Când este mai bine să cumperi bilete low-cost?

Cu toții dorim să călătorim și să cheltuim cât mai puțin pe biletele de avion. Există oare o formulă secretă, zile și ore anumite când biletele de avion sunt mai ieftine?

separator

ZborDirect a analizat tarifele operatorilor low-cost Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Norwegian Air si Air Baltic pentru cele mai solicitate destinații pentru a vedea când totuși este cel mai bine să-ți cumperi bilete de avion ieftine.

Pentru început să clarificăm un lucru important despre biletele low-cost. Probabil ai auzit că operatorii low-cost nu au clase tarifare ca operatorii obișnuiți și au doar o clasă – economică. Nu este chiar așa.

Toate locurile din avionul unei companii low-cost, într-adevăr, au aceeași clasă de deservire, indiferent de faptul dacă locul este în primul rând sau în ultimul, dar categoriile de prețuri diferă. Locurile se impart în 4-5 categorii tarifare – tarif extra-redus (9 – 19 euro), tarif redus (20 – 59 euro), tarif mediu (60 – 99 euro), tarif standard (100 – 139 euro) și tarif înalt (140 – 500 euro).

Da, prețul unui bilet la o cursă low-cost poate ajunge și la 500 de euro. De exemplu, la publicarea tarifelor pentru cursa directa Bucuresti – Tenerife sunt disponibile toate tarifele (în afară de extra-redus). Imediat începe procesul de rezervări (foarte dinamic pentru această destinație), pe masură ce se epuizează locurile din categoriile de prețuri joase devin disponibile categoriile mai înalte. Astfel dacă nu ești printre primii care și-au rezervat locuri, ajungi să plătești mult mai mult, iar dacă rezervi cu 1 lună sau mai puțin înainte de zbor – mai sunt disponibile doar locuri din categoria înaltă, care pentru destinația dată sunt până la 500 euro/direcție.

În ce zile sunt mai ieftine biletele de avion low-cost?

La publicarea tarifelor în sistemele de rezervare prețurile la bilete sunt aceleași pentru toate zilele. Diferența începe să apară imediat ce pornesc rezervările, un proces extrem de dinamic. Din această cauză utilizatorilor motoarelor de rezervari li se pare că prețurile „cresc”. În realitate treptat se epuizează locurile pe categorii.

Biletele cu tarif redus pentru zilele cele mai solicitate se vând mai repede și astfel „prețul crește” în aceste zile.

Pentru a vedea care sunt cele mai solicitate zile am analizat cele mai ieftine tarife pentru cea mai populară rută pe zbordirect.com – Bucuresti – Londra pentru anul 2019. Pe diagrama de mai jos poți vedea prețurile medii în fiecare zi a săptămânii.

În care lună sunt cele mai ieftine bilete de avion low-cost?

Depinde când îți cumperi biletele de avion, adică cât mai este până la ziua zborului. Cat mai aproape cu atât mai scump. Cele mai solicitate perioade sunt perioadele de sărbători și concedii.

Noi am analizat toate rezervarile pentru toate destinațiile efectuate pe zbordirect.com în 2018 și în diagrama de mai jos poți vedea lunile anului și prețul mediu al unui bilet pentru un pasager.

Citește mai departe care este caracteristica principală a prețului la biletele de avion.

Tânăra din Orhei dispărută fără urmă: Momentul în care urcă într-o mașină

Jurnaliștii CANAL 5 au reușit să facă rost de imaginile video care surprind momentul atunci când Ana, tânăra din raionul Orhei pe care de vinerea trecută, părinții, rudele, iubitul, dar și poliția o caută non-stop, a urcat în automobilul de model ”Ford”, care a dus-o într-o direcție necunoscută.

În filmuleț se poate observa cum tânără se apropie de stația de așteptare a transportului public, iar în câteva clipe, în rând cu aceasta se oprește automobilul și tânără urcă nestingherit în acesta.

Ana-Maria Guja este originară din satul Susleni, raionul Orhei. Își face studiile la Colegiul pedagogic din Orhei, iar vineri, în data de 12 aprilie, după ora 20 seara, revenea de la muncă, din sectorul Nistreana, unde făcea ore individuale cu un copil de clasele primare.

Nici mama Anei nu știe unde este fiica ea. Femeia spune că ultima dată a stat de vorbă cu ea cu 2 zile până la dispariție. Printre lacrimi, femeia afirmă că fiica ei este o fire liniștită și nu are dușmani.

Pe pagina de Facebook a Politiei Naționale, la a 3 zi de la dispariția tinerei, oamenii legii au anunțat că fata este în căutare. Pentru postul nostru de televiziune, oamenii legii au declarat că examinează mai multe versiuni, iar pentru a nu prejudicia mersul anchetei, nu ne pot oferi informații.

Persoanele care cunosc detalii despre unde s-ar putea afla fata sau au informații despre acest caz, sau au recunoscut mașina din imagini, sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 078 325 001, de la care redacției noastre i-a fost cerut ajutorul. Semnalmentele tinerei sunt: înălțimea 1.65 m, păr castaniu, ochi căprui. În momentul plecării, aceasta purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră.

Eurovision Song Contest 2024: Organizatorii concursului anunță schimbări

Pe 16 aprilie, organizatorii celei de-a 68-a ediții a Eurovision Song Contest 2024 au anunțat schimbări în modul în care țările finaliste vor extrage ordinea evoluării în Marea Finală, scrie moldova1.md.

În anii precedenți, statele care au reușit să obțină un loc în Marea Finală urmau să tragă la sorți doar în ce parte a finalei vor evolua – prima parte (piesele 1-13) sau a doua parte (piesele 14-26), iar producătorii concursului alegeau numărul de ordine al fiecărui concurent.

În acest an, va fi introdusă o nouă categorie pentru tragerea la sorți – „Alegerea producătorului” („Producer’s Choice”).

Radiodifuzorul suedez SVT a declarat că 25 dintre cele 26 de țări din Marea Finală (Suedia, țara gazdă, a extras deja numărul de ordine 1) vor putea să tragă la sorți prima parte, a doua parte sau Alegerea Producătorului în cadrul extragerii pentru ordinea de evoluare în Marea Finală.

Acest lucru înseamnă că, dacă un artist va trage la sorți „Producer’s Choice”, producătorii emisiunii vor putea plasa piesa respectivă oriunde în prima sau a doua parte a ordinii de evoluare în finala de pe 11 mai.

Astfel, vor exista 6 locuri care pot fi trase la sorți în prima parte a finalei, 6 locuri în a doua parte și 13 locuri la alegerea producătorului.

Ediția din 2024 a concursului Eurovision Song Contest va avea loc la Malmö, Suedia, în perioada 7-11 mai. Prima semifinală va fi organizată marți, 7 mai, iar cea de-a doua, joi, 9 mai. Marea finală va avea loc sâmbătă, 11 mai.

Accident teribil în stânga Nistrului: Un mort și mai mulți răniți, după ce un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni

Un accident rutier grav a avut loc în această dimineață în stânga Nistrului. Un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni, apoi a ajuns într-un gard, scrie unimedia.info.

Potrivit presei din regiune, o persoană a decedat, iar mai multe au fost rănite.

La fața locului au intervenit serviciile specializate.

Înainte de a ajunge pe rafturi, produsele cosmetice sunt testate în mod odios!
Articolul anterior
Iuliana Beregoi: ”Vor să renunț, dar eu nu-i ascult…”
Articolul următor