Case inundate, drumuri deteriorate şi copaci doborâţi la pământ, în urma ploilor de ieri

Ploile torențiale de ieri au făcut ravagii în sudul ţării. Potrivit IGSU, cele mai mari pagube au fost înregistrate în satele Roșu, Etulia, Chircani, Cucoara a raionului Cahul, dar și în localitatea Ciobalaccia a raionului Cantemir. Pompierii au intervenit în peste 20 de cazuri pentru pomparea apelor din gospodării, beciuri și mai multe case.

separator

Mai mult, în satul Cucoara, salvatorii au evacuat patru persoane, inclusiv doi minori din casele inundate.

Totodată, în același sat angajații IGSU în comun cu localnicii au efectuat lucrări de reconstrucție a unui segment de dig ce a fost afectat în urma viiturii.

Ploile abundente au adus prejudicii şi pentru locuitorii din nordul şi centrul ţării. Intervenția pompierilor a fost necesară în raionul Edineț, după ce o porțiune de aproximativ 5 metri din barajul de protecție a unui lac din apropierea satului Cepeleuți a fost deteriorată.

Pentru a preveni pericolul de inundații a mai multor case de locuit, salvatorii au efectuat lucrări de pomparea apei din lac în râul Racovăț. Din cauza precipitațiilor au fost inundate parțial 15 grădini particulare.

Totodată, în urma ploilor au fost deteriorate în total 2.85 km de drumuri locale în localitățile Șaptebani, Alexandrești, Borosenii noi, dar și Răcăria, raionul Rîșcani.

În raionul Glodeni și Rîșcani pompierii au pompat apa din 14 beciuri. 

Angajații Secției Situațiilor Excepționale Șoldănești au efectuat lucrări de deblocare a carosabilului, după ce rafalele puternice de vânt au doborât mai mulți copaci în localitățile Glinjeni și Mihuleni.

Conform IGSU, în raionul Basarabeasca au fost înregistrate ploi puternice cu grindină, fiind afectat mai multe terenuri agricole, iar la Fălești au fost inundate 5 grădini particulare. Inclusiv în s. Bulboaca r. Soroca au fost inundate case.

Fiecare dinte are legătură cu sănătatea unui organ
Articolul anterior
Ouăle vor fi marcate printr-o nouă metodă
Articolul următor