Fetița abandonată de propria mamă în Piața Centrală va fi luată sub tutela unui asistent parental

Fetiţa de doi ani care nu demult a fost găsită de poliţie în regiunea Pieţei Centrale din Capitală, nu va mai fi la Centrul municipal de plasament şi reabilitare. Aceasta va fi dată pentru îngrijire în familia anui asistent parental profesionist din Chişinău.

separator
fetitaunicapierduta

Decizia a fost luată de autorităţi după ce mama biologică nu s-a interesat de soarta micuţei şi nu a vizitat-o niciodată de mai bine de o lună. Asistenţii sociali din cadrul Centrului municipal de plasament susțin că fetița arăta jalnic. Era înfometată, murdară şi înţepată de insecte. Astăzi, micuţa se simte mult mai bine.


Reprezentanţii Direcţiei Municipale pentru Protecţia Drepturilor Copilului spun că mama fetiţei nu s-a interesat şi nu a vizitat niciodată copila. Astfel această rămâne în continuare în grija autorităţilor.

„În cel mai apropiat timp, fetiţa va merge într-un serviciu familiar, într-un serviciu al unui asistent parental profesionist care va avea toate cele necesare, un mediu familiar şi considerăm că cel mai potrivit plasament este acesta”, a afirmat şeful interimar al DMPDC, Rodica Terehovschi, pentru publika.md.

Între timp, autoritatea tutelară este în căutarea rudelor care ar putea adopta copila. Până acum s-a luat legătura cu bunicii fetei, dar aceştia nu au bani pentru a o întreţine.

Amintim că, fetiţa a fost găsită în preajma Pieţei Centrale de către poliţişti pe 6 iunie. Abia peste trei săptămâni, a fost identificată şi mama biologică a acesteia. Femeia a fost găsită în stare de ebrietate în compania unor boschetari şi consumatori de băuturi alcoolice. Mama copilei are 26 de ani, este însărcinată și este domiciliată în Chişinău.

 

Cristina Scarlat, de nerecunoscut! Artista și-a făcut o schimbare radicală de look
Articolul anterior
Delfinariul din Chișinău se închide!
Articolul următor
Alte articole interesante