Micuțul Teodor are cancer la rinichi. Să-l ajutăm împreună să se vindece

Pe 16 mai 2017, Teodor Dogari a fost diagnosticat cu tumoare la rinichi (Tumora Wilms). Micuțul are abia 8 luni, iar tumoarea are deja 6.3 cm. Băiețelul niciodată nu a dat semne de boală, fiind mereu fericit, jucăuș și plin de viață.

separator


Tumora Wilms este un tip de cancer renal întâlnit rar, care afectează în special copiii. De asemenea, mai este cunoscut sub numele de nefroblastom şi este cel mai frecvent cancer de rinichi la copii.

După recomandările medicilor și a cunscuților, care au suferit de aceeași boală, părinții lui Teo au hotărât să urmeze un tratament în Turcia. Din păcate, familia nu are asigurare în Turcia, iar fără ea, tratarea tumorii este destul de costisitoare.

Băiețelul va avea nevoie de o intervenție chirurgicală și de o chimioterapie. Această boală trebuie tratată cât mai curând posibil, astfel încât tumoarea să nu se răspândească în restul corpului.

Donează pentru a salva un suflețel gingaș și fraged! Orice ajutor îl va ajuta!
teo_08-845x634
18527791_1493708284024639_8735401571661950398_n

Chișinău și orașul Târgul Mureș din România construiesc punți de colaborare pentru educație fără frontiere

O delegație din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău a participat săptămâna precedentă la Târgul Mureș, România, în cadrul Programului „Școala fără violență”, activitate inițiată și implementată de Uniunea Europeană.

Din delegația Municipiului Chișinău au făcut parte: Pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, Pretorul sectorului Botanica, Diana Guba, vicepretorul sectorului Rîșcani Mihai Furculiță și cadre didactice ai Liceului Teoretic „George Călinescu” din capitală. Gazda evenimentului a fost Liceul cu program sportiv „Szasz Adalbert”, în persona directorului Csiki ZSOLT.

De asemenea, delegația de la Chișinău a avut o întrevedere cu Primarul Municipiului Târgul Mureș, Soos ZOLTAN,

partener al evenimentului.

În cadrul întrunirii au fost discutate aspecte legate de schimbul de experiență pe domeniul educațional, precum și inițiativele privind realizarea proiectelor internaționale în municipiile Chișinău și Târgul Mureș.

A fost 40 de ani profesoară, iar acum stă în rândul de la cantina socială pentru o masă caldă

Doamna Irina are ochi blajini și e mereu sociabilă cu voluntarii și oamenii care așteaptă, la fel ca și Dumneaei, o masă caldă la cantina socială mobilă. Zâmbește și pare că nu ar avea vreo problemă la cei aproape 80 de ani.

E a treia primăvară de când vin aici să iau mâncare”, povestește emoționată. „40 de ani i-am dedicat elevilor mei. Mă simțeam utilă și mi se părea pe-atunci că așa va fi mereu. Dar au venit bătrânețile și am rămas doar cu amintirile. E trist, dar se vede că aceasta e soarta mea. Nu am cu cine mă bate.

A muncit toată viața în calitate de învățătoare de limba rusă. Astăzi are o pensie de 3800 de lei. Cheltuie cu grijă fiecare bănuț și e recunoscătoare că poate economisi pe mâncare datorită prânzului de la cantină.

Soțul meu e imobilizat la pat de 10 ani. Îl îngrijesc, îl hrănesc și îi sunt alături. E greu, e foarte greu, dar ne avem unul pe celălalt și mă liniștesc că pot fi utilă și că ne descurcăm noi doi. Pensiile se cam împart între medicamente și facturi, de aceea tot ce ne servesc aici tinerii sunt bucate pe care cu greu ni le-am putea permite.

Am întrebat-o dacă are copii și a fost singurul moment în care nu i-au mai ajuns zâmbete. Ochii i s-au umplut de lacrimi și a dat de înțeles că nu ar vrea să abordeze acest subiect pentru că doare.

