Când este mai bine să cumperi bilete low-cost?

Cu toții dorim să călătorim și să cheltuim cât mai puțin pe biletele de avion. Există oare o formulă secretă, zile și ore anumite când biletele de avion sunt mai ieftine?

separator

ZborDirect a analizat tarifele operatorilor low-cost Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Norwegian Air si Air Baltic pentru cele mai solicitate destinații pentru a vedea când totuși este cel mai bine să-ți cumperi bilete de avion ieftine.

Pentru început să clarificăm un lucru important despre biletele low-cost. Probabil ai auzit că operatorii low-cost nu au clase tarifare ca operatorii obișnuiți și au doar o clasă – economică. Nu este chiar așa.

Toate locurile din avionul unei companii low-cost, într-adevăr, au aceeași clasă de deservire, indiferent de faptul dacă locul este în primul rând sau în ultimul, dar categoriile de prețuri diferă. Locurile se impart în 4-5 categorii tarifare – tarif extra-redus (9 – 19 euro), tarif redus (20 – 59 euro), tarif mediu (60 – 99 euro), tarif standard (100 – 139 euro) și tarif înalt (140 – 500 euro).

Da, prețul unui bilet la o cursă low-cost poate ajunge și la 500 de euro. De exemplu, la publicarea tarifelor pentru cursa directa Bucuresti – Tenerife sunt disponibile toate tarifele (în afară de extra-redus). Imediat începe procesul de rezervări (foarte dinamic pentru această destinație), pe masură ce se epuizează locurile din categoriile de prețuri joase devin disponibile categoriile mai înalte. Astfel dacă nu ești printre primii care și-au rezervat locuri, ajungi să plătești mult mai mult, iar dacă rezervi cu 1 lună sau mai puțin înainte de zbor – mai sunt disponibile doar locuri din categoria înaltă, care pentru destinația dată sunt până la 500 euro/direcție.

În ce zile sunt mai ieftine biletele de avion low-cost?

La publicarea tarifelor în sistemele de rezervare prețurile la bilete sunt aceleași pentru toate zilele. Diferența începe să apară imediat ce pornesc rezervările, un proces extrem de dinamic. Din această cauză utilizatorilor motoarelor de rezervari li se pare că prețurile „cresc”. În realitate treptat se epuizează locurile pe categorii.

Biletele cu tarif redus pentru zilele cele mai solicitate se vând mai repede și astfel „prețul crește” în aceste zile.

Pentru a vedea care sunt cele mai solicitate zile am analizat cele mai ieftine tarife pentru cea mai populară rută pe zbordirect.com – Bucuresti – Londra pentru anul 2019. Pe diagrama de mai jos poți vedea prețurile medii în fiecare zi a săptămânii.

În care lună sunt cele mai ieftine bilete de avion low-cost?

Depinde când îți cumperi biletele de avion, adică cât mai este până la ziua zborului. Cat mai aproape cu atât mai scump. Cele mai solicitate perioade sunt perioadele de sărbători și concedii.

Noi am analizat toate rezervarile pentru toate destinațiile efectuate pe zbordirect.com în 2018 și în diagrama de mai jos poți vedea lunile anului și prețul mediu al unui bilet pentru un pasager.

Citește mai departe care este caracteristica principală a prețului la biletele de avion.

Înainte de a ajunge pe rafturi, produsele cosmetice sunt testate în mod odios!
Articolul anterior
Iuliana Beregoi: ”Vor să renunț, dar eu nu-i ascult…”
Articolul următor
Alte articole interesante