Detalii noi în cazul bebelușului vândut de părinți

Miercuri, poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Leuşeni au oprit o femeie şi doi bărbaţi, care încercau să treacă vama moldo-română cu un copil străin de doar 12 zile.

separator
Captură-7

Cei trei suspecţi şi nou-născutul au ajuns în vamă în jurul orei 13:00. În timpul controlului paşapoartelor, poliţistului de frontieră i s-a părut suspect că un bebeluş de doar 12 zile nu este însoţit de părinţi. Aşa că bănuiţii au fost interogaţi separat. Întrucât se încurcau în declaraţii, verificările au durat mai bine de patru ore, anunță publika.md.

Cetăţeana Germaniei a anunţat că duce copilul peste hotare la un tratament. Femeia nu a putut prezenta însă niciun act medical, care ar confirma problemele de sănătate ale bebeluşului.

„Ea avea un consimţământ care era eliberat, de asemeni, de un notar din municipiul Bălţi in care era scris incorent denumirea legii după care era făcută declaraţia data. Şi după aceea, perioada de însoţire se începea din luna martie. 04:09 Astea au fost părimele suspiciuni”, a precizat şefa de schimb a Poliţiei de Frontieră Leuşeni, Nadeja Căzănescu.

Potrivit şefului poliţiei de frontieră, Fredolin Lecari, femeia care a încercat să scoată fetiţa din țară este cetățeană a Germaniei și are antecedente penale. Aceasta a fost judecată, anterior, pentru tâlhărie. Lecari mai spune că fetiţa a fost născută prematur, la doar 35 de săptămâni.

„Cetățeana născută în 1979, șoferul din 1985 și tatăl copilului din 1989 au fost reținute pe un termen de 72 de ore. Copilașul este în siguranță, a fost transportat de către angajații Poliției de Frontieră la Centrul de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din municipiul Chișinău”, a menţionat Fredolin Lecari.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru tentativă de a scoate ilegal copilul din ţară. Persoanele, care se fac vinovate riscă până la 6 ani de închisoare.

Plata doar cu cardul în transportul public din Bălți. Autoritățile locale vor să cumpere aparataj modern pentru achitare

Bălțenii nu vor mai fi nevoiți să aibă bani cash atunci când vor urca în transportul public. Totul datorită unui acord dintre primăria municipiului și o bancă comercială. Toate actele au fost semnate, iar curând vor fi cumpărate dispozitivele pentru plata cu cadrul. Bălțenii sunt mulțumiți și spun că  acest lucru va asigura confortul lor. 

VIDEO | Criză de șoferi de troleibuze la Bălți. Autoritățile au găsit o  soluție – NordNews

„Eu cred că este o inițiativă bună, dar totuși să nu uităm că transportul public este cel mai folosit de persoanele învârstă, care cumva nu sunt în rând cu toate aceste tehnologii noi și cred că va fi o dificultate pentru ei.”

„Cred că ar fi bine, pentru că restul se dă cu bani metalici și uneori ei se pierd și nu întotdeauna e comod, cred că ar fi bine.”

Potrivit directorului regional a băncii – partener, transportul public va fi dotat cu aparatajul pentru achitarea călătoriilor cu cardul chiar la începutul anului 2023, scrie tvn.md.

„Noi deja avem semnat acordul de colaborare cu Primaria municipiului Bălți. Deja este la etapa de achiziționare a dispozitivelor. Sperăm ca la începutul anului viitor toate, concomitent în toate unitățile de transport publice, să instalăm aceste dispozitive pentru a facilita și achitarea în transport, contactless, fără cash”, spune Liviu Tarlev, director regional al unei bănci comerciale.

O călătorie cu transportul public în municipiul Bălți costă între trei și cinci lei.

Și-ar fi incendiat iubita după ce ar fi stropit-o cu benzină. Un bărbat din Cantemir, reținut de Poliție

Un bărbat de 51 de ani, din raionul Cantemir, și-ar fi stropit iubita cu benzină, după care ar fi incendiat-o. Suspectul ar fi avut un conflict cu victima, o femeie de 44 de ani, în urma căruia ar fi recurs la un astfel de gest.

Un fagarasean si-a batut concubina si este cercetat penal pentru violenta  in familie | Brasov | Ziare.com

Potrivit informațiilor preliminare, femeia s-a ales cu leziuni, însă la moment starea acesteia este stabilă. Victima a refuzat să se adreseze după ajutor medical şi să depună mărturii.

Suspectul a fost reţinut pentru 72 ore, iar la moment se întreprind acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

România poate livra gaze naturale Republicii Moldova

România poate să dea Republicii Moldova cel mult cinci milioane de metri cubi de gaz pe zi, a declarat, luni, premierul român Nicolae Ciucă, după ce țara noastră a cerut celei vecine să furnizeze gaz natural. Nevoile R. Moldova s-ar ridica la 150 de milioane de metri cubi.

Cât vom plăti pe gaze de la 1 aprilie 2022? - 11.03.2022 | BURSA.RO

„Au nevoie, atunci când am discutat cu premierul (Natalia) Gavriliţa, de 150 de milioane de metri cubi. (…) Mai trebuie să vedem ce cantităţi putem să asigurăm în perioada imediat următoare, pentru că, aşa cum arată situaţia în depozite astăzi, avem înmagazinat peste 86%, aproximativ 87%, ceea ce înseamnă că, dacă reuşim să avem semnate contracte pentru perioada de iarnă, pentru a menţine echilibrul în sistem şi pentru a avea cantităţile necesare în zilele de temperaturi joase, putem să asigurăm cantitatea respectivă”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă va avea o problemă Republica Moldova cu gazul la iarnă, premierul a spus: „Dacă acum când discutăm, dacă acum li se va opri furnizarea de gaz de către de către Gazprom, au într-adevăr o problemă, iar noi putem să asigurăm către Republica Moldova acea cantitate pe conducta Ungheni – Ungheni şi acoperă, dar nu necesarul de care are nevoie, 5 milioane de metri cubi putem să dăm pe zi, dar nu mai mult”, scrie digi24.ro.

Republica Moldova „are rezerve de gaze naturale doar pentru luna octombrie”, a declarat luna trecută președinta Maia Sandu, adăugând că instituţiile statului urmează să decidă ce vor întreprinde mai departe. Ea a spus că ţara sa analizează posibilitatea unor surse de energie alternative.

„Nu avem încredere că Gazprom va continua furnizarea de gaz către Republica Moldova după 1 octombrie. De la această dată, preţul pentru Moldova conform contractului actual ar trebui să fie semnificativ mai mic”, a arătat Maia Sandu. „În cazul reducerii sau opririi livrărilor, examinăm posibilitatea aprovizionării cu resurse energetice din surse alternative”, a spus ea.

La rândul său, prim-vicepremierul Andrei Spînu a afirmat că Republica Moldova s-ar putea să nu afle despre o tăiere a livrărilor „până în ultimul moment”. Dar în acest caz, ţara sa ar primi gaz la preţul pieţei prin conducta Iaşi – Chişinău, care pleacă din România.

Menționăm că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a anunțat luni, 3 octombrie, că S.A. „Energocom” a obținut licența la ANRE România și poate cumpăra sau vinde gaze naturale pe piața din România.

Acum, Unica Sport și la Sun City
Articolul anterior
Femeile care au învins cancerul la sân, au ieșit topless pe podiumul de la Săptămâna Modei
Articolul următor