Muntele Athos este închis pentru pelerini, dar în rugăciune pentru lume

Săptămâna trecută,  Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos, a luat decizia de a interzice intrarea pelerinilor în Sfântul Munte în contextul pandemiei de coronavirus. De asemenea nu sunt permise nici călătoriile monahilor athoniți de la o mănăstire la alta. Athonul este practic închis, dar în rugăciune pentru lume, slujbele religioase continând să se țină după programul fiecărei mănăstiri.

separator
Foto: Mount Athos Center

Toți pelerinii care se aflau în acel moment în Muntele Athos au plecat pe parcursul zilei de 19 martie, conform informației publicate pe siteul romfea.gr.

În Muntele Athos vor intra, în urma unei solicitări speciale motivate, doar muncitorii sau alte persoane cu scop specific.

Sfânta Chinotită este un fel de „parlament” al Sfântului Munte, alcătuit din 20 de delegați ai celor 20 de mănăstiri din Athos. Aici mai sunt și numeroase schituri și chilii. Printre cele mai cunoscute dintre ele se numără două Schitul Cinstitului Înaintemergător (Prodromu) și Schitul Sfântului Mucenic Dimitrie (Lacu).

Foto credit: Mount Athos Center

 

Oficial OMS: Nu este suficient să blocăm populaţia pentru a combate coronavirusul, este nevoie de măsuri de sănătate publică
Articolul anterior
Medicii din Arad, strigăt de disperare: nu avem nimic, ni se dă o mască pe toată tura
Articolul următor