Cum va fi vremea în weekend?

Potrivit Serviciului Meteorologic de Stat, în acest weekend temperaturile vor fi în creștere de la o zi la alta, prin urmare ne vom bucura de o vreme însorită și frumoasă.

separator
Clouds-in-The-Sky-Pictures
Sâmbătă, în timpul zilei se va atesta o maximă de +30 de grade Celsius, iar noaptea +15…+17 grade.


Duminică va fi cald în toată țara. Se vor înregistra temperaturi relativ ridicate. Ziua vom avea +32 grade Celsius, noaptea +18 grade.

Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare vom avea parte de zile caniculare.

Bucurie în Europa, după obținerea statului de candidat la aderare! La eveniment au fost prezenți atât reprezentanți ai formațiunilor politice din Austria, cât și reprezentanți ai diasporei celor trei țări

Comunitatea moldovenească din Austria a participat activ la acțiunea organizată de Vienna goes Europe și sprijinită de MoldWien, organizația comunității basarabene din Austria. Acțiunea și-a propus să consolideze sprijinul Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei în obținerea statutului de state candidat la aderare la UE.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 287813368_2834673783493667_2986897341359883930_n.jpg

La eveniment au fost prezenți atât reprezentanți ai formațiunilor politice din Austria, cât și reprezentanți ai misiunilor diplomatice care sprijină parcursul european a celor trei țări. Helmut Brandstätter, deputat în parlamentul Austriei din partea fracțiunii politice NEOS (Partidul Noua Austria și Forumul Liberal) a fost unul dintre politicienii care au participat la marș, pentru a susține parcursul European al Republicii Moldova.

O zi mai târziu, politicianul a vizitat Moldova. El a purtat discuții cu reprezentanți ai Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova, în vederea păstrării unei ambianțe de previzibilitate, pace și de stabilizare social-economică.

„Trăim posibilul scenariu ca Republica Moldova să revină acasă, în familia europeană. La fel ca în Austria, tezaurul Republicii Moldova pe lângă valoroase artefacte ale unui trecut glorios, va cuprinde și o propoziție dăltuita în aur – „Moldova este liberă”. Libertate înseamnă a fi independent, liber de a decide soarta propriului popor. Uniunea Europeană face posibil asimilarea valorilor noastre în marea familie a valorilor europene”, a spus participanților la acțiune Ludmila Tino Sîrbu, fondatoarea asociației MoldWien și consultantă pe probleme de integrare socială.

Viena goes Europe este o platformă de susținere, consolidare și cooperare între minoritățile naționale și instituțiile europene și internaționale. Marșul de solidaritate a fost susținut și de Ambasada Republicii Moldova în Austria și a adunat conaționali din mai multe țări: Franța, Belgia, România, Germania și Italia.

Tentativă de contrabandă cu bobine cu ață la vama Leușeni

Angajații Serviciului Vamal au contracarat o tentativă de contrabandă cu bobine cu ață pentru producere.

Tentativă de contrabandă cu bobine cu ață la vama Leușeni

Potrivit informațiilor, incidentul a avut loc astăzi, 24 iunie, la postul vamal Leușeni, pe sensul de intrare în țară.

Controlat a fost un autocar, care efectua cursa România – Moldova.

În rezultatul controlului vamal a fost depistate bobine cu ață pentru producere, în cantități comerciale.

Marfa a fost confiscată, iar investigațiile continuă.

Patru indivizi, trimiși în judecată după ce au jefuit o ucraineancă de 8.000.000 de lei pe traseul Chișinău-Leușeni

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată patru bărbați, care în martie curent au comis un atac tâlhăresc asupra unui cetățean din Ucraina, pe care l-au lăsat fără geanta cu bani, în sumă totală de peste opt milioane lei.

Urmare a investigațiilor comune ale procurorilor PCCOCS și ofițerilor INI, a fost stabilit faptul că infracțiunea s-a produs aproape de miezul nopții, la intersecția șoselei magistrale cu drumul de acces spre Căpriana, Strășeni. Inculpatul cu rol de organizator i-a informat din timp pe ceilalți trei despre faptul că o va transporta pe pasageră din Chișinău spre Leușeni și că aceasta va avea cu ea o sumă impunătoare de bani. Bărbatul le-a dat celor trei indicație ca la ora convenită să-l aștepte la locul cu pricina și să comită atacul tâlhăresc, atunci când va opri mașina și le va semnaliza intermitent din faruri.

Totodată, în momentul semnalizării, inculpatul a deblocat portierele mașinii și le-a permis celorlalți membri ai grupului infracțional accesul în mașină, unde aceștia au lovit femeia pe diferite părți ale corpului, au scos-o forțat din mașină și au părăsit locul faptei, cu geanta victimei care conținea suma de bani, în valută străină.

Inculpații au vârsta cuprinsă între 30 și 50 de ani, iar doi dintre aceștia au antecedente penale. La solicitarea procurorilor PCCOCS, cei patru au fost plasați în arest, iar ca măsură asiguratorie, asupra celor două automobile folosite la comiterea infracțiunii, în sumă de circa 100.000 euro, a fost aplicat sechestru.

Pentru fapta comisă, legea penală prevede închisoarea pentru un termen de la 12 la 15 ani, însă până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei vizați în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Irina Rimes, pusă sub perfuzii! Imagini cu interpreta pe patul de spital
Articolul anterior
Cum să alegi nuanța părului potrivită pentru tine?
Articolul următor