Dezastru în ţară, după ploile din ultima perioadă

Ploile abundente înregistrate pe teritoriul ţării, în perioada 29 mai-3 iunie, au făcut ravagii în mai multe localităţi. Potrivit reprezentanţilor IGSU, ploaia a deteriorat 0,3 kilometri de drum local din satul Chiştelniţa, raionul Teleneşti, iar la Lencăuţi, Ocniţa, au fost afectate 120 hectare de floarea soarelui şi 130 hectare de livezi.

separator

Precipitaţiile au făcut prejudicii şi în raionul Soroca, Bulboci, unde a fost afectat 1 kilometru de drum local, iar două case şi trei beciuri au fost inundate.

De averse puternice au avut parte şi locuitorii raionului Cahul, iar în Giurgiuleşti, Slobozia Mare, Cucoara şi Văleni, mai multe gospodării particulare au fost afectate. Aici a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru pomparea apei din beciuri, subsoluri şi case.

Precipitaţii abundente au fost înregistrate şi în Capitală. Pompierii au intervenit pentru pomparea apei din patru case la sol şi şase subsoluri. Salvatorii au intervenit să ajute şi gospodarii în suburbiile Cruzeşti, Grătieşti, Tohatin şi Cheltuitorul, unde apa a ajuns în curţile oamenilor. Prejudicii au fost înregistrate şi în localităţi din raioanele Ialoveni, Străşeni, Hâncești, şi Cantemir.

Comisiile pentru situaţii excepţionale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

Sursa foto: dse.md

Cetățean al României, condamnat după ce a impus patru moldovence să se prostitueze în Grecia
Articolul anterior
Numărul persoanelor cu mușcături de căpușe, s-a dublat în ultimul timp
Articolul următor
Alte articole interesante