O minoră de 12 ani a ajuns la spital după ce a sărit de la etajul patru al unui bloc de locuit. Tragedia s-a întâmplat aseară în sectorul Râșcani al Capitalei.
Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir, incidentul a avut loc marți, 21 februarie, în jurul orei 19, pe strada Miron Costin.
Copila ar fi avut, în prealabil, o ceartă cu părinții, informează deschide.md.
Potrivit poliției, minora este în viață.
Oamenii legii stabilesc circumstanțele acestui incident.
Un minor de 17 ani, condamnat după ce a furat bunuri de sute de mii de lei
Un minor de 17 ani a fost condamnat la 8 ani de închisoare după ce a săvârșit 33 episoade furt. Potrivit sentinței, condamnatul urmează să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar pentru minori și tineri.
Conform materialelor cauzei, în perioada 2021-2022, minorul a furat bunuri din mai multe oficii, clinici, magazine, cafenele și automobile. Suma totală a prejudiciilor cauzate victimelor se estimează la 475.348 lei.
De asemenea, în noaptea de 22 august 2021, minorul a furat de pe strada Andrei Doga din Capitală o mașină de model BMW E36. La scurt timp, acesta a fost oprit în sectorul Centru din municipiul Chișinău de inspectorii de patrulare.
Atunci, minorul a fost reținut, iar automobilul transportat la parcarea specializată.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.
Teodor Cârnaț a fost exclus din concursul de la Curtea Constituțională. Explicația juristului: ,,Am așteptat mai mult de doi ani”
Teodor Cârnaț, unul dintre candidații care aspirau la funcția de judecător al Curții Constituționale (CC), din partea CSM, susține că știe de ce concursul a fost anulat deja pentru a doua oară.
Declarația a fost făcută într-un video publicat pe pagina de Facebook, transmite Realitatea.
„Am așteptat mai mult de doi ani de zile concursul la funcția de judecător la Curtea Constituțională. Și astăzi la ședință s-au prezentat doar șapte candidați din 12 și am făcut un demers ca să se amâne concursul, fiindcă judecătorul care va fi selectat nu are legitimitate constituțională de a fi membru al Curții Constituționale. Membrii CSM au refuzat. La fel, am spus că toți membrii CSM sunt în conflict de interese cu Tatiana Răducanu, fiindcă ea a fost membră a Comisiei Pre-Vetting, și toți au primit undă verde de la doamna Răducanu. Și cum toți trebuie să o voteze pe doamna Răducanu la funcția de judecător al CC… Și în scop de protest, de a nu participa la această mascaradă politică, pentru că demult puterea, PAS și președinta au selectat candidatul la CC, eu am boicotat acest concurs. Speram că vremurile bune vor fi altele”, a spus Cârnaț.
Joi, 22 iunie, plenul Consiliului Superior al Magistratului (CSM) a anunțat că a eșuat concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională (CC). Nici unul dintre cei 11 candidați nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi desemnat în calitate de judecător la Înalta Curte, din partea CSM.
Concursul de la CC a eșuat pentru a doua oară. 11 candidați au depus cereri de participare, printre care: Teodor Cârnaț, profesor universitar și jurist, care anterior a mai candidat pentru aceeași funcție, Nina Cernat, președinta interimară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Tatiana Răducanu, fost judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), dar și judecătorul Gheorghe Balan, fost șef al Inspectoratului General de Poliție (IGP).
Fetița de doi ani care a căzut de la etajul opt al unui bloc din Capitală s-a stins pe patul de spital
Fetița de doi ani, care acum zece zile a căzut de la etajul opt al unui bloc din Capitală, a murit pe patul de spital noaptea trecută.
Copilul a fost internat în stare gravă în secția reanimare la Institutul Mamei și Copilului. Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al instituției, Maxim Cazacu, a precizat că, de la internare și până în prezent, pacienta s-a aflat în comă.
„Medicii de la Institutul Mamei și a Copilului au făcut tot posibilul, însă din păcate pacienta nu a putut fi salvată”.
Atunci când s-a produs cazul, oamenii legii precizau geamul apartamentului era deschis, iar fetița, urcând pe pervaz și sprijinindu-se de plasă, a căzut în gol.
Părinți sunt îndemnați să manifeste prudență sporită la geamuri, mai ales dacă sunt lăsate deschise. Accesul copiilor la ferestre trebuie restricționat, iar pentru a bloca geamurile este recomandată instalarea dispozitivelor speciale. De asemenea, adulții nu trebuie să lase copiii singuri în cameră atunci când aerisesc încăperea. Este indicat să fie utilizat sistemul de deschidere a geamului pe verticală – de sus în jos.