Otravă pentru șoareci printre jucăriile copiilor la o grădiniță din Capitală

Printre materialele didactice şi jucăriile copiilor poţi găsi şi otravă pentru şoareci. Cel puţin asta susţin părinţii ai căror copii frecventează o grădiniță din Capitală şi care au expediat câteva fotografii drept confirmare pe adresa publicației Publika.md.

separator
otrava3_27091400

Este vorba despre grădinița-creșă nr. 16 din sectorul Buiucani al Captalei. Potrivit publika.md, Centrul de Sănătate Publică din Capitală s-a autosesizat în acest caz, dar nu a stabilit deocamdată dacă administraţia grădiniţei va fi sancţionată.

Fotografiile cu otrava de şoareci pusă printre jucării şi rechizite au fost surprinse de către mai mulţi părinţi într-o dimineaţa de luni când şi-au adus copiii la grădiniţă.otrava3_02210900otrava54_24285200

„Mi-a sunat un părinte şi a spus: – Uite ce am găsit noi. Eu eram foarte revoltată şi eram gata pusă pe roate să mă duc la procuratură cu pozele. Educatorii au început a plânge că nu vor să fie în puşcărie şi nu mai ştiu ce”, a declarat un părinte. 

Femeia spune că de mai multe ori a atenţionat managerii instituţiei despre mirosul înţepător al rozătoarelor şi a mucegaiului prezent în grupa copiilor.

„Miros foarte înţepător. Eu nu am văzut personal cum ei se plimbă guzganii şi şoarecii, dar am simţit miros. Eu sunt alergică şi când intram acolo mereu simţeam miros, simţeam miros şi de mucegai. Şi tot întrebam de ce în vestiar miroase a mucegai?”, a spus un părinte. 

Directorul instituţiei a recunoscut încălcarea comisă.

„Da este o greşeală că atunci trebuia mai întâi să se scoată toate materialele, pentru că de fapt după ce au fost în contact materialele celea, toate materialele didactice au fost nu doar scoase, dar chiar aruncate, lichidate”, a declarat directorul de la Creşa – Grădiniţa Nr. 16, Ana Bucşa. 

Imaginile au ajuns şi în vizorul Centrului de Sănătate Publică din Capitală care au verificat instituţia preşcolară. Pentru această încălcare specialiştii urmează să întocmească un proces verbal.

Potrivit medicului-șef al Centrului de Sănătate Publică Chişinău, Luminiţa Suveică, atunci ,,când se face deratizarea, când se face curăţenia, se iau toate obiectele şi se lasă camera curată, locul curat unde se face dezinfecţia, deratizarea”.

În acelaşi timp inspectorii au depistat şi alte încălcări, precum praful, păianjeni şi încăperi neaerisite.

Un alt moment a fost legat de cănile din sticlă din care beau ceai micuţii, dar şi lipsa fructelor şi a legumelor din meniul zilnic de câteva zile.

Grădiniţa-creşă numărul 16 este frecventată de 171 de copii.

Cine plătește la prima întâlnire? Reguli de aur
Articolul anterior
Revista Fashion Vip a premiat femeile celebre de la noi!
Articolul următor
Alte articole interesante