Doi bărbați, reținuți la vamă pentru trafic de persoane

O grupare criminală specializată în traficul de fiinţe umane a fost demascată şi destructurată de către poliţiştii sectorului Botanica. Membrii grupării s-au dovedit a fi doi bărbaţi. Reţinerea acestora a avut loc la punctul vamal Cahul, când aceștia intenţionau să părăsească teritoriul ţării cu scopul de a transporta o domnişoară de 23 ani în or. Istanbul, Turcia. Victima urma să se prostitueze contra plată.

separator


Indivizii s-au dovedit a fi locuitori din Ceadîr-Lunga şi Comrat, cu vârstele de 24 ani şi respectiv 31 ani, având rolurile bine determinate de a identifica potenţialele victime şi de a le racola în acest sens. Totodată poliţiştii întreprind acţiuni de identificare a complicilor în această reţea criminală. Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu închioare de la 7 ani până la 15 ani.

De asemenea, trei indivizi cu vârstele de 19 ani şi 25 de ani, originari din Ialoveni şi Chişinău, au încercată să pună în circulaţie ilegală droguri de tip vegetal, precum şi pastile cu efect psihotrop. Astfel în cadrul achiziţiilor de control aceştia au fost încătuşaţi, asupra cărora s-au depistat pacheţele cu substanţe narcotice, bani marcaţi transmişi anterior sub controlul poliţiştilor, un pistol de calibrul 9 mm şi muniţii. Ei au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la trei ani până la șapte ani.

Totodată, un bărbat în vârstă de 49 ani, domiciliat în comuna Budeşti, riscă să fe cercetat penal pentru păstrarea ilegală a muniţiilor, după ce poliţiştii sectorului Ciocana au depistat în gospodăria lui mai multe cartuşe de luptă, a căror provenienţă n-a putut-o demonstra. Acestea au fost sigilate şi transportate la Centru tehnic-criminalistic şi expertize judiciare al IGP. Bărbatul riscă o amendă în mărime de la 13.000 de lei la 19.000 de lei, muncă neremunerată în folosul societății.

8 produse pe care nu trebuie să le pui în cuptorul cu microunde
Articolul anterior
Loredana Brăileanu: „Torturile decorate cu pastă de zahăr nu mai sunt de mult timp o alegere potrivită”
Articolul următor
Alte articole interesante