Petrece timpul în mod util și distractiv la Cactus Festival!

Pe 15 iulie, ești așteptat la un eveniment plin de culoare și distracție, alături de cei dragi și familia ta. Expoziție inedită de cactuși, tattoo cu hena, târg, concert, concursuri, ateliere gastronomice, bucate mexicane și spaniole, inclusiv pentru vegetarieni și vegani, ateliere de creație pentru copii și maturi și multe alte surprize te așteaptă la cea de-a doua ediție Don’t Touch Me Day – la Cactus Festival, cel mai mare eveniment din țară dedicat ,,prietenilor țepoși”!

separator

19731983_831089600389600_968234938025421394_n

În cadrul evenimentului, vei avea posibilitatea să vezi o expoziție inedită de diverse specii de cactuși, dar și să te întreții cu cei mai aprigi iubitori ai acestor plante. Dacă ești pasionat de aceste flori și ai acasă mai multe specii de cactuși, vino să le prezinți la expoziție și să-ți împărtășești experiența! 13599812_890578574387170_2429309189234294762_n

De asemenea, vei avea ocazia să savurezi diverse bunătăți inspirate din bucatăria mexicană: churros, dulciuri, fructe uscate, fructe fresh, brioșe, băuturi răcoritoare etc.

Vei putea achiziționa obiecte de artizanat, maiouri pictate manual, cactuși, ghivece și accesorii pentru cactuși, pernuțe și bijuterii tematice, jucării pentru copii, obiecte din ceramică, decorațiuni din lemn etc.

19145992_819013118263915_1338023005802093874_nEvenimentul va culmina cu un concert de muzică rock și alternative rock, în cadrul căruia vor evolua Cătălin Caragea, Laurențiu Coțagă, Rodica Olișevschi, Tatiana Turtureanu, Xenia Chitoroagă și alți tineri artiști din țară.IMG_7597-2

La Cactus Festival te așteaptă:

* Expoziție de cactuși
* Rock Concert
* Master-class Floristic
* Teatru Gastronomic
* Ateliere de creație pentru copii și maturi
* Tattoo cu Hena
* Târg de accesorii tematice
* Multă mâncare și băutură delicioasă
* Expoziție de artă
* Concursuri și activități distractive

Evenimentul se va desfășura pe 15 iulie 2017, cu începere de la ora 13:00, la Artico (terasa din spate).

Costul biletului este de 30 de lei.

Cea de-a doua ediție Don’t Touch Me Day își propune să susțină un artist talentat. Este vorba de Alexei Luca, tânărul care a pictat mai multe stații de troleibuz din Capitală și care are nevoie de ajutor. O parte din banii colectați la eveniment vor fi redirecționați pentru procurarea materialelor necesare tînărului artist.

În cadrul evenimentului va fi lansată campania ”Ia o carte cu tine și îmbogățește biblioteca din sat!”. Cei care vor veni la eveniment cu cărți, vor achita jumătate din prețul biletului, ulterior cărțile vor ajunge la mai multe biblioteci din localitățile rurale.

Dacă îți dorești să participi la eveniment cu cactuși, bucate sau artizanat, va trebui să completezi un formular. Mai multe detalii găsești pe pagina de facebook a evenimentului!

Republica Moldova anulează regimul liberalizat de vize cu o țară

Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador va fi anulat. 57 de deputați au votat, în prima lectură, pentru denunțarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Republica Ecuador, scrie noi.md.

Inițiativa de denunțare a acestui ACORD aparține Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, în contextul unor recomandări ale Comisiei Europene. Instituția a constatat, în mai multe rapoarte, că politica statului nostru în domeniul vizelor nu este pe deplin raliată la lista țărilor terțe, ai căror resortisanți trebuie să dețină viză pentru șederea pe termen scurt în UE. În context, Comisia Europeană a recomandat Republicii Moldova să ajusteze politicile în acest domeniu, în special cele care vizează țările care prezintă riscuri de migrațiune ilegală sau de securitate pentru Uniunea Europeană. De menționat că cetățenii Republicii Ecuador au nevoie de vize pentru a călători în țările membre UE. Autoritățile menționează că denunțarea Acordului nu va avea consecințe negative, întrucît cifra schimburilor comerciale dintre Republica Moldova și Republica Ecuador este de 300 de mii de dolari. Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Ecuador privind călătoriile fără vize ale cetățenilor a fost semnat în anul 2012 și a intrat în vigoare trei ani mai tîrziu.

Cauzele judiciare de apărare a drepturilor minorilor vor fi scutite de taxa de stat

Cauzele de apărare a drepturilor minorilor vor fi scutite de taxa de stat. Acest lucru este prevăzut într-un proiect adoptat în cadrul ședinței plenare de astăzi, precizează un comunicat al Parlamentului Republicii Moldova, scrie radiochisinau.md.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de către deputata din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Olesea Stamate, și prevede modificarea Legii taxei de stat. De asemenea, documentul conține modificări ce vor exclude dubla impunere în ceea ce privește achitarea taxei de stat.

Proiectul mai instituie scutirea de la taxa de stat pentru radierea din evidența la domiciliu. De asemenea, proiectul prevede scutirea de taxa de stat și taxa de timbru pentru executorii judecătorești și organele cu atribuții de administrare fiscală, indiferent de calitatea lor procesuală.

