Copiii internați în spital au fost diagnosticați cu infecţia rotavirală

Cei patru copii de la grădinița nr. 25 din Chișinău au fost spitalizați în IMSP Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de copii sunt în afara oricărui pericol.

separator

32314753_ml

Centrul de Sănătate Publică Chişinău vine cu mai multe detalii despre cei patru copii.

S-a stabilit că pe data de 15 februarie, după-amiază, doi copii au vomitat în grupa de creșă. În aceeași seară, un alt copil din aceeaşi grupă, la întoarcere acasă, a acuzat stare de vomă. Este important de menționat, că doar cu o zi înainte, în grupă, a fost adus un copil, care a manifestat acasă semne clinice similare, fapt despre care părinţii nu au informat, scrie unimedia.info.


Acuzele prezentate de copii au fost: slăbiciuni generale, febră 37,3oC -38,4oC, dureri abdominale, grețuri și vome de 5-8 ori, scaune lichide de 4-7 ori (în cazul a trei copii).

De asemenea, s-a constatat că grupa este suprasolicitată cu 80% pe fonul neasigurării cu cadre auxiliare (un ajutor de educator), monitorizarea cauzelor absenței copiilor în grupe nu se efectuează, nu se respectă regimul de dezinfecție. Grupa unde frecventau copiii a fost închisă.

Rezultatele investigaţiilor de laborator ale probelor prelevate au demonstrat că este vorba de infecţie rotavirală.
Rotavirusul este un virus în forma de roată, de unde şi denumirea lui, ce face parte din familia Reoviride. Virusul afectează intestinul subţire, distrugând enterocitele (celule cu rol în digestie şi în absorbţia intestinală). Infecţia se manifestă prin vărsături şi diaree, mai mult sau mai puţin severe, de la caz la caz. În general, dacă situaţia este ţinută sub control, infecţia cu rotavirus nu este periculoasă.

„Iubește-o, căci ea este singura femeie, pe lângă maică-ta, care vede perfectul în tine!”
Articolul anterior
Ce faci cu dorinţele şi fanteziile sexuale ale partenerului?
Articolul următor
Alte articole interesante