Doi moldoveni reveniți din Italia, bolnavi de coronavirus

Încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în republica Moldova. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă.

separator

Una din persoane este o doamnă care s-a aflat pe 5 zile în Italia. Ea a venit acasă s-a adresesat la medic, dar nu a respectat tratamentul şi a luat singură câtea medicamente şi şi-a destabilizat boala. Ea a cheamat deja amulanţa.

Fac apel la cei care au venit din Italia. Noi vorbim deja de câteva săptămâni, în momentul în care aţi venit din situaţii de risc, vă rugăm să aplicaţi regimul de autoizolare. Adresaţi-vă la medicul de familie. În cazul în care aveţi probleme de sănătate sunaţi la 112. Persoanele care au venit din Italia, China şi Iran nu vă îndemnăm să vă adresaţi la medicul de familie, dar la 112.

Cunoaşteţi că sunt aplicate mai multe restricţii de a limita şi interzice manifestaţiile cu mai mult de 50 de persoane.

Comisia va lua decizia de a sista activitatea şcolilor de mâine. Îndemn pentru părinţi, sunt şi eu mamă şi am şi eu doi copii. Vacanţa nu presupune să îi lăsăm fără supraveghere. Vacanţa înseamnă monitorizarea lor. Evităm autotratamentele şi apelaţi la medicul de familie. Apelaţi serviciul 112.

Furtună: Sunt două persoane de 60 de ani, ele nu se cunosc. Persoanele de vârstă înaintată au cele mai mari riscuri. Sunt persoane care se află în izolare.

Dumbrăveanu: La moment starea este stabilă. Suntem în aşteptarea şi celorlalte teste. Se stabileşte care persoanele au fost în contact direct cu aceste persoane şi vom efectua aplicarea testelor pentru fiecare.

Ştiu că există biserici care se efectuează slujbe, am vrea ca să coordonăm cu ei. Indiferent de cultele religioase am vrea să înterprindem careva măsuri.

(16:14) Ministrul Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu iese în faţa presei pentru a prezenta informații noi privind controlul infecției prin Coronavirus la nivel naţional.

Medicii care tratează bolnavi cu coronavirus vor primi salariu dublu
Articolul anterior
De maine grădiniţele şi scolile vor fi închise până săptămâna viitoare inclusiv
Articolul următor