Descoperire șocantă la Șoldănești. O femeie și-a aruncat pruncul în cimitir, după ce ar fi suportat un avort spontan

Descoperire macabră într-un cimitir din localitatea Olișcani, Șoldănești, unde câțiva localnici au găsit ieri cadavrul unui prunc. Aceștia au anunțat oamenii legii care au venit la fața locului, iar ulterior a fost identificată și mama acestuia, scrie today.md.

separator
politie

Cadavrul copilului, cu o dimensiune de 15 cm, cu vârsta estimativă de 18-20 săptămâni de sarcină, ar fi fost rezultatul unui avort spontan.

Ulterior, oamenii legii au identificat persoana care a aruncat cadavrul în cimitir. Aceasta s-a dovedit a fi o femeie din Olișcani, în vârsta de 39 de ani.


Femeia provine dintr-o familie social-vulnerabilă, este divorţată și mai are la întreţinere trei copii minori.

Audiată de polițiști, aceasta și–a recunoscut integral vina și a declarat că ar fi avut un avort spontan în urma unui efort fizic.

Oamenii legii urmează să cerceteze cazul și să stabilească toate circumstanțele în care s-a produs tragicul incident.

Dezastru ecologic în Germania! Tone de pești au pierit într-un râu din motive necunoscute

Tone de peşti morţi au ajuns în ultimele două săptămâni pe malurile râului Oder, situat la graniţa dintre Germania şi Polonia. Prima tranşă a rezultatelor testelor asupra peştilor morţi şi a apei din râu, realizate de un laborator al statului german, a confirmat că acestea nu conţin valori semnificativ ridicate de metale grele cum ar fi mercurul, scrie agerpres.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministrului Mediului din landul Brandenburg, Sebastian Arnold, a menționat că experţii nu pot spune încă dacă moartea masivă a peştilor din râu a avut doar o singură cauză. „Am detectat un conţinut ridicat de sare şi un conţinut ridicat de oxigen”, a adăugat el.

Laboratorul oficial examinează mostre suplimentare de apă din zile diferite şi din puncte diferite de măsurare precum şi mostre suplimentare din carcase de peşte, a spus Arnold.

Rezultatele testelor regulate din ultimele 31 de zile de pe site-ul agenţiei arată că anumite valori din râu s-au schimbat dramatic începând cu 7 august. Conţinutul de oxigen, valoarea pH-ului, turbiditatea şi alte valori au crescut brusc, în timp ce cantitate de azot nitrat a scăzut semnificativ.

Moartea peştilor a dus la avertismente privind o eventuală catastrofă ecologică şi la acuzaţii reciproce între Germania şi Polonia în ceea ce priveşte raportarea cu întârziere a problemei.

Guvernul va crea funcții pentru 13 secretari generali care vor fi responsabili de implementarea cerințelor pentru aderarea Republicii Moldova la UE

Proiectul de lege în acest sens a fost discutat în cadrul unei ședințe la Cancelaria de Stat. Proiectul prevede că secretarul general va asigura activitatea cu ajutorul secretarilor de stat sau al secretarilor generali adjuncți ai Guvernului, scrie infomarket.md.

Secretarii generali adjuncți vor avea statut de funcționari de demnitate publică. Aceștia vor fi numiți și eliberați din funcție de guvern, la propunerea miniștrilor. Secretarul general adjunct va fi responsabil de implementarea activităților legate de implementarea cerinței de aderare a Republicii Moldova la UE; acordarea sprijinului ministrului în procesul de elaborare și monitorizare a implementării cerințelor pentru aderarea Republicii Moldova la UE, reprezentarea ministerului în relațiile cu instituțiile publice și structurile externe, etc.

Candidații pentru aceste posturi trebuie să aibă experiență profesională în domeniul integrării europene de cel puțin 3 ani, să cunoască fluent o limbă internațională de comunicare și să aibă cunoștințe de operare a calculatorului. În bugetul de stat vor fi necesari circa 3,4 milioane de lei anual pentru a achita celor 13 secretari generali adjuncți salariul lunar de 22 de mii de lei. În plus, de la 1 ianuarie 2023, se propune înființarea Cabinetului Secretarului General al Guvernului. Întreținerea acestuia (secretar de stat și încă 2 posturi) va necesita 0,6 milioane de lei anual. Proiectul trebuie aprobat de Parlament.

Marina Tauber, mesaj publicat prin intermediul avocaților: „Nu trebuie să vă fie frică de actuala guvernare”

Marina Tauber, deputat al Partidului „ȘOR”, într-un nou mesaj publicat pe Facebook prin intermediul avocaților, a spus că este recunoscătoare tuturor persoanelor care au venit și astăzi să o susțină și să o încurajeze la ședința de judecată, scrie curentul.md.

„Vreau să vă spun, dragii mei, că nu trebuie să vă fie frică de actuala guvernare, să ne cerem drepturile și să insistăm să trăim mai bine, iar ei, cei din PAS să-și țină promisiunile și să realizeze ceea ce au promis oamenilor în campania electorală.Cu toții deja știm că încarcerarea mea este doar o dovadă a faptului că „ciuma galbenă” se teme de noi, de echipa Partidului „ȘOR” care muncește pentru oameni și ne invidiază pentru ceea ce facem pentru cetățenii țării noastre”, a declarat ea.

Deputatul a mai spus că, pe zi ce trece, oamenii țării noastre trăiesc tot mai greu, iar povara prețurilor mari și a facturilor continuă să apese pe umerii locuitorilor Republicii Moldova.„Ei vor ca noi, moldovenii, să trăim greu. Însă, noi, echipa lui Ilan Șor nu le vom permite acest lucru. Vom continua să facem tot posibilul pentru ca Republica Moldova să devină o țară în care fiecare să vrea să trăiască și să revină fiecare cetățean plecat în străinătate. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a subliniat Marina Tauber.

Ce se întâmplă dacă îţi masezi acest punct de pe frunte?
Articolul anterior
Adela Popescu, despre viaţa ei la ţară: „Am avut cea mai frumoasă copilărie din lume”
Articolul următor