În Croația, a fost construită o orgă de optzeci de metri, la care cântă marea și vântul!

Natura poate crea nu numai peisaje spectaculoase, ci și sunete minunate. Astfel că, în Croația a fost construită o orgă ingenioasă de 80 de metri, la care marea „cântă”, în adevăratul sens al cuvântului.

separator

„Instrumentul” folosește energia vântului și a apei din Marea Adriatică pentru a crea muzică aleatorie, dar foarte liniștitoare.

Un arhitect renumit din Croaţia a conceput şi realizat această orgă de mari dimensiuni, situată pe plaja Mării Adriatice, care transformă valurile acestei mări în muzică. Proiectul a fost posibil prin colaborarea mai multor experţi, de la ingineri, constructori, până la profesori de muzică.

Imaginaţi-vă o plimbare pe malul mării, pe nişte trepte albe, în bătaia brizei. În aceste trepte sunt săpate canale înguste care conectează 35 de ţevi care fac parte din orgă, fiecare acordată în aşa fel încât să atingă sunete melodioase variate. Fiecare orificiu are o formă unică, iar lungimea totală a scărilor este de circa 80 de metri.

Fâșia litorală din beton, aflată în orașul Zadar, a fost construită în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și nu arăta foarte frumos. Însă acum este unul dintre cele mai preferate locuri turistice din Croația.

Tatiana Spânu: De ce a ascuns nunta şi ziua oficializării relaţiei! Declaraţiile tinerilor însurăţei
Articolul anterior
Programul evenimentelor pentru copiii de 1 iunie
Articolul următor
Alte articole interesante