Locuitorii orașului Ungheni își doresc un parc modern pentru copii. Contribuie și tu la realizarea proiectului!

Până în momentul de față, locuitorii orașului Ungheni încă nu dispun de un parc confortabil și frumos amenajat. Parcul Central din Ungheni, locul de odihnă, relaxare și activități de agrement, ce ar trebui să găzduiască, pe băncile sale, părinți și copilași, elevi, tineri vioi și îndrăgostiți, persoane în etate, nu mai este cel de altădată.

separator
BeFunky-Collage

Astăzi, parcul se află într-o stare jalnică, infrastructura acestuia este învechită și nu mai conferă siguranță trecătorilor. Aleele și băncile sunt deteriorate, multe dintre ele lipsesc, parcul nu este iluminat, ceea ce face zona neaccesibilă plimbărilor de seară.

Totodată trebuie știut că, despre amenajarea Parcului Central din orașul Ungheni, se vorbește de mult timp, au existat multiple încercări de a identifica soluții și resurse financiare pentru amenajarea acestui spațiu verde. Însă, abia acum, a apărut oportunitatea ca parcul să fie renovat așa cum își doresc cetățenii raionului Ungheni.

Primăria orașului Ungheni, în parteneriat cu Asociația „Ungheneni de Pretutindeni”, a obținut finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central al orașului Ungheni” care a fost aplicat la Programul de granturi mici privind susținerea inițiativelor de dezvoltare locală 2016 din cadrul Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL).

Însă, acest lucru nu este posibil de realizat în afara unui efort conjugat din partea autorităților publice locale, finanțatorilor externi și cetățenilor. Din partea acestora din urmă, proiectul prevede alocarea unei sume de 10.000 de dolari.Ungheni-1

De aceea, APL Ungheni vine cu o rugăminte către băștinașii ungheneni, cei rămași acasă, dar și cei plecați peste hotarele țării, de a contribui la colectarea fondurilor pentru reamenajarea Parcului Central din oraș.

Orice susținere financiară, mai mare sau mai mică, este binevenită, știind că efortul nu va fi în zadar, având în vedere că orașul Ungheni va dispune de un loc frumos de odihnă și agrement, amenajat cu bun gust, destinat copiilor, părinților, tinerilor, adulților, băștinașilor și oaspeților orașului.

Nu fi indiferent față de viitorul țării! Poți dona cu drag, din orice colț al lumii, pentru parcul de acasă, pe platforma Guvern24

Persoana de contact: Liliana Tincu, Director executiv al Asociatiei Unghenenilor de Pretutindeni; Tel: 069230563; Email: lilitincu@yahoo.com

Rusia va deschide un centru de recrutare chiar la graniţa cu Georgia

Rusia urmează să deschidă un centru de recrutare la graniţa cu Georgia, unde s-au format cozi imense în timp ce bărbaţii ruşi încearcă să fugă din ţară pentru a evita să fie trimişi la luptă în Ucraina, relatează BBC.

Ofiţerii de la punctul de trece Verkhniy Lars vor fi însărcinaţi să transmită citaţii ”cetăţenilor cu vârstă legală pentru a fi mobilizaţi”, spun autorităţile.

Imaginile recente din satelit au arătat cozi care se întind pe kilometri la graniţa dintre Rusia şi Georgia.

Toţi cei care trec în Georgia par epuizaţi, a declarat Rayhan Demytrie, corespondent BBC.

”Le este foame şi nu au dormit, dar sunt uşuraţi că au ajuns în siguranţă”, spune Demytrie.

Oamenii au venit în grupuri, târându-şi valizele după ei. Alţii au ajuns cu maşina sau pe biciclete.

Un bărbat, Ilia, i-a arătat corespondentului BBC o fotografie a fiicei sale, Arişa. El a spus că vrea să o vadă crescând şi să nu moară în războiul fără sens din Ucraina.

Dima şi Zhenia, doi fraţi în vârstă de 20 de ani, au dezvăluit că au călătorit zile întregi din republica rusă Başchiria, situată la aproximativ 1.500 km est de capitala Moscova.

Un tânăr din Moscova a mărturisit că motivul pentru care fuge este bărbatul de la Kremlin, preşedintele Vladimir Putin.

