Imagini de colecție! Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, o căsătorie care a rezistat peste 70 de ani

Casa Regală Britanică este în doliu. Soțul Reginei Elisabeta a II-a s-a stins din viață azi, 9 aprilie, la Castelul Windsor. În luna iunie, Prințul Philip ar fi împlinit 100 de ani.

În 20 noiembrie 2020, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie. Pentru a marca momentul din toamnă, Palatul Buckingham a făcut publică atunci o fotografie cu monarhul și soțul ei.

Cei doi s-au văzut prima dată în 1934, la nunta principesei Marina a Greciei și Danemarcei cu principele George. Pe atunci, Elisabeta avea doar 8 ani, iar Philip avea 13 ani. Elisabeta și Philip erau veri prin alianță. Cinci ani mai târziu s-au întâlnit din nou, la un meci de crichet. Atunci, Elisabeta s-a îndrăgostit iremediabil de Philip, care era ofițer în Marina Regală.

În timpul războiului, când Philip era pe front, Elisabeta îi trimitea acestuia scrisori de dragoste. Pentru că familia reginei nu vedea cu ochi buni această relație, cei doi au hotărât să se logodească în secret. Prințul Philip nu era pe placul familiei regale pentru că nu avea regat și nici o situație financiară bună. În ciuda obstacolelor, povestea lor de dragoste a avut un final fericit, iar părinții Elisabetei l-au acceptat într-un final pe Philip. Înainte de căsătorie, acesta a renunțat la titlul de Prinț al Greciei și Danemarcei și s-a convertit de la ortodoxie la anglicanism.

PORK NOODLE SOUP (Video)
Articolul anterior
Decizie fără precedent în Brazilia: Prostituatele au ieșit în stradă
Articolul următor