O stradă din Capitală ar putea fi redenumită în onoarea celebrului artist Anatol Dumitraș

Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău va elabora un proiect privind redenumirea străzii Buiucani din Capitală după numele celebrului artist Anatol Dumitraș, după ce mai mulți locuitori din sectorul Buiucani au adresat o petiție autorităților locale, pentru a aduce un omagiu artistului.

„Inițiativa cetățenilor străzii Buiucani este un exemplu minunat de respect și recunoștință pentru artiștii care au modelat cultura și identitatea comunității noastre. Anatol Dumitraș, a cărui voce a înnobilat multe dintre evenimentele noastre de-a lungul anilor, va fi astfel omagiat în mod potrivit”, se arată într-un comunicat al PAS.

Potrivit reprezentanților partidului, prin redenumirea străzii, amintirea lui Anatol Dumitraș va fi păstrată vie „nu doar în inimile noastre, ci și pe străzile orașului pe care l-a iubit atât de mult”.

Proiectul de decizie va fi prezentat la următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău.

Anatol Dumitraș a fost un interpret moldovean de muzică ușoară. În anul 1995, i s-a conferit titlul onorific Maestru în Artă al Republicii Moldova, iar în 2012 – titlul onorific de Artist al Poporului.

Anatol Dumitraș s-a stins din viață în dimineața zilei de 14 iunie 2016, la București, la vârsta de 60 de ani, răpus de cancer. A fost înmormântat la Cimitirul Central din Chișinău cu ropote de aplauze. 

Daniela Cociu – Maria Olărașu au cucerit titlul mondial Under 23
Articolul anterior
Care a fost principalul subiect de discuții dintre Zelinski și Erdogan
Articolul următor