În Japonia a fost deschis un magazin de vinuri moldovenești

Recent, a fost deschis La Tokio magazinul Moldova-Wine Shop în care vor fi comercializate vinuri moldovenești. În plus, japonezii vor găsi în acest magazin și câteva tipuri de cașcaval made in Moldova.

separator

1

La ceremonia de inaugurare a participat Vasile Bumacov, ambasadorul Republicii Moldova în Japonia, care încurajează promovarea vinurilor moldovenești în această țară. Diplomatul moldovean susține că acesta este deja al doilea magazin specializat în produse moldovenești la Tokio, scrie wine-and-spirits.md

În magazinul „Moldova-Wine Shop” sunt pot fi găsite vinurile produse de Cricova, Vinăria Purcari, Vinăria Bostovan, Chateau Vartely, Kvin, Et Cetera, Vinăria din Vale, Minis Terrious și Dionysos-Mereni.

2

Deschiderea magazinului este o inițiativă a Angelei Gladun, o moldoveancă care importă vinuri din Moldova în Japonia.

Video! Doi tineri din Moldova au făcut senzație la ,,Românii au Talent”

În cel de al 13-lea sezon al show-ului de divertisment, pe scena de la „Românii au talent”, violoncelistul Radu Croitoru și compozitorul Tadeus Elias au reușit să ofere o prestație de Oscar și „i-au transpus pe jurați într-o altă lume”.

Doi tineri din Moldova au făcut senzație la Românii au Talent

Ambii sunt originari din Moldova, transmite diez.md.

Muzica care a răsunat pe scena din România a fost scrisă de Elias Tadeus și Constantin Postolachi, producția a fost realizată, la fel, de Elias Tadeus, iar la violoncel a cântat Radu Croitoru.

Mai jos puteți asculta prestația tinerilor.

Transnistria renunță la ,,parada tradițonală de 9 mai”

Marșul „Regimentului nemuritor” în stânga Nistrului nu se va desfășura. La data de 9 mai vor avea loc concerte și depuneri de flori în localitățile controlate de separatiști.

Transnistria's call to join Russia: A bluff in troubled times and for what  consequences? | CGSRS | Centre For Geopolitics & Security in Realism Studies

Serviciul de presă al administrației de la Tiraspol au anunțat că localitățile vor fi decorate tematic. Totodată, se va face ordine la memoriale și în preajma monumentelor dedicate celui de-Al Doilea Război Mondial, transmite realitatea.md.

Krasnoselski a solicitat ca la acțiuni să fie implicați și tinerii. Totodată, el a cerut să fie acordată atenție veteranilor și persoanelor care au supraviețuit războiului.

Amintim că, la Chișinău, marșul „Regimentului nemuritor” se va desfășura. Socialiștii și Partidul Șor și-au anunțat deja participarea și susțin că vor purta la eveniment panglici bicolore, deși chiar și în Rusia evenimentul a fost anulat. Conform Radio Svoboda (ediția în rusă a RFE), autorii ideii au criticat invazia lui Putin în Ucraina și au spus că nu vor ca parada să fie asociată cu agresiunea și că evenimentele ulterioare similare nu vor avea nicio legătură cu ei.

Un minor, găsit fără suflare la Carahasani. Versiunile oamenilor legii

A murit subit în drum spre casă, după ce a consumat băuturi alcoolice împreună cu un grup de amici. Este povestea tristă a unui minor de 16 ani din satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă.

politia-nu-trece-800x533-1 | Unica.md

Băiatul a fost găsit fără suflare pe o stradă din localitate, luni, 24 aprilie, de către un trecător, care a sesizat Poliția, transmite TV8.

Potrivit versiunii preliminare a oamenilor legii, minorul s-ar fi rănit la mână după ce ar fi căzut. Decesul ar fi survenit din cauza hemoragiei puternice. 

Corpul neînsuflețit al tânărului a fost îndreptat pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei exacte a decesului. Pe caz este inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Familia moldoveanului rănit grav în accidentul din Ungaria cere ajutor!
Articolul anterior
Număr record de vizitatori la cea de-a cincea ediție ,,IA MANIA”! Peste 11 mii de oameni au fost prezenți la festival
Articolul următor