Locuitorii orașului Ungheni își doresc un parc modern pentru copii. Contribuie și tu la realizarea proiectului!

Până în momentul de față, locuitorii orașului Ungheni încă nu dispun de un parc confortabil și frumos amenajat. Parcul Central din Ungheni, locul de odihnă, relaxare și activități de agrement, ce ar trebui să găzduiască, pe băncile sale, părinți și copilași, elevi, tineri vioi și îndrăgostiți, persoane în etate, nu mai este cel de altădată.

separator
BeFunky-Collage

Astăzi, parcul se află într-o stare jalnică, infrastructura acestuia este învechită și nu mai conferă siguranță trecătorilor. Aleele și băncile sunt deteriorate, multe dintre ele lipsesc, parcul nu este iluminat, ceea ce face zona neaccesibilă plimbărilor de seară.

Totodată trebuie știut că, despre amenajarea Parcului Central din orașul Ungheni, se vorbește de mult timp, au existat multiple încercări de a identifica soluții și resurse financiare pentru amenajarea acestui spațiu verde. Însă, abia acum, a apărut oportunitatea ca parcul să fie renovat așa cum își doresc cetățenii raionului Ungheni.

Primăria orașului Ungheni, în parteneriat cu Asociația „Ungheneni de Pretutindeni”, a obținut finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu de odihnă și agrement în Parcul Central al orașului Ungheni” care a fost aplicat la Programul de granturi mici privind susținerea inițiativelor de dezvoltare locală 2016 din cadrul Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL).

Însă, acest lucru nu este posibil de realizat în afara unui efort conjugat din partea autorităților publice locale, finanțatorilor externi și cetățenilor. Din partea acestora din urmă, proiectul prevede alocarea unei sume de 10.000 de dolari.Ungheni-1

De aceea, APL Ungheni vine cu o rugăminte către băștinașii ungheneni, cei rămași acasă, dar și cei plecați peste hotarele țării, de a contribui la colectarea fondurilor pentru reamenajarea Parcului Central din oraș.

Orice susținere financiară, mai mare sau mai mică, este binevenită, știind că efortul nu va fi în zadar, având în vedere că orașul Ungheni va dispune de un loc frumos de odihnă și agrement, amenajat cu bun gust, destinat copiilor, părinților, tinerilor, adulților, băștinașilor și oaspeților orașului.

Nu fi indiferent față de viitorul țării! Poți dona cu drag, din orice colț al lumii, pentru parcul de acasă, pe platforma Guvern24

Persoana de contact: Liliana Tincu, Director executiv al Asociatiei Unghenenilor de Pretutindeni; Tel: 069230563; Email: lilitincu@yahoo.com

Elevii talentați sunt invitați să participe la concursul ,,Tânărul creator”, organizat de Universitatea Tehnică
Articolul anterior
Bebelușul al cărui semn din naștere a uluit internauții: ,,Mami, eu chiar te iubesc!”
Articolul următor
Alte articole interesante