Mâine va răsuna ultimul sunet de clopoțel în școlile din țară

Școlile din țară vor organiza mâine, 31 mai, careul de sfârșit de an școlar. În instituțiile de învățământ festivitățile vor începe la ora 8.30. După ultimul sunet de clopoțel, pentru cei mai mulți dintre elevi începe vacanța, însă pentru absolvenții claselor a IX-a și a XII-a urmează sesiunea de examene.

separator
sscv

Mâine vom avea parte de cer parțial noros și temperaturi ridicate. Meteorologii anunță pentru miercuri temperaturi cuprinse între +25.. și +30 grade Celsius. Totodată, în raioanele din nordul și centrul țării sunt posibile ploi de scurtă durată, sub formă de averse cu descărcări electrice.Captură scv

Primul examen pentru elevii din clasele a IX-a va avea loc pe 5 iunie, când alolingvii vor susține proba la limba și literatura română. Pe 8 iunie, elevii din clasele a IX-a vor susține examenul la matematică, iar pe 12 iunie va avea loc examenul la limba de instruire. Ultimul examen din această sesiune se va desfășura pe 15 iunie, la istorie, transmite ipn.md.

Și sesiunea de bacalaureat va începe cu proba la limba și literatura română pentru alolingvi, pe 2 iunie. Pe 6 iunie, va avea loc cel de-al doilea examen – la limba de instruire, iar pe 9 iunie se va desfășura examenul la limba străină. Următorul examen va avea loc pe 13 iunie, când elevii de la profilul real vor susține examenul la matematică, iar cei de la profilul umanist la istorie.

Cei din instituțiile de învățământ cu profil vor susține examen la arte sau la sport. Pe 16 iunie, elevii din clasele a XII-a vor susține examenul la alegere. Sesiunea de BAC se va încheia pe 20 iunie, când se va desfășura examenul la limba maternă pentru ucraineni, găgăuzi și bulgari.

O creatoare de la noi va deveni mămică
Articolul anterior
Adriana Voloșenco este însărcinată. Află sexul bebelușului
Articolul următor
Alte articole interesante