Detalii înfiorătoare în cazul bebelușului de 5 luni, ucis în bătaie de tatăl său!

Detalii înfiorătoare în cazul bebelușului ucis de tatăl său. La trei luni, individul i-a fracturat fetiței un picior. Atunci, el a fost reţinut şi cercetat în stare de libertate pentru violenţă în familie. Copila a fost astăzi înmormântată.

separator
vvb

 Crima a avut loc sâmbătă seara, în satul Măcăreşti, din raionul Ungheni. Tatăl, în vârstă de 25 de ani, care era în stare de ebrietate, a aplicat câteva lovituri copilului cu pumnul în regiunea capului și în regiunea pieptului. Acesta îşi  motivează gestul odios prin faptul că a avut o criză de nervi provocată de plânsul fetiței.

Părinţii copilului locuiau în satul Călineşti, raionul Floreşti. Aceştia şi-au lăsat bebeluşul în grija bunicii din partea mamei, în comuna Măcăreşti, Ungheni, pentru că au plecat la muncă în Capitală.

Cei doi au venit sâmbătă să-şi viziteze copilul. După ce au stat la masă, unde au consumat şi alcool, tatăl a mers să adoarmă copilul. Mama bebeluşului se afla în altă cameră când s-a produs tragedia.

„El a luat fata de la mama din braţe să o schimbe şi să o adoarmă. Sora mea a auzit că fata plângea şi sormea s-a dus şi s-a uitat pe fereastră şi deamu fata era moartă”, a spus Lucia Chiriac, mama fetiţei.

Mama copilului spune că nu este pentru prima dată când micuţa a fost bătută de tatăl ei. Când bebeluşul avea doar trei luni, bărbatul i-a rupt un picior.

Potrivit procurorilor, expertiza psihiatrică a arătat că acesta avea discernământ. Vecinii sunt şocaţi de cele întâmplate. „Buneii nu consumau alcool nici mama copilului. Am înţeles că tatăl copilului consuma uneori alcool”, a spus primarul comunei Măcăreşti, Iacob Pîntea.

Învinuitul riscă până la 15 ani de închisoare. Potrivit procurorului care se ocupă de caz, bărbatul se află acum în evidenţa medicului psihiatru, cu retard în formă uşoară.

sursa: www.publika.md

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Soția primarului de Boldurești a fost profesoara lui Mihai, băiatul ucis în accidentul de la Nisporeni

„Soția primarului de Boldurești a fost profesoara lui Mihai”, afirmă mama băiatului omorât cu mașina de edilul aceleiași localități. Potrivit martorilor, prima s-ar fi aflat în mașină, la momentul producerii tragicului accident. „M-a sunat prietenul lui Mihai și mi-a spus să sun la salvare, că pe fiul meu l-a lovit o mașină – îi curge sânge din urechi, din gură și din nas. Ambulanța a venit foarte greu, într-o oră și jumătate”, spune mama sfîșiată de durere. Declarațiile cutremurătoare ale familiei si martorilor au fost făcute pentru info1.md, scrie unimedia.info.

„M-a sunat prietenul lui și mi-a spus: tanti Raia ia și sună la salvare, că pe Mihai l-a lovit o mașină, îi curge sânge din urechi, din gură și din nas. Am sunat la salvare, salvarea a venit foarte greu și când a ajuns, medicii mi-au spus că nu mai pot să-i facă nimic, el a decedat. Mai mult nu știu nimic că n-am fost la fața locului atunci, când am venit nu mi-au dat voie să mă apropii de el, dar l-am văzut cu capul de pietre și tot numai sânge era”, declară Raisa, mama băiatului decedat.

Potrivit rudelor și martorilor, ambulanța ar fi ajuns la locul accidentului peste o oră și jumătate de la solicitare, iar în urma impactului băiatul ar fi fost aruncat la 25 de metri distanță, dar ar fi rămas în viață, ulterior s-a stins.

„Nimeni nu m-a sunat și nu a venit la mine, nici Poliția nu mi-a spus absolut nimic. Soția primarului a fost profesoara lui Mihai”, a declarat printre lacrimi mama băiatului omorât.

Mihai, băiatul de 14 ani ucis de primarul de Boldurești, venea de la alergat cu prietenul său, un băiar din localitat, când a fost lovit mortal a intrarea în sat. „Am vrut să-l feresc. N-am apucat”, a declarat amicul băiatului omorât.

Primarul de Boldurești ar fi fost beat când l-a lovit mortal cu automobilul pe Mihai, băiatu de 14 ani, iar ulterior primul a fugit de la locul accidentului. Despre aceasta au declarat rudele victimei. „Era și soția în mașină, ei veneau cinstiți de la o zi de naștere din Nisporeni”, a declarat bunica copilului ucis.

Primarul de Boldurești, care ar fi lovit mortal cu mașina un băiat de 14 ani ar fi fost ajutat să ascundă ultimele crime de un procuror. Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) susține că s-a autosesizat și subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”.

Șocant! Doctorul psihiatru care îi scăpa pe violatori de pușcărie. Cerea 20.000 de euro pentru o diagnoză de ,,nebun”!
Articolul anterior
Avril Lavigne a murit cu 14 ani în urmă. Să fie adevărat?
Articolul următor