Grămezi de pește într-un sat din R. Moldova, după ce iazul a secat

Pagube însemnate pentru proprietarii unui iaz din satul Tomai, raionul Leova. Acesta a secat de Paștele Blajinilor, iar proprietarii nu au reușit să salveze tot peștele rămas fără apă.

separator

peste

Potrivit primarului de Tomai, Valeriu Boișteanu, construcția de scurgere a apei era veche și a cedat, iar lacul s-a scurs într-unul mai mare din apropiere, fără să provoace inundații.

Totuși, de pierdut au avut cei care arendează iazul.

„Anul trecut au investit 30 de mii de lei în puiet. Au reușit să arunce câțiva pești mai mari în iazul de alături, dar pe restul l-au luat băieții”, a declarat primarul pentru Ziarul NAȚIONAL.

Acum, o comisie a primăriei din localitate urmează să evalueze pagubele exacte ale acestei nenorociri și s-ar putea să decidă scutirea agentului economic de anumite impozite locale.
peste1
Imaginile făcute publice de Valeriu Nani, șeful Inspectoratului Ecologic de Stat, imediat după secarea lacului de la Tomai, arată grămezi de pește care se zbate pe uscat.

„Iazul din localitate a secat în urma cedării evacutorului de fund. Peștele a rămas pe fundul iazului, iar localnicii au beneficiat de acest fapt”, a scris Nani pe Facebook.

Sursa: ziarulnational.md

Cât de sexy este iubita lui Roman Burlaca!
Articolul anterior
Jamala s-a măritat!
Articolul următor
Alte articole interesante