Familia tânărului ucis în bătaie la Mingir vrea să doneze organele acestuia

Mama tână­ru­lui, care se află de mai mul­te zile în comă, după ce ar fi fost bătut la un bar din Min­gir, sus­ți­ne că a accep­tat să done­ze orga­ne­le aces­tu­ia. Deci­zia vine după ce medi­cii au anunțat-o că fiul ei este în comă, iar recu­pe­ra­rea lui este impo­si­bi­lă.

separator
ddddd

”Ca ori­ce mamă, mă gân­deam că o să-și revi­nă, dar el și până astăzi este în comă. Astăzi la ami­a­ză l-au trans­por­tat la Chi­și­nău, unde l-au pus din nou la apa­ra­te. Medi­cul mi-a ară­tat că-s mul­te hema­toa­me și am decis ca el să sal­veze alte vie­ți. Să aju­tăm măcar pe alții, dacă el n-a avut via­ță”, a decla­rat Iulia Dima, mama tânărului, pentru zdg.md.

Andrei Dima, urma să ple­ce în aces­te zile la mun­că în Ita­lia. Îna­in­te de ple­ca­re, sâm­bă­tă noap­tea, aces­ta ar fi mers la o petre­ce­re într-un bar din Min­gir, unde a fost impli­cat într-o alter­ca­ție. Din spu­se­le mar­to­ri­lor, în jurul ore­lor 2.30, Andrei ar fi fost ata­cat de un con­să­tean care l-a lovit de mai mul­te ori, inclu­siv cu capul de podea.

Mama tână­ru­lui era la mun­că în Ita­lia, unde a fost suna­tă dumi­ni­că dimi­nea­ța. A lăsat totul și s-a por­nit spre casă, unde a și ajuns spre sea­ra. A aflat că Andrei a fost trans­por­tat pe la ora 5-6 cu o mași­nă de taxi la spi­ta­lul de la Căr­pi­ne­ni, ulte­ri­or a fost adus la Hân­cești.

Poli­ția din Min­gir a decla­rat pen­tru Pro­TV că ar avea un sus­pect în acest caz. Este vor­ba des­pre un con­sa­tean de 30 de ani, cu care s-ar fi întâl­nit în acel local îna­in­te să ple­ce în Ita­lia. Cei doi s-ar cer­tat, iar în urma lovi­tu­ri­lor, vic­ti­ma a ajuns la spi­tal în comă depă­și­tă. Medi­cii afir­mă că el este ținut în via­ță doar de apa­ra­te.

Donează 10 lei pentru micuții bolnavi de cancer de la Institutul Oncologic

Suprafețele agricole cultivate cu cereale sunt într-o stare foarte bună

Suprafețele agricole însămânțate cu grâu, orz și rapiță sunt într-o stare satisfăcătoare și foarte bună.

Unde să înfiinţezi o fermă de cereale – Capital

Acest lucru a fost menționat, astăzi, 26 iunie, de șefii direcțiilor agricole raionale în cadrul unei videoconferințe, cu participarea viceprim-ministrului Vladimir Bolea și secretarilor de stat. Totodată, au declarat că spațiile de depozitare din R. Moldova sunt pregătite corespunzător pentru noua recoltă, iar roada din acest an va fi mai bogată, transmite www.stiri.md.

Audiența a fost informată de către specialiștii din cadrul ministerului cu privire la cele mai recente prețuri de tranzacționare și evoluția acestora de la bursele internaționale pentru grâu, orz, porumb și rapiță. Aceștia afirmă că în următoarea perioadă nu se așteaptă majorări semnificative a prețurilor, fiind lansat îndemnul către agricultori de a-și vinde marfa, întrucât depozitarea și păstrarea producției necesită cheltuieli suplimentare.

Vicepremierul Vladimir Bolea a declarat că autoritățile sunt axate pe diminuarea prețului de producție.

„Vom rambursa acciza la motorină și va fi restituit TV-ul în contul agricultorilor. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare împreună cu Guvernul sunt în proces de identificare a resurselor financiare pentru subvenționarea îngrășămintelor”, a declarat ministrul.

Suplimentar vicepremierul a menționat că în comun cu autoritățile ucrainene sunt depuse eforturi pentru transferul fluxurilor de produse agricole către calea ferată, în scopul eliminării blocajelor rutiere și în vederea reducerii timpului de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

50 de tineri ai USM de la 11 facultăți au fost premiați de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova

Studenții performanți de la Universitatea de Stat din Moldova au fost premiați de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Gala Performanței a avut loc la USM duminică, când a fost marcată și Ziua Portului Popular. Secretarul de Stat, Adrian Dupu, le-a înmânat tinerilor câte o colecție de carte.

În total, 50 de tineri de la 11 facultăți au fost premiați de către Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova și au primit diplome onorifice.

Intervenție Smurd Galați pentru un bărbat din sudul țării rănit grav în urma unui accident rutier

Astăzi, 26 iunie 2023, un echipaj aero– medical SMURD Galați a efectuat o operațiune de transportare a unui bărbat în vârstă de 62 de ani, de la spitalul raional Cahul spre municipiul Chișinău. Potrivit informațiilor, acesta a suferit mai multe traumatisme în urma unui accident rutier, care a fost înregistrat pe data de 25 unde în raionul Taraclia.

În urma investigațiilor medicale, a fost luată decizia de a transporta pacientul în capitală, pentru acordarea asistenței medicale specializate. Pe parcursul zborului pacientul a fost monitorizat permanent de medici și paramedici SMURD, fiind în stare stabilă.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, la ora 14:11, de unde bărbatul a fost preluat de o echipă de medici și transportat la Institutul de Medicină Urgență din capitală, unde în continuare urmează să primească îngrijirile de rigoare.

Conform IGSU, de la începutul anului 2023 aceasta este a doua intervenție aero – medicală realizată pe teritoriul Republicii Moldova.

Stilista Ylianna Danko, despre soț: “Mă înnebunește când mă roagă să-i aranjez barba.”
Articolul anterior
Dans cu bebelușii în brațe! Un grup de mămici din Chișinău a făcut senzație la ,,Românii au Talent”!
Articolul următor