Prin modificările propuse sunt eliminate incertitudinile cu referire la cererile de chemare în judecată în acțiunile cu caracter nepatrimonial și se instituie scutirea de la plata taxei de stat în contenciosul administrativ. Totodată, este adusă claritate în privința cererilor de partaj, taxa de stat, în acest caz, va fi achitată reieșind din valoarea bunurilor pretinse.

Proiectul de lege a fost votat, în a doua lectură, de 71 de deputați.

Scandal în direct la TV! Un oficial de la Comrat a intrat peste ministrul Andrei Spînu în studio. VIDEO!

Scandal în direct. Interviul pe care ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, îl dădea televiziunii publice din Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia (GRT), a fost întrerupt de președintele Adunării Populare de la Comrat, Dmitri Constantinov, scrie evz.ro.

Provocările liderului din Găgăuzia

Liderul găgăuz a intrat neinvitat în studioul în care era înregistrat interviul cu ministrul Andrei Spînu.

Înregistrarea incidentului a fost publicată pe Facebook de jurnalistul găgăuz de la Nokta Mihail Sirkeli.

„Ce este aceasta, dacă nu o încercare de a face o provocare ieftină, stupidă, primitivă, care nu a reușit să obțină niciun rezultat?

Ce vedem? Există o înregistrare a unui interviu cu ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu. La mijlocul interviului, președintele Serviciului Național de Securitate Dmitri Constantinov dă buzna în studio.

Constantinov este invitatul emisiunii? Nu! Constantinov a fost invitat inițial, dar a întârziat? Nu! Interviul a fost planificat cu un invitat și a început cu un singur invitat – Andrei Spînu”, a scris jurnalistul.

Ce au vrut să obțină de la Andrei Spînu

„Și iată câteva întrebări deodată: Dacă Constantinov nu a fost invitat, de unde a știut că există o înregistrare de la Spînu? Îl informează GRT, cu cine și când sunt scrise programele? Nu se poate?!

Dacă apariția lui în emisiune nu este programată, de ce intră atât de flagrant și întrerupe producția emisiunii? Cum rămâne cu independența televiziunii publice? Este într-adevăr GRT sub controlul politicienilor locali de la OPG Shore? Nu se poate?!

Dar gazda? Dacă înțelege ce este etica jurnalistică, ar fi trebuit să-i ceară lui Constantinov să părăsească studioul, iar conducerea GRT ar fi trebuit să-l ajute să-l scoată din clădire. Dar, în schimb, prezentatorul îi raportează lui Constantinov și îi spune: „Domnul Spînu refuză”. A fost gazda conștientă de provocarea planificată și a fost de acord să participe la ea? Nu se poate?!

Una este să fii doar suport de microfon la un interviu cu Constantinov și cu totul altceva este să participi la provocări împotriva oponenților săi politici la televiziunea publică. Acesta nu este jurnalism, este comportament de vită. Și GRT nu este televiziunea și radioul public, este o zdrăngănitoare”, a mai scris Mihail Sirkeli.

Incidentul cu Spînu, o „provocare primitivă”

„De ce este această încercare stupidă și primitivă de provocare? Probabil, ca să arate la toată lumea mai târziu, a spus el, vezi, Chișinăul refuză dialogul. Dar aici este problema, Spînu a ieșit în stradă, unde l-a așteptat o mulțime de provocatori conduși de Ilya Uzun, vicepreședintele comitetului executiv.

Am crezut că primul vicepreședinte al comitetului executiv se ocupă de dezvoltarea economică, dar se pare că nu, sarcina lui este să participe la provocări stupide. (…) Și în acest sens, tot Constantinov este un primitiv, arogant (…). Nu vor dialog cu Chișinăul, vor să-și umilească adversarii și să-i pună în vizorul publicului. Pentru aceasta se folosesc statutul juridic special al Găgăuziei și resursele acesteia, în speță GRT.

O oprire din această situație a fost demnă, Dar Găgăuzia, din păcate, este încă o dată umilită”, a încheiat Mihai Sikreli.

Andrei Spînu: Am avut o discuție bună cu oamenii din stradă

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a menționat, într-o postare pe Facebook, incidentul de la GRT.

„Mă întorc din or. Comrat, UTAG. Am fost invitatul emisiunii la GRT. Din păcate, emisiunea a fost întreruptă de un personaj afiliat grupului criminal organizat. Am decis să ies din studio și să nu stau la masă cu ei. În schimb, când am ieșit din clădire, am avut o discuție bună cu oamenii care au fost aduși acolo, la intrare.

Le-am explicat oamenilor care au fost acțiunile guvernului pentru primăriile din UTAG. Am răspuns falsurilor care sunt distribuite în regiune și i-am asigurat că vom susține în continuare dezvoltarea întregii țări. Sunt sigur că oamenii văd și înțeleg proiectele pe care le realizăm. Vom continua să discutăm cu oamenii și să le spunem ceea ce facem pentru a îmbunătăți condițiile de viață în localitățile lor.

În UTAG se implementează peste 20 proiecte prin Programul Național Satul European, 10 proiecte de dezvoltare regională și se construiesc drumuri (ocolirea Comrat, Vulcănești). Guvernul construiește și vom continua să investim în fiecare localitate. Comrat, Ceadîr-Lunga, Vulcănești sunt Moldova”, a scris Andrei Spînu.

Surprize mari vă așteaptă la Festivalul IA MANIA
Articolul anterior
Hepatita C și sursele de infectare pe care le întâlnești zilnic
Articolul următor