Persoane fără adăpost, inclusiv femei cu bebeluși, obligate să cerșească pe străzile Capitalei

O femeie, în vârstă de 55 de ani, din sectorul Botanica al Capitalei, a fost reținută pentru că racola persoane fără loc permanent de trai, inclusiv femei cu bebeluși, și le obliga să cerșească după care le lua banii.

separator
ss

Activitatea criminală a femeii a fost deconspirată de către organele de poliție a sectorului Botanica, după ce infractoarea a fost filată timp de trei luni și s-a constatat că aceasta obținea ,,profituri impunătoare prin organizarea cerşitului, după ce racola şi adăpostea persoanele într-o locuinţă din strada Izmail”.

Aceştia erau obligaţi să cerşească în fiecare zi la intersecţii, centre comerciale sau în alte locuri aglomerate.

Poliţiştii au descins în locuinţa unde erau cazate persoanele și au depistat două femei cu copii şi şase bărbaţi, cu vârste între 30 şi 60 ani, fără loc permanent de trai.

De asemenea, au fost depistate mijloace financiare obţinute în urma cerşitului, printre care şi bancnote marcate, folosite sub controlul ofiţerilor de investigaţii.

Bănuita a fost reţinută pentru 72 de ore, pentru organizarea cerşetoriei,  sclaviei şi condiţiilor similare sclaviei.

Dacă vinovăţia bănuitei va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci ea riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen 3 până la 10 ani.

Poliţia Capitalei continuă investigaţiile în vederea identificării complicilor acestui caz, precum şi a altor persoane, care ar fi fost racolate pentru cerşit.

Irina Negară pregătește torturi pentru luna dragostei!
Articolul anterior
Ion Ungureanu este condus pe ultimul drum
Articolul următor
Alte articole interesante