Poliţiştii sunt în căutarea proprietarei acestui portmoneu

Are 30 de ani și este suspectată de pungășie. E vorba despre o femeie reţinută de căre ofiţerii Secţiei pentru combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Ea a fost observată şi reţinută imediat după ce ar fi sustras portmoneul din geanta unei doamne, în timp ce se afla într-o zonă supraaglomerată din Piaţa agricolă a sectorului Centru. Suspecta era însoţită de o minoră, în vârstă de 10 ani, care ar fi încercat să dispară în mulţime, iar portmoneul l-a aruncat sub un automobil parcat în preajmă.

separator

portmoneu

Până în prezent proprietara portmoneului nu s-a adresat la Inspectoratul de Poliţie a sectorului Centru, în legătură cu dispariţia portmoneului, fapt pentru care este solicitată să se prezinte şi să fie audiată în calitate de victimă, pentru a-i fi returnat portmoneul cu bani.

femeiea

În acest context a fost iniţiat un proces penal, iar suspecta riscă fie cercetată pentru pungăşie. Conform legislaţiei penale în vigoare se aplică sancţiunea sub formă de amendă în mărime de la 13 000 lei la 17 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 2 ani.

Poliţia Capitalei reaminteşte cetăţenilor următoarele recomandări:

  • Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lîngă DVS.
  • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
  • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.
  • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
  • În cazul în care transportul public este aglomerat  şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur.
  • Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.
  • Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.
  • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.

Rebeca Bularu transformă cărțile în opere de artă!
Articolul anterior
Un moldovean și-a construit o casă neobișnuită, în formă de cupolă!
Articolul următor
Alte articole interesante