Avem o fiică. Singură, fără o familie și bolnavă și ea. O ajutăm și pe ea cu ce putem.

De 11 ani, în rândul de la cantină stau oamenii care ieri au fost activi social, iar la bătrânețe au ajuns singuri, față în față cu sărăcia și lipsurile. Prânzul cald zilnic e puținul pe care îl putem oferi. E un dar atât de necesar pentru acești oameni. Cantina e unicul loc de socializare și speranță, iar pentru tânăra generație e modul în care exersează bunătatea prin fapte. Sprijină acest serviciu printr-o donație. Pe 27 aprilie participă la colecta națională de alimente.

Toate resursele acumulate în campanie sunt distribuite oamenilor nevoiași pe parcursul anului sub formă de pachete alimentare sau prânzuri calde.

Toți cei care vor să sprijine proiectul sunt îndemnați să se înregistreze AICI în calitate de voluntari.

Donațiile financiare în sprijinul cauzei pot fi realizate și online. Cu 20 lei, poate fi asigurat un prânz cald zilnic pentru un beneficiar al cantinelor sociale.

Donația ta, poate umple farfuria unui flămând!

Campania este realizată în Parteneriate pentru servicii de cantină socială finanțat de European Union in the Republic of Moldova, cofinanțat și implementat de Keystone Moldova, AO CONCORDIA Proiecte Sociale Moldova și Misiunea Socială „Diaconia”. 

Fiul interpretei Jasmin s-a însurat! Cât a scos din buzunar Ilan Șor pentru nunta fastuoasă cu peste 300 de invitați

Sara Șor, cunoscută ca Jasmin în lumea artistică, și-a căsătorit fiul cel mare, Mihail Semenduev, în vârstă de 26 de ani, cu patinatoarea Eva Khachaturyan, în vârstă de 25 de ani, pe 13 aprilie, scrie ea.md. Nunta a avut peste 300 de invitați, inclusiv Valeria și soțul ei, Iosif Prigojin, Alexandr Buinov cu soția, Dima Bilan și Filip Kirkorov. Invitații au adus plicuri cu bani în loc de daruri pentru tineri. Evenimentul a avut loc în centrul Moscovei și a fost prezentat de Nikolai Baskov, conform unei secvențe video de la emisiunea „Ты не поверишь!”.

Momentan, nu se știe dacă Ilan Șor a participat la evenimentul de 10 milioane de ruble rusești, conform spuselor artistei, însă la nuntă au fost prezenți și ceilalți doi copii ai interpretei Jasmin.

Valeria a rămas încântată de nunta organizată de Jasmin. „Copiii noștri au aceeași vârstă. Și acum își creează propriile familii, acesta este cursul vieții. Și asta este minunat”, a menționat cântăreața.

Filip Kirkorov a cântat pentru tineri. „Jasmin este frumoasă și are un fiu uimitor. Nici nu-mi vine să cred că merg la nunta lui. Practic a crescut în fața ochilor mei. Un tip foarte bun, cinstit, talentat. Nu putea fi altfel”, a spus Artistul Poporului din Rusia.

Ceremonia a avut loc conform tradițiilor evreiești. Jasmin a pus capăt imediat zvonurilor că nunta fiului ei ar putea fi legată de o adăugire iminentă la familie. „Ce fel de bunică voi deveni în curând, doar o soacră bună”, a comentat cântăreața rusă.

„Ea (n.r. Eva) nu e armeancă, e evreică”, a mai dăugat Jamin.

Masa de sărbătoare era plină de mâncăruri și delicatese: 18 tipuri de aperitive și 12 varietăți de feluri principale așteptau oaspeții. La sfârșitul evenimenului, oaspeții au fost impresionați de un tort de 6 etaje.

Koliunea chiar nu a mâncat nimic, va bea apă și va merge mai departe”, a spus Valeria la emisiunea „Ты не поверишь!” pe canalul NTV.

Olga Verbițchi nu va pleca în România până la majorat
Articolul anterior
Fotbalistul Ion Jardan mâine se însoară
Articolul următor