Toţi cei care fug din Rusia spun acelaşi lucru: nu sunt de acord cu războiul, dar amploarea represiunii din Rusia îi face neputincioşi, a mai afirmat corespondentul BBC.

sursa

Certificatele de cazier vor putea fi livrate la domiciliu prin intermediul MDelivery

Certificatele de cazier judiciar, cazier detaliat și cel contravențional (pierderea actelor de înmatriculare a unității de transport, informațiile privind accidentele rutiere și altele) vor fi la un click distanță de solicitant. Cetățenilor le va fi oferită posibilitatea să solicite livrarea la adresa indicată a rezultatelor serviciilor publice. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Interne.

În curând, MAI va implementa acest serviciu de calitate, rapid, eficient și la îndemâna oamenilor pentru a facilita relația cu autoritățile publice în procesul de obținere a unor documente, scrie Bizlaw.md.

Astfel, cu ajutorul serviciului MDelivery, cetățenii vor dispune de posibilitatea de a solicita online inclusiv și livrarea documentului, concomitent cu comanda serviciului respectiv.

Modernizarea acestui serviciu este parte a Strategiei de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030, care a fost elaborată având ca pilon interesul superior al cetățeanului și binele acestuia.

Peste 1.300 de ruși au intrat în Republica Moldova, în ultima săptămână. Autorităţile se aşteaptă ca unii dintre ei să ceară azil politic

În ultimele şapte zile, frontiera Republicii Moldova a fost traversată de peste 2.600 de cetăţeni ai Federaţiei Ruse. Dintre aceştia, 1.360 au intrat în ţară, arată datele Poliției de Frontieră. Nu sunt cu mult mai mulţi faţă de alte perioade dar autorităţile se aşteaptă ca unii dintre ei să ceară azil politic, solicitări ce vor fi examinate cu mare atenţie, transmite www.tvrmoldova.md.

Rusia a dat rapid 720.000 de pașapoarte separatiștilor din Ucraina. Unele  voci spun că Moscova ar putea invoca pretextul apărării lor | Digi24

Autorităţile de la Chişinău nu exclud că, în perioada următoare, ar putea creşte numărul cetăţenilor ruşi care vin în Republica Moldova. Iar preşedintele Maia Sandu spune că vor fi examinate minuţios cererile de acordare a azilului politic pe care unii dintre ei ar putea sa le depună.

MAIA SANDU preşedintele Republicii Moldova: „Oamenii care li se acordă azil trebuie să corespundă anumitor criterii, evident că ne preocupă şi partea care ţine de securitate, asta se referă şi la cei care vin din Federația Rusă şi oricare altă ţară. Pentru noi e foarte important să menținem stabilitatea şi ordinea publică şi de aceea trebuie să analizăm dacă persoanele care vin nu reprezintă vreun pericol din acest punct de vedere.”

Între timp, autoritățile încearcă să prevină recrutarea unor mercenari din rândul cetăţenilor Republicii Moldova, în contextul în care se desfășuroară ample campanii de racolare în Federaţia Rusă, inclusiv în structuri militare private. Ministerul de Externe le recomandă basarabenilor care deţin şi cetăţenia Rusiei să vină acasă.

TELEFON DANIEL VODĂ purtător de cuvânt, MAEIE: „Persoanele cu cetățenie dublă trebuie să țină cont de faptul că, pe teritoriul Rusiei, sunt considerați cetățeni ruși de către Federația Rusă, iar opțiunile Republicii Moldova de a oferi asistență consulară sunt limitate. Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă informează cetățenii țării noastre, că implicarea acestora în acțiuni militare pe teritoriul altor state este pasibilă de răspundere penală participarea mercenarului într-un conflict armat, la acțiuni militare sau la alte acțiuni violente se pedepsește în țara noastră cu închisoare de la 5 la 10 ani.”

Cetăţenii Republicii Moldova care se află în Rusia şi au nevoie de ajutor pot contacta ambasada de la Moscova. Reamintim că, acum o săptămână, preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat mobilizarea parţială pentru a suplimenta numărul de soldaţi aflaţi pe front în Ucraina. De frica încorporării, multi ruşi au luat calea străinătăţii. 

Frontex, agenția UE pentru supravegherea granițelor, anunţă că, în ultima săptămână, aproape 60 de mii de cetățeni ruși au intrat în ţările europene, cu 30 la sută mai mulți decât în săptămâna precedentă. Cei mai mulți au ajuns în Finlanda și Estonia.

Elevii talentați sunt invitați să participe la concursul ,,Tânărul creator”, organizat de Universitatea Tehnică
Articolul anterior
Bebelușul al cărui semn din naștere a uluit internauții: ,,Mami, eu chiar te iubesc!”
Articolul următor