Germania, cu antecedente penale, a fost reținută la vamă în timp ce încerca să iasă cu un bebeluș din Republica Moldova, prezentând o procură semnată de un bărbat din Bălți, acesta fiind tatăl copilului.

Detalii noi în cazul bebelușului vândut de părinți

Bărbatul și soția sa sunt suspectați că ar fi încercat să-și vândă bebelușul de doar 2 săptămâni.

Donează 10 lei pentru micuții bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic.

Plata doar cu cardul în transportul public din Bălți. Autoritățile locale vor să cumpere aparataj modern pentru achitare

Bălțenii nu vor mai fi nevoiți să aibă bani cash atunci când vor urca în transportul public. Totul datorită unui acord dintre primăria municipiului și o bancă comercială. Toate actele au fost semnate, iar curând vor fi cumpărate dispozitivele pentru plata cu cadrul. Bălțenii sunt mulțumiți și spun că  acest lucru va asigura confortul lor. 

VIDEO | Criză de șoferi de troleibuze la Bălți. Autoritățile au găsit o  soluție – NordNews

„Eu cred că este o inițiativă bună, dar totuși să nu uităm că transportul public este cel mai folosit de persoanele învârstă, care cumva nu sunt în rând cu toate aceste tehnologii noi și cred că va fi o dificultate pentru ei.”

„Cred că ar fi bine, pentru că restul se dă cu bani metalici și uneori ei se pierd și nu întotdeauna e comod, cred că ar fi bine.”

Potrivit directorului regional a băncii – partener, transportul public va fi dotat cu aparatajul pentru achitarea călătoriilor cu cardul chiar la începutul anului 2023, scrie tvn.md.

„Noi deja avem semnat acordul de colaborare cu Primaria municipiului Bălți. Deja este la etapa de achiziționare a dispozitivelor. Sperăm ca la începutul anului viitor toate, concomitent în toate unitățile de transport publice, să instalăm aceste dispozitive pentru a facilita și achitarea în transport, contactless, fără cash”, spune Liviu Tarlev, director regional al unei bănci comerciale.

O călătorie cu transportul public în municipiul Bălți costă între trei și cinci lei.

Și-ar fi incendiat iubita după ce ar fi stropit-o cu benzină. Un bărbat din Cantemir, reținut de Poliție

Un bărbat de 51 de ani, din raionul Cantemir, și-ar fi stropit iubita cu benzină, după care ar fi incendiat-o. Suspectul ar fi avut un conflict cu victima, o femeie de 44 de ani, în urma căruia ar fi recurs la un astfel de gest.

Un fagarasean si-a batut concubina si este cercetat penal pentru violenta  in familie | Brasov | Ziare.com

Potrivit informațiilor preliminare, femeia s-a ales cu leziuni, însă la moment starea acesteia este stabilă. Victima a refuzat să se adreseze după ajutor medical şi să depună mărturii.

Suspectul a fost reţinut pentru 72 ore, iar la moment se întreprind acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

România poate livra gaze naturale Republicii Moldova

România poate să dea Republicii Moldova cel mult cinci milioane de metri cubi de gaz pe zi, a declarat, luni, premierul român Nicolae Ciucă, după ce țara noastră a cerut celei vecine să furnizeze gaz natural. Nevoile R. Moldova s-ar ridica la 150 de milioane de metri cubi.

Cât vom plăti pe gaze de la 1 aprilie 2022? - 11.03.2022 | BURSA.RO

„Au nevoie, atunci când am discutat cu premierul (Natalia) Gavriliţa, de 150 de milioane de metri cubi. (…) Mai trebuie să vedem ce cantităţi putem să asigurăm în perioada imediat următoare, pentru că, aşa cum arată situaţia în depozite astăzi, avem înmagazinat peste 86%, aproximativ 87%, ceea ce înseamnă că, dacă reuşim să avem semnate contracte pentru perioada de iarnă, pentru a menţine echilibrul în sistem şi pentru a avea cantităţile necesare în zilele de temperaturi joase, putem să asigurăm cantitatea respectivă”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă va avea o problemă Republica Moldova cu gazul la iarnă, premierul a spus: „Dacă acum când discutăm, dacă acum li se va opri furnizarea de gaz de către de către Gazprom, au într-adevăr o problemă, iar noi putem să asigurăm către Republica Moldova acea cantitate pe conducta Ungheni – Ungheni şi acoperă, dar nu necesarul de care are nevoie, 5 milioane de metri cubi putem să dăm pe zi, dar nu mai mult”, scrie digi24.ro.

Republica Moldova „are rezerve de gaze naturale doar pentru luna octombrie”, a declarat luna trecută președinta Maia Sandu, adăugând că instituţiile statului urmează să decidă ce vor întreprinde mai departe. Ea a spus că ţara sa analizează posibilitatea unor surse de energie alternative.

„Nu avem încredere că Gazprom va continua furnizarea de gaz către Republica Moldova după 1 octombrie. De la această dată, preţul pentru Moldova conform contractului actual ar trebui să fie semnificativ mai mic”, a arătat Maia Sandu. „În cazul reducerii sau opririi livrărilor, examinăm posibilitatea aprovizionării cu resurse energetice din surse alternative”, a spus ea.

La rândul său, prim-vicepremierul Andrei Spînu a afirmat că Republica Moldova s-ar putea să nu afle despre o tăiere a livrărilor „până în ultimul moment”. Dar în acest caz, ţara sa ar primi gaz la preţul pieţei prin conducta Iaşi – Chişinău, care pleacă din România.

Menționăm că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a anunțat luni, 3 octombrie, că S.A. „Energocom” a obținut licența la ANRE România și poate cumpăra sau vinde gaze naturale pe piața din România.

Olesea Sveclă la prima plimbare cu micuța!
Articolul anterior
Infecția cu rotavirus: simptome și recomandări
Articolul următor