Moldoveanul închis pentru cinci ani în penitenciar, chiar dacă nu avea nicio vină

Din păcate, în Moldova se atestă multe cazuri în care unele persoane nevinovate ajung după gratii. Un exemplu elocvent este și cetățeanul Crăciun, care fost recunoscut vinovat de comiterea infracţiunii incriminate, fiindu-i stabilită o pedeapsă de 21 ani închisoare, iar în anul 2013, după ce s-a aflat în detenţie mai bine de 5 ani, acesta a fost achitat la insistenţa Procuraturii Generale şi pus în libertate, deoarece s-a stabilit că infracţiunea nu a fost comisă de către acesta.

separator
prison_01


Adresându-se în instanţa de judecată în ordine civilă, Andrei Crăciun a obţinut pentru aflare ilegală în detenţie o compensare a prejudiciului moral în valoare de 1 500 000 lei, sumă care a fost încasată din bugetul de stat.

La demersul Prorurorului General, în luna martie curent, Consiliul Superior al Procurorilor a suspendat respectivul procuror din funcţie.

La momentul comiterii infracţiunii acesta activa în cadrul Secţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, iar poliţistul deţinea funcţia de inspector al serviciului omoruri şi crime grave al Secţiei Poliţie Criminală din cadrul Comisariatului General de Poliţie mun.Chişinău.

Acţiunile procurorului au fost calificate în baza art.306 alin.(2) lit. a) şi c) din Codul penal, iar cele ale poliţistului în baza art.42 alin.(5), 306 alin.(2) lit. a) şi c) şi art.310 alin.(2) Cod penal, pentru comiterea cărora legea prevede până la 7 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Sursa

Unei domnișoare i s-a oferită șansa să aleagă un copil spre adopție… Răspunsul ei a uimit-o pe directoarea casei de copii!
Articolul anterior
Tragedie! O fetiță de numai doi ani a murit înecată în piscina din plastic
Articolul următor
Alte articole interesante