O tânără de 19 ani din Capitală accidentată grav pe o trecere de pietoni

O tânără de 19 de ani din Chişinău a ajuns de urgenţă la spital după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni de un șofer vitezoman. Accidentul teribil s-a produs ieri seară. în sectorul Botanica al Capitalei.

separator
nnnnnnnnnn

Din declarațiile unuia dintre martorii oculari, un automobil marca Toyota, ce se deplasa cu viteză excesivă pe bulevardul Dacia, a lovit în plin o tânără care traversa strada regulamentar.

În urma impactului violent, victima și-a pierdut cunoștința. Martorii incidentului i-au acordat primul ajutor medical.

În scurt timp, la fața locului au ajuns oamenii legii.

În momentul impactului, în automobilul cu pricina se afla șoferul de 56 de ani şi o pasageră. Potrivit ofițerului de presă al Poliției Capitalei, tânăra a fost internată în spital cu traumatism craniocerebral.

www. publika.md

EXAMEN plăcut! Festival de muzică electronică într-o locație captivantă

În perioada 16-17 iunie, într-o nouă locație din Chișinău, va avea loc lansarea festivalului de muzică electronică EXAMEN.

Invitați:

IVAN DORN cu piese noi și incendiare

BURAK YETER și celebrul său „Tuesday”

MARKUS SCHULZ cu cele mai bune mixuri

și mulți alți DJ internaționali și locali

Vă așteaptă o călătorie incredibilă în lumea unică a electro-festului. Instalații de amploare, zone foto instagramabile, artiști și DJ cu renume, o mare varietate de mâncare și băuturi – toate acestea sunt disponibile pentru toți cei care vin la EXAMEN.

Noua locație, unde va avea loc festivalul, vă va captiva cu show-ul avioanelor care decolează și aterizează pe aeroportul din Chișinău și cu cea mai frumoasă priveliște la apus și la răsărit. Toate acestea vă așteaptă pe 16 – 17 iunie la primului EXAMEN plăcut din viața.

Biletele pot fi procurate pe www.examen.wtf și www.afisha.md.

Eveniment plin de aventuri și istorie la Chișinău

Sâmbătă Legiunea Romană și geto-dacii au luat cu asalt Capitala, pregătindu-se pentru evenimentul anului: Festivalul Antic „Dacia Liberă”.

Cu toții erau nerăbdători să ajungă la destinație, la festivalul care va avea loc în perioada 3-4 iunie, în Orheiul Vechi.

Participanții vor fi martorii unui eveniment istoric grandios. Bătălii între romani și daci, dansuri străvechi, jocuri de societate romane, forjare de săbii și batere de monede, rituri antice, muzică autentică, film tematic – acestea sunt doar câteva dintre activitățile care vor fi organizate în cadrul festivalului. Copiii vor fi încântați de activități și ateliere interactive, unde vor avea ocazia să învețe mai multe despre istoria țării lor. Iar dacii și romanii vor fi cei care vor transforma istoria într-un adevărat spectacol din care fiecare va putea face parte.

Pentru cei care vor să simtă cu adevărat atmosfera vremurilor antice, vor putea înnopta într-o tabără de corturi alături de castra romană, simțind astfel autenticitatea și originalitatea evenimentului.

Festivalul „Dacia Liberă” cu siguranță va fi un eveniment memorabil, plin de emoții, pe care trebuie să-l experimenteze fiecare cel puțin o dată în viață.

Marina Tauber se plânge că autoritățile au făcut totul pentru a o împiedica să se implice în alegerile din Găgăuzia, protestul din 7 mai și manifestația din PMAN

Procurorul și judecătorul participă la jocurile murdare ale Maiei Sandu și PAS. Așa a calificat deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, decizia din această seară a Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, de a o plasa în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Politicianul este convins că, prin asta, guvernarea vrea să o țină departe de procesele politice, scrie realitatea.md.

„Din nou, au făcut totul pentru a mă împiedica să mă implic în alegerile din Găgăuzia, să particip la protestul din 7 mai, la manifestația din 21 mai și, în general, să fiu inactivă politic și să nu pot spune adevărul. Vreau să mă adresez către președintele nostru, Ilan Șor, către echipa noastră, către voi toți, să vă mulțumesc pentru sprijin – pentru mine asta este foarte important. Este foarte greu de suportat asta. Știți că, pentru fiecare om, ziua de naștere este specială. Pe mine m-au reținut ieri, aproape că m-au scos din avion. Spuneți-mi, vă rog, ce oameni fug din țară și anunță despre asta prin live și prin notificarea tuturor instanțelor? Este pur și simplu o dorință de a exercita presiuni asupra mea, de a mă opri, este o luptă politică”, a subliniat Marina Tauber.

Ea a îndemnat populația autonomiei găgăuze să nu se lase influențată de aceste acțiuni ale guvernării.

„Îi doresc echipei noastre să rămână puternică, îi urez succese candidatului nostru, Evghenia Guțul, și sunt gata să rămân în arest nu doar acasă, ci și în Penitenciarul Nr. 13 și oriunde, doar pentru a continua lupta pentru adevăr. Acum, oamenii din Găgăuzia văd prețul luptei noastre și este important să aprecieze la nivelul cuvenit candidatul și echipa noastră. Anticipate! Demisia Maiei Sandu, Guvernului și Parlamentului PAS! Maia Sandu, Veronica Dragalin și toți cei care participă la genocidul împotriva poporului trebuie încătușați și băgați la pușcărie”, a subliniat Marina Tauber.

Unica Sport a deschis o nouă filială în sectorul Buiucani!
Articolul anterior
O fetiță de 2 ani s-a rănit grav din cauza unui șofer de microbuz care conducea violent pe străzile Capitalei
Articolul următor