Din toamnă înscrierea la grădinițele din Chișinau va fi posibilă doar online

Începând cu 1 septembrie, părinții din Chișinău nu vor mai fi nevoiți să meargă la Direcțiile educație de sector pentru a-și înscrie copiii la grădiniță, pentru că va fi lansată o platforma on-line de înregistrare. Proiectul dat implică activitatea a 130 de grădinițe, cu excepția celor din suburbiile Capitalei.

separator
copii-autism-gradinita-camin-620x330

Pentru implementarea proiectului, municipalitatea va cheltui în jur de 180 de mii de lei. Jumătate din această sumă deja a fost achitată.


Platforma pe care vor putea fi înscriși copiii la grădinițe este www.inscriere-gradinita.md. Părinții își vor putea înscrie odraslele doar la grădinițele din districtul unde locuiesc. După completarea dosarului de înregistrare, părintele și/sau tutorele va primi pe adresa de e-mail numărul de ordine cu care a fost înregistrat. Ulterior, acesta va putea verifica oricând dacă rândul nu a fost modificat.

„Părintele va putea vizualiza lista integrală a celor înregistrați, dar cu protejarea datelor cu caracter personal. În perioada 1 august – 1 septembrie va fi sistată înscrierea pentru că va fi perioada în care informațiile din registrele de pe hârtie vor fi incluse pe această platformă, urmând ca din 1 septembri înscrierea să aibă loc doar online”, a declarat directorul adjunct al DGETS Viorica Negrei.

În prima etapă, iformațiia va fi procesată la nivelul de Direcție, dar pe viitor se propune ca directorii de grădinițe să fie cei care să proceseze datele. Ei vor vedea lista solicitărilor pentru instituțiile care le conduc și vor putea răspunde și face repartizările în grădiniță.

 

Alergiile de vară la copii. Cauze, simptome și tratament
Articolul anterior
Cristiano Ronaldo va fi tată din nou! Iubita sa este însărcinată
Articolul următor