Criză de taxiuri la Chişinău. Asociaţia Transportatorilor susţine că aproape 30% dintre maşini stau în parcări din lipsă de şoferi

E criză de taxiuri la Chişinău. Asociaţia Transportatorilor susţine că aproape 30 la sută dintre maşini stau în parcări, din lipsă de şoferi. De vină ar fi migraţia forţei de muncă, condiţiile din trafic şi regimul strict impus de autorităţi.Suntem în plin sezon estival, iar lipsa taxiurilor se simte tot mai mult la Chişinău. Nu sunt şoferi! – spun cei de la Asociaţia Transportatorilor în regim de taxi, scrie www.tvrmoldova.md

CONSTANTIN CONDREA, preşedintele ATAT: „Migrarea forţei de muncă. Şoferii îşi schimbă locul de muncă sau pleacă peste hotare”.

Andrei Vasiliţa este reprezentantul unei companii care gestionează o aplicaţie mobilă de taxi. Lunile iulie-august ar fi cele mai aglomerate dar criza de personal se face simţită.

ANDREI VASILIŢA, antreprenor: „Domeniul de taxi nu este o profesiie atât de uşoară. Se întâmplă să dai de un client care îţi poate strica dispoziţia pe toată ziua. Plus la aceasta, contribuţiile sunt foarte mari. Trebuie să achite combustibilul, taxe la bnugetul municipal, naţional, asigurări, asigurarea RCA pentru taxi este mai mare”.

Este tot mai greu de găsit un taxi in Chişinău şi pentru că a crescut cererea. Este perioada în care mulţi basarabeni se întorc acasă, iar fluxul de clienţi creşte. Din cauza caniculei, dar şi a pandemiei, oamenii evită transportul public. Şi ambuteiajele din oraş duc la întârzieri în preluarea comezilor.

Pentru a opri pirateria în domeniu, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Transport Auto au început să dea amenzi.

DUMITRU PROHNIŢCHI, ofiţer de presă ANTA: „În această perioadă, în urma acţiunii de combatere al fenomenului de transportul ilicit de persoane în regim de taxi de către colaboratori ai ANTA au fost întocmite 135 de procese verbale pe diferite puncte al articolului 197 al codului contravenţional. Astfel, au fost aplicate amenzi de la 6 la 10 mii de lei”.

În Chişinău sunt peste 30 de companii de taxi.

Noi reguli de intrare în Ucraina: Ce trebuie să știe moldovenii
Articolul anterior
#frumusețeaseînvață: cum poți contura buzele să pară mai mari! 3 tipuri perfect de aplicat
Articolul următor