Detalii noi în cazul bebelușului vândut de părinți

Miercuri, poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere Leuşeni au oprit o femeie şi doi bărbaţi, care încercau să treacă vama moldo-română cu un copil străin de doar 12 zile.

separator
Captură-7

Cei trei suspecţi şi nou-născutul au ajuns în vamă în jurul orei 13:00. În timpul controlului paşapoartelor, poliţistului de frontieră i s-a părut suspect că un bebeluş de doar 12 zile nu este însoţit de părinţi. Aşa că bănuiţii au fost interogaţi separat. Întrucât se încurcau în declaraţii, verificările au durat mai bine de patru ore, anunță publika.md.

Cetăţeana Germaniei a anunţat că duce copilul peste hotare la un tratament. Femeia nu a putut prezenta însă niciun act medical, care ar confirma problemele de sănătate ale bebeluşului.

„Ea avea un consimţământ care era eliberat, de asemeni, de un notar din municipiul Bălţi in care era scris incorent denumirea legii după care era făcută declaraţia data. Şi după aceea, perioada de însoţire se începea din luna martie. 04:09 Astea au fost părimele suspiciuni”, a precizat şefa de schimb a Poliţiei de Frontieră Leuşeni, Nadeja Căzănescu.

Potrivit şefului poliţiei de frontieră, Fredolin Lecari, femeia care a încercat să scoată fetiţa din țară este cetățeană a Germaniei și are antecedente penale. Aceasta a fost judecată, anterior, pentru tâlhărie. Lecari mai spune că fetiţa a fost născută prematur, la doar 35 de săptămâni.

„Cetățeana născută în 1979, șoferul din 1985 și tatăl copilului din 1989 au fost reținute pe un termen de 72 de ore. Copilașul este în siguranță, a fost transportat de către angajații Poliției de Frontieră la Centrul de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă din municipiul Chișinău”, a menţionat Fredolin Lecari.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru tentativă de a scoate ilegal copilul din ţară. Persoanele, care se fac vinovate riscă până la 6 ani de închisoare.

Acum, Unica Sport și la Sun City
Articolul anterior
Femeile care au învins cancerul la sân, au ieșit topless pe podiumul de la Săptămâna Modei
Articolul următor
Alte articole interesante