Familia tânărului ucis în bătaie la Mingir vrea să doneze organele acestuia

Mama tână­ru­lui, care se află de mai mul­te zile în comă, după ce ar fi fost bătut la un bar din Min­gir, sus­ți­ne că a accep­tat să done­ze orga­ne­le aces­tu­ia. Deci­zia vine după ce medi­cii au anunțat-o că fiul ei este în comă, iar recu­pe­ra­rea lui este impo­si­bi­lă.

separator
ddddd

”Ca ori­ce mamă, mă gân­deam că o să-și revi­nă, dar el și până astăzi este în comă. Astăzi la ami­a­ză l-au trans­por­tat la Chi­și­nău, unde l-au pus din nou la apa­ra­te. Medi­cul mi-a ară­tat că-s mul­te hema­toa­me și am decis ca el să sal­veze alte vie­ți. Să aju­tăm măcar pe alții, dacă el n-a avut via­ță”, a decla­rat Iulia Dima, mama tânărului, pentru zdg.md.

Andrei Dima, urma să ple­ce în aces­te zile la mun­că în Ita­lia. Îna­in­te de ple­ca­re, sâm­bă­tă noap­tea, aces­ta ar fi mers la o petre­ce­re într-un bar din Min­gir, unde a fost impli­cat într-o alter­ca­ție. Din spu­se­le mar­to­ri­lor, în jurul ore­lor 2.30, Andrei ar fi fost ata­cat de un con­să­tean care l-a lovit de mai mul­te ori, inclu­siv cu capul de podea.

Mama tână­ru­lui era la mun­că în Ita­lia, unde a fost suna­tă dumi­ni­că dimi­nea­ța. A lăsat totul și s-a por­nit spre casă, unde a și ajuns spre sea­ra. A aflat că Andrei a fost trans­por­tat pe la ora 5-6 cu o mași­nă de taxi la spi­ta­lul de la Căr­pi­ne­ni, ulte­ri­or a fost adus la Hân­cești.

Poli­ția din Min­gir a decla­rat pen­tru Pro­TV că ar avea un sus­pect în acest caz. Este vor­ba des­pre un con­sa­tean de 30 de ani, cu care s-ar fi întâl­nit în acel local îna­in­te să ple­ce în Ita­lia. Cei doi s-ar cer­tat, iar în urma lovi­tu­ri­lor, vic­ti­ma a ajuns la spi­tal în comă depă­și­tă. Medi­cii afir­mă că el este ținut în via­ță doar de apa­ra­te.

Donează 10 lei pentru micuții bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic

Un bărbat din Cimișlia s-a spânzurat de un copac din curtea casei

Un bărbat de 62 de ani din satul Gura-Galbenei, raionul cimișlia a fost găsit spânzurat de un copac din curtea casei.

Un bărbat s-a aruncat în gol de la etajul 4 al spitalului din Leova. Era în  depresie, după moartea soției - SafeNews

Tragedia a avut loc în această seară în jurul orei 20:40, transmite deschide.md.

Potrivit poliției, acesta a fost găsit de fiul său care ar fi venit în vizită.

Poliția a inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele pe acest caz.

Meteorologii anunță și astăzi ploi cu descărcări electrice

Joi, 30 iunie, se așteaptă ploi cu descărcări electrice în unele zone din nordul și centrul țării.

Prognoza meteo pentru trei zile. Când e cald și când plouă la Cluj?

Termometrele vor arăta până la +36 de grade pe timp de zi, iar noaptea vom avea minime de până la +16 grade Celsius.

În următoarele zile vremea se va menține caldă, iar în unele regiuni va ploua.

Veste bună! A fost semnat acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană

Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană a fost semnat miercuri, 29 iunie.

Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu UE, semnat

Despre aceasta a anunțat viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„În toamna anului trecut am vorbit cu doamna comisar european Adina Ioana Vălean despre problema transportatorilor moldoveni referitor la lipsa autorizațiilor pentru transportul de mărfuri. 

Astăzi, am semnat Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană. Am făcut ca lucrurile să se întâmple, am făcut pași ca Moldova să se integreze cu succes în sistemul de transport european.

Avem un rezultat la care a lucrat o întreagă echipă, de la funcționari publici până la cei mai înalți factori de decizie. Tuturor le spun astăzi mulțumesc!

Dragi transportatori moldoveni,Publicitate

Acum aveți posibilitatea să efectuați operațiuni de transport prin țările UE pentru exporturile moldovenești fără autorizații de transport rutier. Puteți să vă încheiați în continuare contractele de furnizare de mărfuri, în special a produselor agricole, prin utilizarea rutelor alternative pe teritoriul Uniunii Europene.

Aveți cale liberă în UE! Aveți libertate, costuri mai mici și beneficiați direct de apropierea noastră de UE.

Pentru cetățeni, vom asigura astfel buna funcționare a lanțurilor de aprovizionare, dar și securitatea alimentară, afectată de situația din Ucraina.

Acest coridor al solidarității va pune capăt tuturor problemelor întâmpinate pe parcursul acestor luni de conflict, dar și a vechilor istorii când transportatorii trebuiau să-și împartă autorizațiile. Odată cu acest Acord, această istorie nefastă se încheie și nu se va mai repeta, iar noi avansăm deciși către Europa.

Mulțumim, Europa! Succes, Moldova!”, a precizat Andrei Spînu.

Stilista Ylianna Danko, despre soț: “Mă înnebunește când mă roagă să-i aranjez barba.”
Articolul anterior
Dans cu bebelușii în brațe! Un grup de mămici din Chișinău a făcut senzație la ,,Românii au Talent”!
Articolul următor