O moldoveancă a câștigat medalia de Aur la Campionatul Mondial de natație

Mikhaela Kalancha și Aleksandr Maltsev foarmează o echipă de nota 10. Cei doi au participat anul acesta, la Campionatul Mondial de natație și au înregistrat un rezultat pe măsură. Aceștia au câștigat medalia de Aur la proba dublu mixt liber.

separator
not-e1501190843748-960x540
Olegovna Kalancha s-a născut la 5 iulie, 1993, la Chișinău. Sportiva este deținătoare a medaliei de Aur la Campionatul mondial de natație 2015. De asemenea, la Campionatul mondial de natație din 2013, aceasta a câștigat medalia de Aur la proba înot sincron liber în echipe.

În 2016, Mikhaela Kalancha a început să evolueze alături de Aleksandr Maltsev la proba dublu mixt liber și deja la Campionatul european au luat medalia de Aur.


Proba dublu mixt liber la înot sincron în cadrul Campionatelor mondiale de natație se află în program doar pentru a doua oară.

Campionatul mondial de nataţie este unul dintre cele patru mari evenimente sportive anuale de pe glob, cu premii totale de peste 5 milioane de euro. La Campionat se desfășoară următoarele probe de sporturi acvatice: înot, înot sincron, sărituri în apă, polo pe apă.

Campionatul a avut loc pentru prima dată în 1973 în bazin de 50 de metri, la Belgrad. În perioada 1978-1998, Campionatul mondial avea loc la fiecare patru ani, în anii dintre Jocurile Olimpice de vară. Din 2001, Campionatul are loc la fiecare doi ani.

Sursa: diez.md

O înșela și dorea să divorțeze. Însa soția i-a dat o lecție de viață, cutremurătoare
Articolul anterior
Ora la care bărbaţii sunt cel mai dispuşi să asculte confesiunile soţiilor lor
Articolul următor
Alte articole interesante